Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин

"Русия не анексира Крим, а го защити"
Обновена: 29 авг 2014 15:15 | 29 авг 2014 15:15,
400
Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин
Снимка: Reuters

Проблемът в Украйна е отказът на властите да започнат преговори по същество с проруските сепаратисти в източната част на страната, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

В изказване на младежки прокремълски форум Путин призова Западът да осъзнае, че властите в Киев не могат да внесат ред в Украйна, и да ги застави да започнат преговори с бунтовниците.

Опитът на украинските военни да излязат от обкръжението, в което са попаднали в югоизточната част на страната, вместо да използват предложения им хуманитарен коридор за отстъпление, е колосална грешка, която ще доведе до огромен брой жертви, предупреди той.

Руският президент е бил уверен от украинския си колега Петро Порошенко на срещата им във вторник в Минск, че всички руски войници, задържани в Украйна, ще бъдат предадени на Русия.

Украинците и руснаците на практика са един народ, отбеляза Путин пред участниците в младежкия лагер "Селигер", на брега на едноименното езеро в западната Тверска област.

Руският президент сравни нападенията на украинските сили за сигурност срещу източни градове в страната с обсадата на Ленинград от нацистите през Втората световна война.

Русия не анексира Крим, а го защити, увери Путин. Руският президент се аргументира, че страната му се е съобразила с желанието на населението на полуострова, което масово подкрепи присъединяването към Руската федерация на организиран от нея референдум. Ако не бяхме анексирали Крим, там щеше да се случи това, на което ставаме очевидци в Югоизточна Украйна, подчерта той.

Путин увери, че Русия няма да се меси при избора на Украйна на нейния държавен модел. Не разбирам обаче защо нашитe украински партньори се страхуват от едно федерализиране на страната, допълни той.

Путин обяви, че Русия трябва да засили, в икономически и военен план, своята позиция в Арктика - богат на природни ресурси регион, към който имат стремежи и други държави.

Руският президент се затрудни да отговори на въпроса дали в страната са положени основите на политическа система, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Само Бог знае това", каза той полу на шега. Говорейки сериозно, Путин каза, че отговор на този въпрос трябва да даде практиката на приемане на закони и нормативни актове. Руският президент отхвърли категорично тезата, че в страната няма опозиция. "У нас имаме реална многопартийна система", заяви той.

Путин каза, че е възможно част от органите на властта да бъдат преместени в Сибир.

Не е целесъобразно масовото връщане на държавата на собствеността, приватизирана след промените през 90-те години на миналия век, заяви руският президент. Той се аргументира, че това би довело до хаос в икономиката.

Руският президент отчете, че в страната се наблюдава тенденция повишаването на доходите да изпреварва ръста на производителността на труда. "Това е път в нищото" за националната икономика, предупреди Путин. Това обаче не означава, че няма да продължим да повишаваме заплатите, увери той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: УкрайнаречПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
6
 
! Отговори
Хр.Ботев, в.Знаме 18 преди 9 години
"Но това, което не можаха да направят устата на продадените блюдолизци, направиха го казаците със своите камшици и копитата на своите коне, направи правителството със своите тъмници, със своя Сибир и със своите - 25 по гърба. Вие няма да повярвате, ако ви кажа,че в едно село казаците извързаха всичките старци, мъже и ергени и като ги изпроводиха "куда Макар телят не гонят", не оставиха ни една жена необезчестена, ни една мома неразвалена, ни едно дете неизнасилено. Изпокрадоха имането и покъщнината на селяните, изклаха им птиците и добитъка и всичкото това премина ненаказано от страна на прави
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kak e trugnalo skoro namesto da kazvame OoooKeiii, ste kimame s "O4en Kei" i Let Davai!Nito moskovcite, nito washingtonciote ste tarpiat divotiite na ukretata zatova 4e pre Ukreia minavali trubetata. prosto i Zapada i Rus imat izhod edionstvenno v Juzen Potok. Tova e Fakt.
246
2
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"Путин каза, че е възможно част от органите на властта да бъдат преместени в Сибир."Ne pravqt ne6to kakto trqbva! ;-)Putin e izklu4itelno inteligenten i predloji aeroaziiski saiuz. Vsi4ki podsko4iha. 6te razberat gre6kata si skoro...
245
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя доскоро лъжеше, че Русия нямала нищо общо с конфликта, а сега виждаш ли щял да ги защитава .Хайде бе ! От кого бе Путин ? От НАТО ли ще ги защитаваш ? Що не попиташ дъщеря си , която живее в Холандия , дали им се воюва на холандците?Май не мжеш да удържиш положението в самата Русия , щом си тръгнал на освободител да се правиш?
244
1
 
1
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До за 321 UFSY, 324Я разкажи за "ХУНТАратор" (запазвам правописа) Путин, интересно ще е да ми разкажеш и какво мисля за него... а знаеш ли дали ми е студено или съм гладен?!Много ниски топки сте, я се стегнете малко и проведете една качествена дискусия!
243
9
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 9 години
Другарите Маркс и Енгелс ни учеха , че когато властта не може да си реши вътрешни проблеми, ги прави външни .Защо Путин спретва една война на границата с Русия.Според мен той просто не е наред.
242
1
 
2
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До до 317Да видях ги, жертви в един грозен конфликт. Каквито са всички обикновени хора в тази месомелачка, независимо от коя страна.
241
5
 
3
 
! Отговори
за 321 UFSY преди 9 години
UFSY, виждам че изобщо не си на ясно какво е хунта и хунтаджии. Затова те съветвам да разгледаш хубаво снимката на ХУНТАратор Путин Последни публикувана любезно от днес.бг по-горе.
240
2
 
3
 
! Отговори
до 312 преди 9 години
И като стане това ние какво ще правим? Ще станем 16 република на СССР?
239
5
 
3
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Украйна имаше невероятната възможност да стане мост, да стане лепилото на ЕС с Русия, да се използва конкуренцията и конструктивно, да си помогне... е хунтата яхна вълната, хунтата е яхната от външни кукловоди и резултатът е, че кукловодите искат да воюват до последния украинец...За съжаление, украинците нямаха шанс да имат държавник като Борис I или Калоян...
238
0
 
0
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До Анонименкоментар 317 е мой
237
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 303, 314Това, допускам, че е възможно да е вярно, но ...като лъвове... е сериозна опорна точка, от която продължавам да се смея и да я споделям. Досега не бях виждал лъвове прибрали опашка между задните лапи.
236
1
 
2
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До СпонгиДобре го каза, *** си, не ми пречиш... и си го премествам от единия крачол в другия от твоите дебелашки намеци.
235
3
 
3
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До АнонименТо няма дръг вариант... иначе наказва обикновените украинци а не тия дето са виновни, затова смятам, че Русия, ще даде на украйна газ за битови нужди, но не и за индустриални... да видим.
234
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже "Киев не можел , да въттвори ред в Украина " затова Трябвало Путин да въвежда ред! Ужас ! Тоя май още си живее в средата на миналия век...
233
2
 
2
 
! Отговори
Азовско море преди 9 години
Сега, като ги въоръжат с модерно оръжие съвсем, ще станат, като руснаците.
232
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е зле за дни да ти се обезцени валутата до тоалетна хартия. Още по зле да видиш че нямаш власт над хората и за дни да се изкупят всичките налични ИМПЕРИЯЛЕСТИЧЕСКИ ВАЛУТИ от народа които уж ти вярвал .Много си зле бе матриошкин ама ного . Нямаш си на представа какво ще те сполети . Жалко за обикновенните руснаци .
231
2
 
3
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До Спонги 305Нещо се оптиваш да кажеш или просто си тролиш?
230
2
 
2
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До Анонимен...украинците се бият като лъвове... това беше добро, продължавам да се смея...
229
1
 
3
 
! Отговори
до 301 преди 9 години
Излез от Москва за да разбереш истината.