Москва протестира заради оскверняване на паметника костница в София

Русия иска виновните да бъдат привлечени под отговорност
20 авг 2014 11:46, Елка Василева
176
Москва протестира заради оскверняване на паметника костница в София
Снимка: Булфото

Москва е изпратила до българското външно министерство протестна нота заради оскверняването на паметника на съветските воини в квартал „Лозенец“ в столицата.  Русия е призовала виновните да бъдат привлечени под отговорност, съобщи руското външнополитическо ведомство, предаде РИА Новости.

Скулптурната композиция и стената с имената на загинали воини е била залята с червена боя на няколко места, посочва руското дипломатическо ведомство.

Още по темата

„Дълбоко сме възмутени от оскверняването от неизвестни вандали през нощта на 18 август на паметника костница на съветските воини освободители в софийския квартал „Лозенец“, се казва в съобщение на руското министерство.

„Във връзка с възмутителния вандалски акт на МВнР на България веднага беше изпратена протестна нота с искане да бъдат предприети мерки за недопускане на подобни инциденти в бъдеще, привличане на виновните за противоправните действия под отговорност и привеждане на паметника костница в ред“, отбелязва руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Водкаджийте винаги са били мизерници и винаги са били управлявани от тирани!
50
2
 
5
 
! Отговори
Уважаеми преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯтвърде си опростил нещата. Средствата за България се определят за програмен период от 7 г. За 2007-2013 са договорени 9,35 млрд. евро чисто от ЕС, а са усвоени 3,511 млрд. Членската вноска за година е средно 340 млн. евро или 2,38 млрд. за периода.За положението в България сме си виновни всички българи, така е.Но, ако ти не се чувстваш българин, защо пишеш тук???
49
8
 
6
 
! Отговори
Жалък Путин преди 9 години
Русия винаги е била империалистическа държава, която е завладявала съседните й страни с военна сили и ужасяващ терор над местното население! Да не би случайно десетките републики в СССР доброволно да са станали съветски републики под ръководството на Москва?! Сега Русия за пореден път показа на света своята агресия, този път към братска Украйна, но лакомията им особено на Путин ще му приседне, жалко че бедните, мизерни руснаци, които са над 80 % от населението най-много ще страдат, а олигарсите
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До USPA POWER ORDER 75----------А великия хеликоптер Апаче е по модела на Ми-18!!!И как така откраднаха нещо, пък после стана номер едно в света?!
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Георги ТарабатаОсвободиха целия български народ от криминалните правителства и депутати. Дошли на власт с преврата на 9 юни 1923 г и потопили страната в реки от кръв.Освободиха ни от едни криминални престъпници,излезли от Шуменския затвор на 9 юни 1923 г (а там са били с дългогодишни присъди заради двете национални катастрофи и загубата на територии) и от Шуменския затвор отиват направо в Министерския съвет. И така до утрото на 9 септември сме управлявани от тези катили.Вкарали ни и във вой
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Венелин 65------------------А, че не са никакви освободители това е ясно на всички, освен на заблудените червени бабички с 4-то класно образование.------------------Е виж, ти ако си турчин, теб не са те освободили, а са те поробили да станеш Българин!Ами какво правиш тук?! Защо не живееш в Турция?
45
6
 
5
 
! Отговори
USPA POWER ORDER преди 9 години
Американците пращат 2000 камиона ''Студебейкър'' ОТДОЛУ ПРЕЗ ИРАН ЗА СССР...ШАСИТО И КАБИНАТА СА ПОЛЗЛВАНИ ЗА МОБЛНИТЕ РАКЕТИ ''КАТЮША''.ПОСЛЕ СЛЕД ВОИНАТА РУСИЯ КОПИРВА ЕДНО КАМ ЕДНО КАМИОНА.ПОСЛЕ КОПИРАХА И Б-52 ''ЛЯТАЩАТА КРЕПОСТ''--СТАНА НА ТУ 95..ПОСЛЕ И СОВАЛКАТА БУРАН.А ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ОТКРАДНАТА КАЛАШНИКА.МИГ 29 - НА БАЗАТА НА Ф-16.
44
2
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Стига сте се правили на много интересни България е дадена на Сталин още през 1943 г в Ялта с любезното съгласие на Чърчил и Рузвелт Това е ,другото просто си е история Малко попрочетете история ,а не ми врякаите тука ,как ни били окупирали СССР Сами сме си виновни,никой не ни е карал да се съюзяваме с Хитлер
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците не спечелиха войната, а войната спечелиха американците и англичаните, които снабдяваха с оръжие, продоволствия Русия, а огромна роля има също глупостта на Хитлер, който спира настъплението на германците, които са били само на 40 км от Москва и разделя армията на две части, едната отива към Баку за да превземе нефтените кладенци на Каспииско море, другата я изпраща към Сталинград и когато след 3 месеца се връщат превзели Баку е вече края на септември, почват дъждове, после идва зимата и
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива дето се гаврят с паметта на загиналите в боя срещу фашизма, заслужават да бъдат газени от фашисткия ботуш! Ей тогава, само тогава ще осъзнаят, защо има там паметник!Те го свързват с Путин! Путин няма общо с този паметник, ***! Паметника е на войниците, загинали в боя срещу фашизма! А ФАШИЗМА е нещо страшно!И там не пише нищо за никакви Български бойци срещу фашизма, защото България е била на страната на фашизма!Нещо, което се повтаря днес, но с капитализма! Има пари, но няма човещин
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи това са провокации на техните хора - руските лобита, целта им е да дестабилизират държавата с такива провокации! Това са стари игрички на комунистите още от онова време на конспирациите, когато се каляваше стоманата, както обичаха да се изразяват комунистите, а после като дойдоха с преврат на власт избиха сума ти невинен народ!
40
1
 
4
 
! Отговори
Чети Чърчил!!! преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯОНЗИ ДЕН ДАВАХА ФИЛМА ПО ЕДНА НАША ТЕЛЕВИЗИЯ. СЕРИЯТА БЕШЕ СЪС ЗАГЛАВИЕ "СЪВЕТСКИЯТ ВАЛЯК". ФИЛМЪТ Е АМЕРИКАНСКИ ИЛИ АНГЛИЙСКИ. ВЪРВИ ПРОТЕСТИРАЙ ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО И АНГЛИЙСКОТО ПОСОЛСТВА И ИМ КАЖИ, ЧЕ ТЕ НЕ СИ ЗНАЯТ ИСТОРИЯТА,А ЕДИН БЪЛГАРСКИ *** Я ЗНАЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ЧЪРЧИЛ И САМИТЕ ЗАПАДНИ СЪЮЗНИЦИ!
39
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не им харесва на руснаците да скъсаме дипломатическите връзки ,, и марш на всички руснаци от България ...Автоматично престъпността ще намалее до 50% и кучетата ще изчезнат...
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 59През нашата територия с наше одобрение са минавали тежко въоръжените немски дивизии извършили безбройни убийства и зверства както в Русия и Украйна, така и в Гърция и бивша Югославия. Кой е виновен за това? Какво е станало след втората световна война с Хорти в Унгария, с Манерхайм във Финландия, с лидерите на "Словашката република" васална на Райха?
37
5
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 59Дали са и то доста - разстреляни от НКВД за пиянство, кражби и изнасилвания, както и при катастрофи (вероятно пияни). Не са дали при бойни действия, защото не е имало такива. А, че не са никакви освободители това е ясно на всички, освен на заблудените червени бабички с 4-то класно образование.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯЕй сюнетаджия--бегай в Анадола и недей да пишеш на български....
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 59Исторически факт е, че на наша територия е имало немски военни бази за нападение срещу Русия и че ние сме дали на немците нашите летища и пристанищата ни, както и жепе линиите за нападение срещу СССР, Гърция и Югославия. Ние сме действали като съюзници на Хитлер и Мусолини, дали сме им логистична подкрепа. Заради нашето сътрудничество с тях са убити милиони руснаци на източния фронт. Това малко ли е? Малко ли са загиналите и благодарение на нашето сътрудничество?
34
1
 
9
 
! Отговори
Чети Чърчил!!! преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯНЕ СИ В РЕД! ОПЕРАЦОИЯ НОРМАНДИЯ Е ЕДВА В 1944 Г ПРЕЗ ЮНИ, А НЕСМКИ ДЕСАНТ В АНГЛИЯ Е ПОДГОТВЯН ОЩЕ В 1940 Г. АКО БРИТАНИЯ БЕШЕ ОКУПИРАНА ОТ ХИТЛЕР ЗА КАКВА НОРМАНДИЯ МИ ДРАСКАШ? КАКВО ИМАЛА РУСИЯ ЛИ? НА МЕСЕЦ Е ПУСКАЛА ОТ ЗАВОДИТЕ ПО НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ТАНКА. ТОВА Е ПО ИНФОРМАЦИЯ НА ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ИЛИ АНГЛИЙСКИ ФИЛМ ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червената армия не е дала нито една жертва за България по време на военни действия. Нито една. Исторически факт.
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да протестират колкото си искат, на никой не му дреме за сволачи