Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията

С парите ще бъдат купени самолети и кораби
24 авг 2014 11:54,
321
Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията
Петро Порошенко Снимка: архив, БТА

Украинският президент Петро Порошенко обеща днес в близките години да отпусне над 2,2 милиарда евро за превъоръжаване на националната армия, която вече над 4 месеца се сражава с проруски въоръжени бунтовници в източните региони, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От 2015 до 2017 г. планираме да отпуснем над 40 милиарда гривни (над 2,2 милиарда евро) за превъоръжаване", заяви Порошенко в слово на военен парад в Киев по случай Деня на независимостта на Украйна.

По думите на президента за украинската армия "ще бъдат купени самолети, хеликоптери, кораби и катери и това е само едно скромно начало", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Войсковата колона, която се движи сега по главната улица на Киев - Крешчатик, ще замине оттам направо за зоната на бойните действия в Източна Украйна, заяви държавният глава.

Според него кризата в този регион "поставя под заплаха не само европейската, а и глобалната стабилност". "Дипломацията прави всичко възможно и невъзможно, за да постигне уреждане" на конфликта, увери Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
6
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Стига с тая цена на петрола. Русия я имаше и преди барела да стане 100 долара и пак ще я има. 44 долара беше барела преди Щатите да почнат с войните си в Ирак и Афганистан. Не знам колко ще стане цената, ама Exxon не спират да дупчат в Карско море. Стига с тия глупости. То и аз чакам горивата да паднат, да стане 50 стинки бензина, ама нещо не ме е огряло напоследък.
122
1
 
9
 
! Отговори
Toni преди 9 години
Украйна ще се оправи с помощта на запада и ЕС, толкова, колкото се оправихме ние. А който е целувал *** на САЩ, добро не е видял. Египет, Либия, Афганистан, Ирак - все държави, които получиха своята демокрация, имаха някакви марионетни правителства и сега духат супата. От тия държави вече не става, Украйна я очаква същаaт съдба.
121
1
 
8
 
! Отговори
Любо преди 9 години
До Анонимен 92От Афганистан Русия се оттегли с достойнство - на последния танк командващия ген. Громов беше на купола му под развятото знаме. Не като паническото позорно бягство на америте от Сайгон, където се биеха за места в хеликоптерите! А след като от Чечня изгониха исламистите, сега тя е най-верен съюзник на Москва. Коравите чеченски бойци на Каримов са страшилището на укрофашистите. Тези не си поплюват! Така,че примерите ти са *** и...въобще е по-добре да не цапаш терена!
120
1
 
6
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 225 Мечтай си да се оправят Украйна се нуждае от 30 млрд .долара,че да почне отнякъде А никой няма да й ги даде тия пари ЕС няма толкова пари да даде на Украйна. Те нямат едни 500 млн. да дадат на Полша,че да й компенсират загубите,камо ли да дават милиарди на Украйна Украйна отива на страшен икономически колапс и недиомък ,че нашата Виденова зима ще изглежда на украинците като пир
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 215относно техниката това не е ръжда а окисляване от огън във всички клипове се виждаотносно парада в Новоросия има 1000 пленици ако ги преведат всичките на някой от жителите нервите може да не издържат много от тях имат загинали близкиотносно унижението препоръчвам ти да видиш как същите тия пленици пребиват мъже и жени от прибиращи се в Крим антимайдана в Киев
118
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украйна бързо ще се оправи сега като е извън комсомолската орбита
117
2
 
8
 
! Отговори
чавдарче преди 9 години
Ами ние хрупаме на Боко нискокачествения асфалт , тея пък ще му ядат новото въоръжение на Порошенко , ами да не се ослушвам ,че зимнина има да се прави , ха със здраве
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Порошенко обеща днес в близките години да отпусне..."Трай коньо за зелена трева!!!!!!1
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както се казва: Човек предполага, господ разполага!Чудя се дали украинската тиква е питал първо господ, и какво му е отговорил Путин.
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
въоръжаването е едно на ръка, но трябва да се добива и шистов газ, скоро и в българия
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A be Brannik, ti tuka lqgach, tuka stavach.Koato i da doida ti vse si tuka. Plastat li ti za tova?
112
2
 
16
 
! Отговори
войн преди 9 години
Опълченците току що си направиха парад в Донецк, и конвоираха пленени войници от украинската армия !! Има интересни клипчета, ще ги видите.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Idva idva petata ruska kolona- ruskata zima auuuuuu
110
0
 
1
 
! Отговори
Aртемовск преди 9 години
Украинцы в США провели флешмоб Запали скру дност. Акция состоялась одновременно в четырех американских городах, сообщает VIDIA. Спасибо всем, кто присоединился к этому чрезвычайно символическому флешмобу. Энергетика была чрезвычайная , - заявили организаторы акции в Вашингтоне.
109
0
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До БранникЛек въпрос-в Бразилия испански ли говорят?А и що за дума е "***"-не съм я чувал,сигурно съм много ***......
108
0
 
9
 
! Отговори
ЯR преди 9 години
И как ще стане това с 2.2 млрд )))) И колко територия ще защтим с тая техника за 2.2 млрд. ха Интересно
107
4
 
2
 
! Отговори
Aртемовск преди 9 години
Королева Британии поздравила украинцев с Днем Независимости 24.08.2014 | 14:31 Королева Великобритании Елизавета II поздравила президента Украины Петра Порошенко и украинцев с Днем Независимости.
106
2
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Няма да има пари и няма да има време за каквото и да е! Украйна е на ръба на дефолта. Още помним обещаните за по 1000 гривни на ден след за всеки от ВСУ след избирането на Поросенко. Ще ви изяде гладния и обезкървения ви народ. Украйна сега, не представлява интересите на народа си и колкото по-бързо украинците го осъзнаят толкова по-малко ще страдат.
105
16
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 194 *** си като "славянски дънер"... Аз не съм "славянин" защото "славянин" етнос не съществува, "славянството" е пропаганда в момента угодна на русия, нищо друго! Езика не определя националността, китаеца щом говори испански, бразилец ли е *** ахахахахахаха
104
0
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Интересно-за хляб и работа нищо не споменава?То верно-изборите за президент минаха,ама идват други.Може пък при хохлите гладът да се задоволява с национализъм,кой знае?Ако и на студ издържат по същата причина,значи няма проблем!Ще си живеят чудесно-гладни и въоръжени.