Украйна има критична нужда от втори кредитен транш от МВФ!

Яценюк се оплака от високата цена на боевете със сепаратистите
93
Украйна има критична нужда от втори кредитен транш от МВФ!
Арсений Яценюк. Снимка: архив, Ройтерс

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк призова Международния валутен фонд (МВФ) да отпусне следващия кредитен транш за страната и се оплака от високата цена на боевете с проруските сепаратисти в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

"За нас е критично важно да получим положително решение от МВФ и направихме всичко, за да го постигнем", заяви той.

Още по темата
Украйна е изпълнила условията по двегодишната кредитна програма, договорена с МВФ, която трябва да стабилизира изчерпаните валутни резерви и да укрепи държавния бюджет.

Страната обаче е изправена пред рискове заради боевете в източните й региони, посочи МВФ.

"Приходите, които не получаваме от Донецк и Луганск, са мизерна сума спрямо разходите за войната", отбеляза украинският премиер.

Украйна може скоро да получи от МВФ и Световната банка около 2 млрд. долара, отбеляза той.

През май Украйна получи малко над 3 млрд. долара и по-късно днес съветът на директорите на Фонда ще реши дали да отпусне следващия транш, който вероятно ще бъде на стойност 1,4 млрд. долара.

Яценюк съобщи също така, че Япония е отпуснала на Киев 100 млн. долара макрофинансова помощ, които трябва да бъдат получени още днес.

Анализатори прогнозират, че през текущата година рецесията в украинската икономика ще се задълбочи въпреки помощта на МВФ, тъй като сблъсъците парализират икономиката в промишлените източни райони и отблъскват инвеститорите, отбелязва Ройтерс.

При последната си мисия в Киев през юли МВФ понижи прогнозата си за украинската икономика до свиване с 6,5 процента спрямо предишните очаквания за спад от 5 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: УкрайнаАрсений Яценюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
! преди 9 години
Предостатъчно сме си зле в България, че да гледаме проблемите на Украйна. Те са извън ЕС да се оправят както могат. ЕС да помили как да направи България в Швейцария на балканите после да гледат страните извън ЕС
44
0
 
24
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче Аххахаха кой ще ви помогне с отоплението бре? Но вие ще сте толкова обеднели,че нема да можете да си позволите да се отоплявате Храна имате уж,ама трябва да има с какво да я купите Да не си мислиш,че олигарсите ви ще ви хранят безплатно а ? ахахахахахахахахахахахах На краставичар искаш да продаваш краставици ахахахахахахха
43
12
 
0
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
До Леле че народ 49Е-ее не ни надценявай,все пак с/у нас е Източния Гигант и е много трудно да се справим с неговите зелени човечета и отпускари в "Новорусия'.Някои като теб предричаха тази година на 8 май в Киев да има Парад на Победата,но са се объркали.Храна си имаме,ще ни помогнат и в отоплението, все някак ще изкараме 4 месечната зима.
42
0
 
36
 
! Отговори
ха преди 9 години
Все едно гледам България. За да могат 20 човека (в Украйна и извън нея) да станат милиардери изтребиха народа си а сега ще го умрят от глад и студ.Май ще има още Майдани след няколко месеца.
41
0
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче Те ли се мъчат или вие се мъчите ? Досега пръснахте над 500 млн долара ,а не му се вижда края Зимата няма да има с какво да се топлите Пари нямате ,скоро газ няма да имате И армия няма да ви остане Ноооо винаги има вариант ти *** ,сестра ти ,жена ти да отидете прости*утки в Европата,барем заработите милиардите нужни на държавата ви Ще ви "поемат " с голямо удоволствие
40
11
 
2
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
До Анонимен 45Най напред трябва да минат през нас твоите кумири.Вече 4 месеца се мъчат в "Новорусия".Той и СССР беше запазил места за много хора на първия ред при ТСВ ,но котка му мина път и се спомина.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката показва колко дълъг им е влязъл до момента с първия заем, след втория транш, вече ще е разперил широко ръце.
38
0
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
какво ли се чудя, заглавие в друга медия: "Евросъюзът смята да забрани вноса на руска водка и диаманти" Брюкселското зеле цъфна и върза... Спокойно може да се дефинира вече като конфедерация на проститутките със сутеньор дистрикт кълъмбиъ.... няма такива тапири!
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те поляците са в основата на всичко това и Русия го знае, запазили са им място на първия ред в 3тата СВ.
36
6
 
5
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Поляците забраниха на самолета с Руския военнен министър да прелети над Полша и той се е върнал пак в Братислава/Словакия от където е бил на посещение...!
35
0
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
опа! нещо ново за мен - прочетете последният абзац, интересно защо нито една българска медия не ни е информирала за което? за неговорещите руски, пише, че не сме пуснали самолета на Рогозин на връщане от Приднестровието през месец май заедно с румънците - никъде не съм прочел, че сме си затворили въздушното пространство за него и след разговори сме по пуснали, защо ли?top.rbc.ru/incidents/29/08/2014/946028.shtml
34
0
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Леле че народами най-вероятно така ще стане, историята показва, че *** в това отношение са много последователни - все се бутат и като изядат шамарите вият, че без да имат вина нещо им сторили лошите.... само, че се оказа като изтече един запис, че и те знаят, че на чужд гроб се молят ама така де, официалната позиция си е друго нещо(имам предвид мислите на полският външен министър за любовно-държавните отношения на Полша и сошуа)
33
1
 
29
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До софиянец Това е нищо Полша ще праща хуманитарна помощ за укр. армията Бас хващам,че повечето от тая помощ ще са ябълки ахахахаха Тия поляци си играят хем с нацисти хем с руснаци Да не го изядат двоен както през 1939
32
0
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Голем смехколега, прав сте!
31
0
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
хахаха, току що четох, че *** шляхтичи пък не пуснали самолета на С. Шойгу да им мине над територията... сега пък проверявали:-) американските сателити в европа като я подкарат тая изтерична надпревара, или поне назначените тука кломпрадорчета, дето всичко несащско им е комунистическо и не знам си какво... не говори добре за цяла източна европа, пък и за васалите им на запад де...
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"но поне знам, че и ние не падаме по-долу чакам с нетърпение да си изберем нашата си хунта на ***, та да си довърши геноцидчето докрай:-) така де, да живей цру"==========Браво! Кратко и ясно. Който има ум да вдява, че остана месец живот.
29
1
 
22
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Как ли се гърчат в ИКОНОМЕДИЯ, че с техните пари в dnes.bg се прави "проруска пропаганда"? Момчета, пишете бързо, че днес-утре може да затворят сайта по "технически" причини.
28
0
 
27
 
! Отговори
амет преди 9 години
Сега нуждите на Украйна са съд за фашистите от мегдана барабар с яценюк и порошенко за убийствата и геноцида срещу източните украинци и онези смелчаци,които отказаха да се бият рамо до рамо с фашагите.
27
0
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ами скъпа ще е войната и неефективна,след като хвърляте артилерията да разрушава жилищните квартали и убива цивилни(с цел етническо прочистване),вместо да се бори с противника!Сега ще съжалявате за похабения ресурс и престъпното поведение!
26
1
 
26
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
хохлите горките няма да им се вярва още октомври в какво са се забъркали, такава европейска перспектива ги чака, че изконни евро-ценности като топла вода, ток, хляб и течаща вода в Киев ще са по-скоро екзотика - като не гледат как ни нахендриха нас и братята румънци - сега ще го изпитат на гърба си... но поне знам, че и ние не падаме по-долу чакам с нетърпение да си изберем нашата си хунта на ***, та да си довърши геноцидчето докрай:-) така де, да живей цру и правителството му в крайна...