Яценюк отхвърли мирния план на Путин за Украйна

Кремъл публикува плана в 7 точки
333
Яценюк отхвърли мирния план на Путин за Украйна
Арсений Яценюк. Снимка: Ройтерс, архив

Украинският премиер Арсений Яценюк отхвърли мирния план на руския президент Владимир Путин за страната му, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление.

Това е опит на Путин да заблуди Запада в навечерието на срещата на върха на НАТО и да избегне нови санкции срещу Русия, предупреди Яценюк и заяви, че истинският план на руския президент е "да унищожи Украйна и да възстанови Съветския съюз".

"Всички предишни споразумения с Русия - в Женева, Нормандия, Берлин и Минск - бяха пренебрегнати или безочливо нарушени от руския режим", отбеляза Яценюк.

По-рано днес руският президент обяви по време на посещение в Монголия, че с украинския си колега Петро Порошенко до голяма степен са се споразумели как да бъде сложен край на конфликта в Източна Украйна.

Путин изброи седем стъпки, сред които размяна на пленници и отваряне на хуманитарен коридор за бежанците и за доставка на помощ.

На сайта на Кремъл е публикуван планът на руския президент Владимир Путин за мирно уреждане на кризата в Украйна, който той съобщи по-рано днес пред журналисти в Монголия, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин призовава воюващите страни "с цел прекратяване на кръвопролитието и стабилизация на обстановката в югоизточната част" на Украйна незабавно да съгласуват и осъществят действия по седем точки.

Седемте точки са:

- Прекратяване на настъпателните операции на украинските въоръжени сили и на въоръжените формирования на доброволците в Донецка и Луганска област;

- Изтегляне на украинските войски на разстояние, изключващо възможността от артилерийски обстрел на населени места;

- Извършване на пълноценен и обективен международен контрол за спазване на условията по прекратяването на огъня и наблюдаване на обстановката в създадената зона на сигурност;

- Изключване на използването на бойна авиация срещу мирни граждани и населени места в зоната на конфликта;

- Организиране на размяна на пленниците на принципа "всички за всички" без никакви предварителни условия;

- Отваряне на хуманитарни коридори за придвижване на бежанците и доставка на хуманитарна помощ в градовете и другите населени места на Донбас (Донецка и Луганска област);

- Осигуряване на възможност за изпращане в пострадалите населени места в Донбас на ремонтни бригади за възстановяване на разрушените инфраструктурни обекти и оказване на помощ за подготовката за зимата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
2
 
! Отговори
бастун преди 9 години
тоя в момента му навират плажен чадър в ***, но той не знае че колкото по мърда , толкова повече му влиза .и като отворят чадъра , бягството му ще е мисия невъзможна. и обама и камерън и цялото нато всички взети заедно нямя да го спасят
220
1
 
5
 
! Отговори
st преди 9 години
САЩ ЩЕ СЕ БИЯТ С РУСИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ ...УКРАИНЕЦ!!!!
219
1
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Украинците са големи юнаци, ще увъртат и размотават до последно. Кличко вече показа как го правят - те са готови да се бият, но да не е сега, а някой друг път...
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този червей е дресиран от ЦРУ, те мир не искат. Всяка стъпка от Русия за мир досега е отхвърляна, защо? Нали Путин и Русия са лошите, защо "добрите" от запада и техните пионки в Киев не приемат мира. Лъскат им задните части та от далече се вижда.
217
0
 
10
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Вижте му само физиономията.. Това според вас ли е човека, който може да избегне гражданска война и недай си боже световна такава. На тоя *** ли трябва да му поверят държавата, която разделя НАТО от РУСИЯ и от където минават тръбите за газа към Европа? Добре,че се случи това в Украйна,че и слепите да видят каква е политиката на САЩ.. Афганистан, Ирак, Сирия и тн са далеч и за там никой нищо не чува, но това се случи в задния ни двор и им лъснаха задниците на всички
216
14
 
1
 
! Отговори
Русофоб преди 9 години
Кремълският фюрер е забравил най-важната точка - да се върне Крим на Украйна!!!
215
0
 
12
 
! Отговори
до 254 преди 9 години
Прав си, а за Косово - създадоха американците най - долната клоака в цяла Европа - дрога, терористи, търговия с органи
214
9
 
1
 
! Отговори
Азиопесимист преди 9 години
До еврореалистА Чечения не може , а Сибир не може ....!!! С тези доводи започва хаосът на съвременната цивилизация !!! путиновата диктатура не се интересува от собствените си граждани, да не говорим за хората от Крим, Донецк, Луганск !!! Истината е в ПАРИТЕ на оръжейната и енергийна мафия !!!
213
12
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
путин обича поза партер, защото е истински мъж !!! путин ще спаси Европа от европейците !!! путин и Русия ще спаси от руснаците и ще си предостави тръбата на китайците !!! Как може да има толкова заблудени хора, които желаят нестабилна и слаба Европа !!!! С тази война путин още повече допринася за залеза на Европейската цивилизация и заместването и от всякакви мракобесни средновековни диктатури , най-вече ислямистки !!!
212
1
 
17
 
! Отговори
еврореалист преди 9 години
Шотландия и Каталония може да изберат държавно развитие на референдум, но Крим, Донецк и Луганск не могат. Косово може да напусне Сърбия с бой, но Донецк и Луганск не могат да напуснат Украйна. Каква е разликата? САЩ не били съгласни!!! Земята САЩ ли е? Има ли избрано световно правителство?
211
2
 
12
 
! Отговори
гфр преди 9 години
Още през седемдесетте години на миналия век, Баба Ванга е казала: Русия ке пребъде и Слава на Владимир! Какво повече може да се добави? НАТО и САЩ, заедно с гъзолизците от Брюксел - да си купуват наколенки, защото доста време ще прекарат в поза "партер" ;)
210
14
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
путин е на власт, поставен от военната и енергийна мафия в Русия !!! На военната мафия и трябва Крим, защото там е СЕВАСТОПОЛ !!! На енергийната мафия и трябват високи цени на горивата, а те се постигат с политическа и военна нестабилност !!! Войната е хляб за кремълската мафия :((((((((
209
1
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Засега фактите са красноречиви , че военнолюбците са Правителството на Украйна , подтиквано от Запада !Путин не е страна по конфликта, но скоро може и да стане , щом НАТО започна да прави учения и да дрънка оръжие под носа му , в подножията на Москва !Западните политици продължават да ни тласкат към непредсказуеми последствия !Очаква се "БЛИЦ КРИГ"!!
208
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яценюк е американски сциентолог. Путин валутни сметки да открие на всеки украинец тоя пак ще е против.
207
4
 
4
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
До Анонимен А защо, не коментираш това ,че в последния момент Янукович завъртя Украйна към Азия,ане както беше обещал на нацията ,че ще ги води към Европа
206
4
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименЗабравих да кажа , че янукович също беше будистки монах, а Украйна беше най - богатата държава в Галактиката, но американците я превзеха, за да и пуснат неизбухналата бомба от Хирошима !!!
205
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялостта на Украйна защо не я коментираше, когато фашистите (нима отричаш, че "Свобода" и "Десен сектор" са фашисти?) превзеха властта с метеж и без да имат предвиденото конституционно мнозинство за сваляне на Янукович? Тогава протестиращите бандеровци с молотовки, снайпери и хладно оръжие бяха умните и красивите, а САЩ призоваваха президента да не "използва оръжие срещу собствения си народ"?
204
13
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Когато Украйна се отказа от ядрено оръжие, Русия и Европа гарантираха целостта на държавата !!! путин гарантира целостта на Украйна като снабдява сепаратисти с оръжие и изпраща директно военни в "отпуск" да защитават целостта на Украйна и най-вече на Крим !!! Верваме на путин, той думата си на две не прави, само на три :((( Този на снимката е грозен, а путин е красив - забравих да кажа , че Яценюк е фашист, а путин е будистки монах !!!
203
2
 
5
 
! Отговори
ГЛАД преди 9 години
До RADТи може да се мислиш и за Симеон Велики ,но в очите на останалите съфорумци си един жалък поп Кръстьо продал се за шепа грошове!
202
4
 
13
 
! Отговори
грешката ти е вярна преди 9 години
До АнонименРусия е пълна със суровини, бе, умний ми гробарино! Защо трябва да купува суровини срещу евро или долари?!