Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин

"Русия не анексира Крим, а го защити"
Обновена: 29 авг 2014 15:15 | 29 авг 2014 15:15,
400
Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин
Снимка: Reuters

Проблемът в Украйна е отказът на властите да започнат преговори по същество с проруските сепаратисти в източната част на страната, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

В изказване на младежки прокремълски форум Путин призова Западът да осъзнае, че властите в Киев не могат да внесат ред в Украйна, и да ги застави да започнат преговори с бунтовниците.

Опитът на украинските военни да излязат от обкръжението, в което са попаднали в югоизточната част на страната, вместо да използват предложения им хуманитарен коридор за отстъпление, е колосална грешка, която ще доведе до огромен брой жертви, предупреди той.

Руският президент е бил уверен от украинския си колега Петро Порошенко на срещата им във вторник в Минск, че всички руски войници, задържани в Украйна, ще бъдат предадени на Русия.

Украинците и руснаците на практика са един народ, отбеляза Путин пред участниците в младежкия лагер "Селигер", на брега на едноименното езеро в западната Тверска област.

Руският президент сравни нападенията на украинските сили за сигурност срещу източни градове в страната с обсадата на Ленинград от нацистите през Втората световна война.

Русия не анексира Крим, а го защити, увери Путин. Руският президент се аргументира, че страната му се е съобразила с желанието на населението на полуострова, което масово подкрепи присъединяването към Руската федерация на организиран от нея референдум. Ако не бяхме анексирали Крим, там щеше да се случи това, на което ставаме очевидци в Югоизточна Украйна, подчерта той.

Путин увери, че Русия няма да се меси при избора на Украйна на нейния държавен модел. Не разбирам обаче защо нашитe украински партньори се страхуват от едно федерализиране на страната, допълни той.

Путин обяви, че Русия трябва да засили, в икономически и военен план, своята позиция в Арктика - богат на природни ресурси регион, към който имат стремежи и други държави.

Руският президент се затрудни да отговори на въпроса дали в страната са положени основите на политическа система, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Само Бог знае това", каза той полу на шега. Говорейки сериозно, Путин каза, че отговор на този въпрос трябва да даде практиката на приемане на закони и нормативни актове. Руският президент отхвърли категорично тезата, че в страната няма опозиция. "У нас имаме реална многопартийна система", заяви той.

Путин каза, че е възможно част от органите на властта да бъдат преместени в Сибир.

Не е целесъобразно масовото връщане на държавата на собствеността, приватизирана след промените през 90-те години на миналия век, заяви руският президент. Той се аргументира, че това би довело до хаос в икономиката.

Руският президент отчете, че в страната се наблюдава тенденция повишаването на доходите да изпреварва ръста на производителността на труда. "Това е път в нищото" за националната икономика, предупреди Путин. Това обаче не означава, че няма да продължим да повишаваме заплатите, увери той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: Украйнаречпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
3
 
1
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До СпонгиПо официални данни са под 200 000, в най-добрия случай са 300 000 и какво направи МВнР за да ги защити? Пък като гледам какво става в запорожието и други области с компактно българско малцинство и партизанските действия и протестите срещу хунтата... нещо олекваш...
227
0
 
1
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До АнонименТака е. Само не разбирам, кое са пропуснали демократите? И какво имаш предвид...
226
4
 
5
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Хахахаха колкото и Русия и Казахстан са един народ! Тоя завоевател кого си мисли че заблуждава?!
225
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
водката му е малко ...
224
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи щом са един народ , дайте да освободим украинците от ...украинско робство ! Евалла бе , Путин ! На вас комунистите демагогията май , в ДНК то ви е пробило !
223
1
 
5
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Дали са един народ, не знам, но трябва да имат право хората в Украйна на самоопределяне...
222
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България и Македония, Гърция и Кипър, Турция и Севернокипърска турска република, Румъния и Молдова, Русия и Украйна- народи говорещи на един език в различни държави. Поинтересувайте се от историята на Украйна и ще раберете защо Путин твърди горепосоченото. И разберете, че Крим винаги е бил руски- Крим за Русия е все едно Родопите за България.
221
2
 
10
 
! Отговори
садфгасгд преди 9 години
не мога да разбера защо всяко изказване на Путин е свързано с псуване по българските русофили това че обичаш един народ и традиции както и азбука която са взели от нас православни като нас с език почти същия като нашия не значи че му обичаш диктаторите ,е не симпатизирам на американски *** и там тем подобни които се *** в гащите когато виждат руски изтребител на хоризонта просто ако не беше ръшъна сега щяхме да сме турци трябва да е ясно неблагодарници
220
2
 
10
 
! Отговори
33333 преди 9 години
МАКЕТАТА СА ГАДНИ КОЛКОТО УКРАИНЦИТЕ, ЗАЩОТО ИСТИНАТА ИМ Е НАЯВЕ, НО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РОБУВАТ НА ЛЪЖАТА. А С ТЯХ СМЕ СИ ЕДИН НАРОД, ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, КОЛКОТО И ДА ГО ОТРИЧАТ. ОТРИЦАНИЕТО НЕ СЪЗДАВА ИСТИНАТА.
219
9
 
10
 
! Отговори
55 преди 9 години
Вярно е че са един народ ,обаче в две отделни държави.Е това трябва да разбере Лилипутин...
218
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да заяви или каже Путин, не трябва да му се обръща никакво внимание, защото това е заявление на един углавен престъпник, който все още успява да се скрие от закона. Скоро ще попадне в ръцете на правосъдието и ще получи полагащото му се възмездие, българските русофили трябва да бъдат абсолютно сигурни в това.
217
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33333Аз не искам да ме сродяваш с гадните макета,а не мисля че украйнците вече ще се обичат с руснаците след като Путин ги раздели с тази война.
216
2
 
1
 
! Отговори
bravo.. преди 9 години
a,sega puti da priznaes i da varnes krim-tova tam sastaro,cisti balgari-a, netatari,davarnes putin i drugi bg zemi,mamka vi kravolocka-vsicki steednakvi,piete krav ot naroda......
215
7
 
7
 
! Отговори
33333 преди 9 години
РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ НА ПРАКТИКА СА ЕДИН НАРОД". СЪВСЕМ ПРАВИЛНО- БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИ СЪЩО, САМО ЧЕ СЕГА САЩ ЗАМЕСТИ СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ И НЕ ДАВА ВЕЧЕ ДУМА ДА СЕ ОТВОРИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС. МЕЛЕЗИТЕ И ГЕНЕТИЧНИ *** ОТВЪД ОКЕАНА НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА ИМА СИЛНИ НАЦИИ В ЕВРОПА И ОСОБЕНО НА БАЛКАНИТЕ- ОСВЕН ТУРЦИЯ.
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами по логиката на Одисейчо ние сме турци,щото 500 години сме онождани яко (то си е така де ) :))
213
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога ненормалните хора ще плюят по Путин и ще управляват света ?? :)
212
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога нормалните хора ще търпят тая талмудистка *** наречена Путин.
211
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин"Ами елементарно познание на историята,ще го потвърди това !
210
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един ден и китайците така ще кажат: Ние и руснаците сме един народ.Тогава ще видим кон боб яде ли :)
209
3
 
2
 
! Отговори
чукча преди 9 години
Руснаците и чукчите също. - чукча не читатель , чукча писатель