Британец е екзекутирал американския журналист

Убиецът на Фоули говори с акцент, характерен за предградията на Лондон
20 авг 2014 12:33, Елка Василева
190
Британец е екзекутирал американския журналист
Снимка: Reuters

Видеозаписът, на който боец от "Ислямската държава" екзекутира американския журналист Джеймс Фоули, най-вероятно е автентичен. По всичко личи, че убиецът е британец, съобщи пред Би Би Си външният министър на кралството Филип Хамънд, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това е чудовищно видео, доказващо поредното престъпление на организацията "Ислямска държава" - изтъкна Хамънд. - Както личи, журналистът изглежда е бил екзекутиран от британец, но за окончателен извод е необходима допълнителна проверка."

Още по темата

"Отдавна вече предупреждаваме, че на сирийска територия, а сега и в Ирак има голям брой британци. Тъкмо затова всички сегашни събития в тези страни пряко застрашават и нас самите, защото терористите, събрали боен опит, може да се върнат у дома, във Великобритания", отбеляза министърът.

Британски медии изтъкнаха, че на видеозаписа, качен в интернета от „Ислямска държава“, убиецът на Фоули говори с акцент, характерен за предградията на Лондон, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Говорителката на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън заяви по-рано днес, че американски експерти проверяват записа. Ако видеото се окаже автентично, това би било ужасяващо брутално убийство на невинен американски журналист, каза Хейдън.

Междувременно Би Би Си съобщи, че властите в САЩ са потвърдили, че във видеозаписа наистина е заснето убийството на американския журналист Джеймс Фоули.

Негови роднини също така потвърдиха смъртта му във Фейсбук.

Ислямистите заявиха, че са обезглавили репортера като отмъщение за неотдавнашните въздушни удари по позиции на „Ислямска държава“ в Ирак.

Телевизионният журналисти и фоторепортер Джеймс Фоули беше заловен от неизвестни въоръжени лица в Сирия през 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Докато пехотата отново не стъпи в Ирак - там нещата ще са трагични. Ката разбраха, че в Сирия нещата не се получават тези "революционери" се преместиха в Ирак, която е държава с разграден двор.Припомнете си кой ги подкрепяше в Сирия.
21
0
 
14
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
"Джеймс Фоули беше заловен от неизвестни въоръжени лица в Сирия през 2012 г." "неизвестни" лица, въоръжени също от "неизвестни".значи, все пак, извършителят не е луднал ***, както ни убеждават последователите на лаборанта ауакбар. но не е и някой българин, или румънец, дето наводниха лондон напоследък.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога тия терористични диви изверги ще са на свобода? Сухопътна операция е спасението от тия ненормални терористи.
19
10
 
14
 
! Отговори
емо преди 9 години
нормално за американската пропаганда ;вижте какви са те,джихадистите,А АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ КОИТО СЕ СНИМАТ С ОТРЯЗАНИ РЪЦЕ И КРАКА НА ИРАКЧАНИ,АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО КРАДАТ ОРГАНИ ОТ ЖИВИ ИРАКСКИ ПЛЕННИЦИ И ГИ ПРАЩАТ В ИЗРАЕЛ АМИ ЗВЕРСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ ...........
18
4
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
За съжаления 95% процента от хората са такива които вярват на официалните медии. Така и трябва да бъде - стадо овцени водени на синджир, докато не ги острижат или им теглят ножа. Останалите, които знаят истината и управляват света са несменяеми и така е от хиляди години.
17
0
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
да се нюкне кралството!
16
2
 
7
 
! Отговори
ТИРАДЖИЯ преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯБРАТО, РУСИЯ СИ ИМА ДРУГА РАБОТА В МОМЕНТА. КОЙТО ИРАК ЧУПИ (ДЕМЕК САЩ) ИРАК КУПИ (КАПСА МАЙ ОЩЕ ЗАЯЖДА)
15
3
 
3
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До СандоДа ти пИкат екстремисти в устата, дано.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега първите коментари казват, че трябва да се избият и което съм за, но американците като почнат да ги бомбардирват веднага почвате всички да мрънкате защо се мешат където не им е била работата и разправят Русия колко е велика ...пълно е тук със такива хора
13
1
 
28
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 9 години
САЩ ги спонсорираха тия главорези--сега пищят.....каквото повикало-това се обадило......Жалко за обикновенните американци,които все още умират заради интригите на Вашингтон..........
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов казал ли е тежката си дума по въпроса?!
11
17
 
12
 
! Отговори
!@№$%?§ преди 9 години
Има ли още хора,които да вярват на подобни новини?Има ли още хора, които да вярват,че пътнически самолети са се блъснали в Световния Търговски Център,че е имало истински атентат по време на Босненския маратон,че през 1969г човек е стъпил на луната.....,че вчера/днес някой е бил обезглавен в някаква ИЗМИСЛЕНА война...?Има ли хора,който да вярват на руското,британското и американско правителства...?На BBC,CNN,FOX и т.н. медии?Хайде стига глупости бе хора...
10
2
 
18
 
! Отговори
нищо чудно преди 9 години
Свой, коли свой--доста показателно за диваците от англосаксония...........
9
0
 
27
 
! Отговори
ККК преди 9 години
още една причина да не трябва да емигрираме в Англия ... нима искате вашите деца да бъдат под влияние на ислямисти ??? Така че няма лошо че не ни искат, даже услуга ни правят
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"британец"Да, бе... някое *** паки.
7
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Британец, викате, а? Този британец да не би да е от арабски поризход, киснещ денононощно пред компютъра на социални помощи и комуникиращ с ислямски организации и после излизащ по центъра на Лондон да раздава Корана и обяснява, колко мирна религия била това. Да не би да е от този тип британци, а? Ама нищо, де. Вие се пазете от българите и румънците, които ще ви унищожат държавата с работливост и интелект, но си запазете пакистано-арабската ***, които ви точат социални и ви колят като животни!
6
23
 
6
 
! Отговори
Кристалина преди 9 години
Не разбирам Българите какво имате срещу тези борци за свобода??И те са хора като нас! Тези от тях, които желаят да напуснат бойното поле са добре дошли в България!!Аз лично уредих ГЕРБ БСП ДПС да ги пуснат, а АТАКА, която се противеше си е проблем на мен и службите, работим по въпроса, но мисля, че с тях няма да има формални проблеми!!Заповядайте в България !!!
5
5
 
16
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛИТЕ НА СИРИЯ преди 9 години
Хората на ОБАМА и НИКОЛАЙЧО МЛАДЕНОВ в действие. После да не кажете , че на са демократи.... и не дават на осъдените свобода на словото за последна дума
4
3
 
27
 
! Отговори
ху'я-вей преди 9 години
Е, че те Британци колеха Американци в the War of Independence и к'во от това!Само, че Ционът малко ги пребоядиса тия държавички!!
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a ние сме си отворили границата за подобни животни!!!какво става с тези "политици"?на кой свят живеят?