Путин е съгласувал с Порошенко план за Украйна

Руският президент призова армията и сепаратистите да спрат военните действия
Обновена: 3 сеп 2014 16:15 | 3 сеп 2014 16:13, Елка Василева
121
Путин е съгласувал с Порошенко план за Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин обяви, че е съгласувал днес с украинския си колега Петро Порошенко план за уреждане на ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Това е станало в телефонен разговор между двамата. Планът се състои от седем точки, каза Путин по време на посещението си в Монголия.

Руският президент увери, че е на много близки позиции с украинския си колега за това как да бъде разрешен конфликтът в Украйна, предаде Ройтерс.

"С цел прекратяване на кръвопролитията и стабилизиране на обстановката в Югоизточна Украйна, смятам, че противоборстващите страни трябва незабавно да съгласуват и координирано да осъществят следващите действия", подчерта Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Той допусна, че украинските власти и проруските бунтовници в източната част на страната могат да постигнат окончателно споразумение по въпроса до петък, 5 септември, в рамките на контактната група, посочва Ройтерс.

Путин призова украинската армия да прекрати операцията срещу сепаратистите, а бунтовниците - да спрат своето настъпление в Донецка и Луганска област. Сред другите стъпки към уреждането на конфликта са размяната на пленници, установяването на хуманитарен коридор за бежанците и доставката на хуманитарна
помощ, отбеляза той.

Една от предложените мерки предвижда "пълноценен и обективен международен контрол за спазването на условията за прекратяване на огъня и мониторинг на обстановката в зоната за сигурност, която ще бъде създадена", допълни руският президент.

По-рано днес украинското президентство обяви, че Путин и Порошенко са постигнали споразумение за "трайно прекратяване на огъня" в Източна Украйна.

В отговор Кремъл заяви, че руският и украинският президент са се договорили за стъпки за постигане на мир в Източна Украйна, но между Москва и Киев не е било договаряно прекратяване на огъня, защото Русия не е страна в конфликта.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Това, което сам си направиш никой не може да ти направи!" *** направи така, че целия свят се дистанцира от Русия. Украйна можеше да бъде силен и верен съюзник на Русия, но вече това никога няма да бъде. За две педи земя и личен Пи Ар *** си създаде вечен враг - съсед. Жалко за руснаците и украинците, които са наистина братски народи. Заради мегаломанските амбиции на този ръстов и духовен лилипут сега са кръвни врагове...
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО е като шашнато от тази новина !
83
2
 
5
 
! Отговори
PRAVDA преди 9 години
РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно санкциите - те били сладка работа. Оланд не дава коритото Мистрал (между другото поръчката е политическа от преди няколко години т.е. на РФ не и трябва) и като резултат 10млд неустойка.За полските ябълки с пестициди (Чехия забрани всичко от Полша заради лошо качество) дори не си струва да се приказва.Отново санкциите сладка работа.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте сега кой е политикПутин предлага мир и замразяване на фронта +Порошенко се съгласи но забрави своя план -Яценук иска да строи стена -Замразяване на фронта в навечерието на зимата означава Куев да падне сам (и без това бойния им дух е отрицателен) , а студена зима без газ и въглища е направо кошмар -Опълченците нямат намерение да спрат +Путин миротворец +И печели по точки , а Яценук и компания в паника.
80
3
 
9
 
! Отговори
СТАМЕН 69 преди 9 години
Путин иска неща, който нормалните хора искат .С ненормални американци преговори не се водят .Те разбират само от сопа .Ако не беше ядреното оръжие, досега да беше почнала трета световна война .Американеца много нагъл .
79
4
 
6
 
! Отговори
st преди 9 години
Според руски тълковен речник, правосъдието е система, при която тези, които крадат много, следят тези, които крадат малко, да не крадат многo...!
78
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин внезапно се отказа да превзима Киев и предпочете да запраши за Монголия да се моли за месо. А партенката - "план за уреждане на ситуацията в Украйна" - непосредствено преди срещата на НАТО ! Забравете !
77
5
 
12
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
Статистика с геройствата на дядовците на днешните управляващи в Украйна:1941г. - избити и предадени от милициите на ОУН-УПА на нацистите над 10 000 евреи от западноукраинския град Острог.1943г. - избити над 130 000 поляци от западноукраинския район Волин-Подолие,като погрома е извършен от милициите на ОУН-УПА.Опожарените и унищожени полски села в района са цели 237.Мечтайте си за ЕС и НАТО убийци и главорези!Вашето членство там,зависи единствено и изцяло от ДА-то на Варшава.
76
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кьор фишеци на КГБ апаратчиците пред срещата на НАТО..., но номера вече не минава...ще има нови санкции !
75
3
 
11
 
! Отговори
Az преди 9 години
До Анонимен 78 - през очилата на финикийските значи обичат да гледат западните ти образци. На руснака не му пука за финанси когато е във война. А те са във война - Украйна е родината на руския народ и там живеят милиони руснаци, които търпят терор всеки ден. Ще останеш изненадан от изхода на събитията, както си и изненадан в момента. Парите не са всичко и руснаците ще ти го покажат.
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"защото Русия не е страна в конфликта." - смех.
73
7
 
2
 
! Отговори
менте преди 9 години
Лидерът на руската република Чечня Рамзан Кадиров обеща*****лидерът да се занимава с футболния си клуб и да не забравя откъде той е тръгнал , никой не обича предателите.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БранникТи за чеченците не се притеснявай. За разлика от злобари като теб, те са истински мъже и си знаят интереса. Кадиров го боготворят в Чечня. Каквото каже, това се изпълнява.
71
11
 
6
 
! Отговори
Жобир преди 9 години
Руската агентура- към Чукотка и Сибир! Не лайте,***- колелото на историята се върти!
70
8
 
4
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Не ни отписвайте толкова бързо.Това са източни димки..за спиране на бойните действия,ако са искали да ги спрат ,щяха да го направят още в началото,а не да пращат войници и оръжия от Изток.
69
15
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Това е временно примирие, прегрупиране, няма мир докато руски бос крак тъпче Украинската земя!
68
1
 
1
 
! Отговори
задник преди 9 години
До Анонимен Дрън дрън 1 извади си главата от *** , и стига си спал на мокри вестници
67
3
 
10
 
! Отговори
Рускотурски съюз преди 9 години
Да живеят ердоган и путин,да живее източния блок!
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва. Лидерът на руската република Чечня Рамзан Кадиров обеща суров отговор за терористите от групировката Ислямска държава, която заплаши с война в Кавказ, предаде руската агенция Интерфакс.Отговорно заявявам, че този, на когото му е хрумнало да заплашва Русия и да произнася името на президента на страната ни Владимир Путин, ще бъде ликвидиран на място. Няма да чакаме да седне зад щурвала на самолета. Ще го изпратим там, където гният братята му терористи Хатаб, Абу Уалид, както и други