Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията

С парите ще бъдат купени самолети и кораби
24 авг 2014 11:54,
321
Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията
Петро Порошенко Снимка: архив, БТА

Украинският президент Петро Порошенко обеща днес в близките години да отпусне над 2,2 милиарда евро за превъоръжаване на националната армия, която вече над 4 месеца се сражава с проруски въоръжени бунтовници в източните региони, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От 2015 до 2017 г. планираме да отпуснем над 40 милиарда гривни (над 2,2 милиарда евро) за превъоръжаване", заяви Порошенко в слово на военен парад в Киев по случай Деня на независимостта на Украйна.

По думите на президента за украинската армия "ще бъдат купени самолети, хеликоптери, кораби и катери и това е само едно скромно начало", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Войсковата колона, която се движи сега по главната улица на Киев - Крешчатик, ще замине оттам направо за зоната на бойните действия в Източна Украйна, заяви държавният глава.

Според него кризата в този регион "поставя под заплаха не само европейската, а и глобалната стабилност". "Дипломацията прави всичко възможно и невъзможно, за да постигне уреждане" на конфликта, увери Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ще се превъоръжава а бедните украинци ще връщат заеми на МВФ! На гол тумбак чифте пищови
82
7
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
А какво ги очаква *** ако НАТО се намеси пряко в конфликта, премазване по всички параграфи за дни. Това е толкова вероятно обаче, колкото и намесата на руссия, нещата са ссвързани. Украйна е освободила 2/3 от земите на терористичните днр и лнр
81
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Filip Kirkorov I Nikolai Baskov ne otidoha da peqt v KRIM I atakite protiv tqh zapo4naha. Mejdu vpro4em reitinga na Putin 80% e pulna izmislica , kakto referendum v KRIM.
80
0
 
9
 
! Отговори
ДО-135 преди 9 години
То и тук е така дават се пари яко от Европа за интеграция на малцинствата,а българите леко геноцид.
79
13
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
135 А защо русия въоръжава руските терористи на Украинска земя, или наглостта няма граници когато говорим за русия. Значи руснаците могат да избиват УКРАИНЦИ, могат да късат части от Украйна, а Украинците нямат право дори да защитят Родината си от русия. ДГД подчовеците в москалия!
78
1
 
10
 
! Отговори
ал кашона преди 9 години
и с просто око се вижда ,че опълченците ще постигнат своето.Какво ли очаква хохлите ако пряко се намеси Русия.... просто ще прегазят Украйна за ден две а на третият и Полша.Този вариант в момента не им е нужен .Нова Русия след бъркотията ще бъде изградена на ново.Киев няма да се оправи и след 20 години.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще купиш ти... на баба си кюлотите. Немците му дават милостиня от половин милиард евро, че да има какво да яде, оня тръгнал да се плюнчи за техника за милиарди.
76
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V Lugansk sa ubiti nad 500 opul4enci , cql kvartal e srinat . Tova vsi4ko e na suvesta na Putin .
75
15
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Украйна има достатъчно оръжие, вкл. авиация за да воюва за свободата си! Украйна воюва за НЕЗАВИСИМОСТ от русия, а бг. руските *** ги убеждават, че няма нужда да го правят...под руско иго живются корошо, баси наглата позиция!За какво воюват руските терористи, на тоя въпрос няма отговор, НЯМА ЛОГИЯЕН И ОБОСНОВАН ОТГОВОР!
74
0
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 9 години
До Анонимен ти си психично болен бе човек .лекувай се ,макар че за теб май вече е късно.ненормалник
73
2
 
6
 
! Отговори
До-117 преди 9 години
Путин призна Крим за НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА,ЗА УКРАЙНА НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ
72
2
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Анонимен 124Кой ти каза, че в Украйна са само фашаги? Кой? Цитирай, дай линк или си затваряй устата.Чакам...
71
1
 
15
 
! Отговори
евлоги преди 9 години
този *** от къде ще вземе пари от нас европейските данакоплатци ли.нали еврогей съюза няма пари за фермерите за безработните за младите а как ще намери пари за псетата в киев.по този начин всички българи ставаме съучастници в убийството на руски деца.да не се чудим че Русия ни налага санкции и от това губи селското стопанство и икономиката ни
70
1
 
18
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
Този укро-побъркан вярно е решил да се бие за Америка да последния укра .До сега са свалени около 30 самолета и вертолета -всичко което можеше да лети ,затова и спряха бомбадировките от въздуха .Унищожена е почти цялата изправна бронетехника и сега вкарват стари съветски танкове и бтр-и от Полша и Унгария .Бог да прости на укрите ,защото те не знаят какво правят!
69
1
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До 117Пред тази "Върховна Рада" имаше едни момченца с маски, брадви и бухалки, които се грижеха за "вземането на правилните решения". Не вървиш, чичка.
68
1
 
14
 
! Отговори
Донецк преди 9 години
Има блокирани над 5000 войници от армията и техника в района на Донецк!Кво праиме сега?А ирландската пастирка бара ли обонго за ***!?
67
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците от край време си създават сами проблемите и после рИват че са дали много жертви във войните .
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От днес опълченците преминават в контранастъпление в Донецк. Украинската армия там е обкръжена. Защо по нашите медии не пише нищо такова?
65
2
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
А Пращенко питал ли е опълченците дали искат нова техника? Рез. части, привикване с новите машини, кофти работа, опълченците едва ли ще са съгласни...
64
1
 
12
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Анонимен 108Ако приемем, че държавата е една, то защо се стреля с артилерия, РСЗО, миномети и НУРС по цивилните в тази държава? ЗАЩО?Ако укропитеците не ги имат за свои сънародници, то тогава какво прави укроармията на територията на Новорусия? А?