Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията

С парите ще бъдат купени самолети и кораби
24 авг 2014 11:54,
321
Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията
Петро Порошенко Снимка: архив, БТА

Украинският президент Петро Порошенко обеща днес в близките години да отпусне над 2,2 милиарда евро за превъоръжаване на националната армия, която вече над 4 месеца се сражава с проруски въоръжени бунтовници в източните региони, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От 2015 до 2017 г. планираме да отпуснем над 40 милиарда гривни (над 2,2 милиарда евро) за превъоръжаване", заяви Порошенко в слово на военен парад в Киев по случай Деня на независимостта на Украйна.

По думите на президента за украинската армия "ще бъдат купени самолети, хеликоптери, кораби и катери и това е само едно скромно начало", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Войсковата колона, която се движи сега по главната улица на Киев - Крешчатик, ще замине оттам направо за зоната на бойните действия в Източна Украйна, заяви държавният глава.

Според него кризата в този регион "поставя под заплаха не само европейската, а и глобалната стабилност". "Дипломацията прави всичко възможно и невъзможно, за да постигне уреждане" на конфликта, увери Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
До-109 преди 9 години
ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ,ТО ЧЕ ЛУДНИЦИ НЯМАМЕ Е ЯСНО, АКО ОБИЧАШ ОБЛЪЧВАЙ СЕ САМОСТОЯТЕЛНО.
62
0
 
13
 
! Отговори
победа нямаше преди 9 години
Днес в Куев се състоя "парад на победата". Парад имаше, победа нямаше!
61
0
 
12
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
затова ли камерън си призна, че ако не се превъоръжат, нато няма никакъв шанс във война с русия? а през всв русия, от проста селскостопанска страна, успя съвсем сама да смаже елитните германски части? и ако хитлер не беше нападнал русия, сега цяла европа и половин африка щеше да говори немски! русия съвсем сама омаломощи немците и чак тогава сащ, англия, франция и др. съюзници някак успяха да отблъснат немците! и още ги е страх от руснаците!
60
1
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименЗначи ти си съгласен с това което прави киевската хунта.
59
0
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименДо колкото знам нашата държава е съюз между българи и славяни и се казва България и я има на картата на света.Друга не ни трябва.
58
1
 
20
 
! Отговори
браво момчета! преди 9 години
Докато Потрошенко баламосва себе си и приближените си в Куев, опълченците са обкръжили над 7 000 окупатори. В котела са: щаба на 8-ми армейски корпус, 95-та аеромобилна бригада, 28-*** и 30-та механизирани бригади, а така също фашистките батальони "Айдар", "Шахтерск" и "Донбасс". За сега са ликвидирани над 150 окупатора, унищожени са над 50 единици бойна техника, пленени са 12 установки Град, завладяни са 7 склада с оръжие!
57
1
 
7
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУ преди 9 години
МЕЧТИИИИИИИИИИИИИ
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненормалник.На гол тумбак-чифте пищови е неговата работа.
55
0
 
12
 
! Отговори
топ преди 9 години
***, те имат да плащат милиарди за газ на Русия, той щял да дава за армията...Я камилата, я камиларя...Тия от ден на ден, стават все по неадекватни...
54
0
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименКогато Русия беше в Аганистан и САЩ и НАТО помагаха на муджехидините и въпреки това ако не се бяха изтеглили да са още там, а сега какво направиха твоите приятели чудят се как да избягат.
53
0
 
17
 
! Отговори
shano преди 9 години
До до 81Америка издиша, Китай ги задминават, а те са с Русия... А Япония ще се присъедини към тях, както ти би се присъединил в боя срещу Турция. Ясно ли ти е?
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 90Нищо ново под слънцето. Те малазийците отдавна казаха кой свали самолета, а именноукраинската хунта.
51
0
 
15
 
! Отговори
БушМЕН преди 9 години
Информацията за боинга трябва да е в един файл с международен достъп и хората сами да си правят изводите а не холандците дирижирани от Вашингтон да ни казват! Къде е обективността и беспристрастността тук питам аз?
50
3
 
15
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименДоколкото знам който се е захванал с Русия си е счупил главата.
49
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Русия веднъж завинаги трябва да се обясни, че не е нищо повече от суровинен придатък на света. Както и да се пъчат, колкото и оръжие да дрънкат, са бита карта - колко пъти досега от Афганистан до Чечня си подвиваха куйрука?
48
0
 
16
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименКажи ми каква война е спечелила САЩ и НАТО.
47
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реакциите на рубладжиите във форума ми припомнят една мисъл на другарят Васил Коларов : "Ако врагът те хвали, значи някъде бъркаш." Толкова яростно плюят, че чак е жалко! Петата колона е активирана отдавна в България, но на последните избори,всички келепир-политици от хранилката на руското посолство получиха жълт картон. Скоро ги очаква и червен...
46
0
 
13
 
! Отговори
Ами Boing-a преди 9 години
Тези дни Съветът за национална сигурност на Холандия заявил, че няма да публикува всички данни от бордовите самозаписващи устройства на катастрофиралия Boeing, а само онази информация, която има отношение към определяне на причините за катастрофата. А както и преди няма ясност кога ще бъде публикуван доклада на експертите.Kартината е ясна делото започва да се протака. Понятни са и причините на такова отношение: толкова внимателно пазените факти от чужди очи от Вашингтон, съюзниците им и Киев, противоречат на издиганите от тях версии.
45
0
 
4
 
! Отговори
проруска преди 9 години
до 74Много си прозрачен/а, щом не знаеш кои са терористите в случая. Затова нямам намерение да споря с празноглави.
44
2
 
16
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
Ако руснаците са луди, американците са завършени откачалки, защото само те са използвали ядрено оръжие срещу друга държава.