Русия ще адаптира военната си доктрина

Причината е засиленото присъствие на НАТО по нейните граници
2 сеп 2014 13:01, Елка Василева
89
Русия ще адаптира военната си доктрина
Снимка: архив, Reuters

Русия ще адаптира военната си доктрина към появата на нови заплахи и по-конкретно към присъствието на НАТО по нейните граници, съобщи Франс прес, цитирайки РИА Новости.

Настоящата военна доктрина, която датира от 2010 г., ще бъде обновена до края на годината и ще вземе предвид също Арабската пролет, конфликта в Сирия и ситуацията в Украйна, каза Михаил Попов, заместник-секретар на руския Съвет за сигурност.

"Няма никакво съмнение, че приближаването на военна инфраструктура на страните от НАТО към границите на нашата страна, в това число и чрез разширяване на блока, ще бъде сред външните военни заплахи", заяви Попов.

Северноатлантическият алианс има планове да приеме План за готовност за действие в отговор на поведението на Русия в украинската криза, което се смята за пряка заплаха за съюзниците, които имат обща граница с Русия (балтийските страни, Полша, Румъния, България), отбелязва Франс прес.

"Всички факти свидетелстват за желанието на властите в САЩ и НАТО да следват политика на влошаване на отношенията с Русия", заяви Попов. Той добави, че въпреки декларираните "добри намерения" НАТО и Русия "не успяха да поведат безпристрастен диалог".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Momoи не само най-мощният ядрен арсенал,но и най добрите междуконтинентални ракети/невидими за ПРО/,най тихите и безшумни подводници,а най-големият кошмар на САЩ се казва"периметър"която с оглед на ситуацията е задействана отново!За всички възхваляващи "американската мощ"и оплюващи "западнала и изостанала"Русия ги съветвам да почетът за "периметър"и да коментираме тогава!
11
1
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
До ЖоркоПо Черно море имаме обща граница. А, за стратегическите въздействия, контактът си е просто пряк, колкото и дребни да сме. Червената разграничителна линия на щатските "национални интереси", оказва се, наистина минава по руската граница. А, че ние сме можели да изгорим - все тая. Да NY си е далеко, така че...Така че, по-полека. А на *** да напомня: Както тя на нас, така и ние на нея не можем да даваме акъл но, трябва да се уважаваме.Елементарно е.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен7- не само ти си му навит. Ама той е от тези мушмороци, които са смели на дела само в интернет. Личи му, че е пълен кавал...
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯРусия не се меси в страни от Алианса,нобили ми казал защо САЩ се месят в абсолютно суверенни държави?Защо организират "майдани"и преврати в ред страни?Защо нападнаха суверенна Югославия,Ирак,Либия,Афганистан!От където са минали САЩ става след тях гражданска война,кръвопролитие,несигурност!Тяхната логика е който не е съгласе с нас,значи е против нас!
8
1
 
23
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Преди няколко дни Путин в интервю каза в прав текс, че Запада не бива да забравя, че Русия има най-мощния ядрен арсенал в света, като намекът беше по-скоро за онези отвъд океана, които последните 20 години се самозабравиха.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Въпрос 4В Украйна със сигурност живеят хиляди пъти по-зле. Ама това не им го направи Путин, а Потрошенко.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯАми тогава защо НАТО държи сметка на Русия къде си разполага войските по границата си с Украйна!Та те са си у тях,могат да си разполагат армия където си пойскат,това все едно че комшията да ми държи сметка защо съм в кухнята ,а не в спалнята!А какво правят американски войници и оръжие на хиляди километри от САЩ покрай границата с Русия!Или викаш за САЩ може!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Нещо си се пообъркал. Русия и САЩ/Канада (реално това е нато) имат обща граница с по голяма дължина отколкото е тази между Русия и ЕС (псевдо нато).
4
2
 
11
 
! Отговори
Жорко преди 9 години
Айде пак някой май не е слушал в час по география... България с граница с Русия??Може и аз нещо да не съм разбрал, но отново се демонстрира колко незначителни сме ние на фона на задаващата се война с "братушките"...
3
17
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Сега след всичко това, което направи Путин ..... по-добре ли живеят руснаците в Русия и светът? Честен отговор от всеки.........
2
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко което направи Путин беше с идеята да държи НАТО далеч от неговите граници. За съжаление, освен, че вече няма да са далече, а дори и ще дойдат доста по-бързо.
1
3
 
27
 
! Отговори
ЩЕ НАМАЛИ преди 9 години
времето за превземане на щаба на НАТО в БРЮКСЕЛ от 5 на 3 дни