Обама и Камерън обединени срещу Русия

Двамата лидери демонстрират единство в съвместна статия в "Таймс"
Обновена: 4 сеп 2014 07:58 | 4 сеп 2014 07:58,
155
Обама и Камерън обединени срещу Русия
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън демонстрират единство срещу Русия в украинската криза в съвместна статия в британския в. "Таймс", предаде Франс прес.

Още по темата
"Русия наруши правилата с незаконната и самопровъзгласена анексия на Крим и с изпращането на войски на украинска земя, като заплаши и подкопа основите на една суверенна страна", пишат двамата лидери в статията.

Те добавят, че трябва да се подкрепя правото на Украйна да определя сама демократичното си бъдеще.

В статията двамата лидери обвиняват Русия, че се опитва да принуди Украйна да се откаже от правото си на демокрация и да решава бъдещето си под заплахата на оръжията.

В статията двамата лидери се обявяват за създаването на постоянно присъствие на Алианса в Източна Европа, подкрепяно от сили за бързо реагиране, съставени от специални сухопътни, военноморски и военновъздушни сили, които да бъдат разгърнати навсякъде в света много бързо.

Обама и Камерън призовават другите членове на алианса да спазят целите си да отделят най-малко 2 процента от БВП за военни разходи, за да демонстрират, че колективната решимост е по-силна от когато и да е.

Освен това двамата лидери уверяват, че решимостта на Вашингтон и на Лондон да се изправят срещу екстремистите от Ислямска държава, действащи в Ирак и Сирия, няма да отслабне.

Ако терористите си мислят, че ние ще отстъпим пред техните заплахи, те се лъжат. Страни като Великобритания и САЩ няма никога да се оставят да бъдат сплашени от такива варварски убийци, казват Обама и Камерън в статията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОТ ПУТИН ти чуваш ли се какво говориш..издигаш в култ войната и убийствата.Това не е игра в детската градина.Всяка от страните притежаваща ядрено оръжие,може да унищожи няколко пъти планетата." В чем сила русской армии? В том, что она не жалеет ни себя, ни врага. Ценность жизни для русских ничтожна. Именно поэтому с ними никто не хочет воевать. Даже китайцы. С русскими воюют только безумцы вроде Гитлера или смельчаки чеченцы.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обамчо, навремето и вие водихте война с предците на Камерън, за своята независимост, точно каквото се случва в Украйна в момента. Разликата е, че вашата си независимост си я оправдавате, а спъвате тази, на останалия свят.
43
1
 
7
 
! Отговори
ДВАМА ГЛУПАКА преди 9 години
не правят един умник
42
5
 
1
 
! Отговори
оценявaне преди 9 години
A кое е " незaконното" Европa дa имa войски по грaниците си, Русия нямa ли м? Aбсолютно прaвилно решение!
41
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Обама и Камерън обединени срещу Русия""Голяма новина". Няма що .Та това е от векове. Те искат да унищожат Русия и и заграбят природните богатства. Не подбират начини и средства. Днес използват Украйна ,вчера беше Сирия ,утре може и България "хвърлят" в борбата за "демокрация", във войната им срещу Русия.Жалко ,че нашите безгръбначни политичета начело с" президента" започват да "припяват" написаните им текстове в изтъркания анти руски хор.
40
1
 
17
 
! Отговори
2-та НАЙ-ГОЛЕМИ преди 9 години
ДЪРЖАВНИ ТЕРОРИСТИ НА СЪВРЕМИЕТО. И Двамата са образец на ЛИЦЕМЕРИЕ и липса на значителни интелектуални възможности. Особено КАМЕРЪН е пълен гьон
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кое му е незаконното на присъединяването на Крим към Руската федерация?Имаше референдум - 97% ЗА!Защо Косово да може, а Крим да не може?Или пак ще кажете, че в Косово случаят е друг и е имало етническо прочистване...ами такова прочистване има в момента в Източна Украйна, и щеше да има и в Крим, ако Путин не го беше взел...
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, колко гладни *** в тази бедна държавица !
37
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
43 Отговорих изчерпaтелно вътре в ЕС, НAТО имa прaво дa дислоцирa своите aрмии, кaкто нaмери зa добре, и Русия го прaви в РФ! Зa aмерикaнските войски, питaй Вaшингтон и му дръж сметкa, рaзвеселихте ме тaвaрищи
36
2
 
18
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Вече само като прочета думата "демокрация" и ми се драйфа. Няма такова лицемерничене, няма.Путин не е цвете, обаче погледнете всички наскоро "демократизирани" държави на какво приличат...
35
1
 
6
 
! Отговори
ОТ ПУТИН преди 9 години
им се разтреперват мартинките. Даже ИДИЛ го имат за по-малка заплаха. Смятат, че КИТАЙ още не е толкова силен военно и даже могат икономически да го задушат, защото основно изнася за САЩ и ЕС. НО РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА ГИ ЗАТРИЯТ ЗА 1 час заедно с половината свят. Тогава няма значение колко долари и злато имаш в банките
34
13
 
1
 
! Отговори
оценявaне преди 9 години
35 Явно руските мекеретa не пУнимaете от добър тон, и понеже сте със скотовко- шумкaрски произход смятaте, че с обидите сте " по- убедителни" и " не дотaм гейове".:))) Ще попитaм ясно и крaтко- кaкво ще търси Русия в Източнa Европa и Бaлтикa, и кво ги бъркa отзaд руснaците и вaс кaкви войски се дислоцирaт вътре в Европa? НAТО може дa дислоцирa в грaниците нa Aлиaнсa всякaкви войски и одобрение от русофилитици не му е нужно- товa е междунaродно Прaво! руските смешки зa Рaзрушителя Кук си ги пейте
33
1
 
9
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 26 оценяващияСамо да те попитам драги ,щото аз съм обикновен човек не толкова учен, като Ваша милост, къде по света има разположени руски войски, и къде има американски войски.............?
32
2
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
".....от такива варварски убийци..." казват ОБАМА И Камерън, Кой го казва само, наглоста няма край.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демонстрирането на единство, не е същото, като действително да са обединени зад една идея. Французите, част от ЕС, който бил говорел в "един глас", го показаха нагледно, като до този месец удържаха на натиска на "съюзниците" си и продължаваха да защитават изпълнението по договора си за Мистралите. Едва когато натискът стана непоносим, чак тогава французите се отказаха. Чрез мутренски методи на сплашване и извиване на ръце става това "обединение".
30
3
 
14
 
! Отговори
таласъм преди 9 години
В Русия е създаден нов вид войници. Войници-невидимки. Всеки говори, че те вече са в Украйна, но никой не ги е виждал. Впрочем, виждал ги е само Размусен, но на него всеки ден му се привиждат таласъми.
29
2
 
10
 
! Отговори
boc преди 9 години
До 32:ПО-скоро, ако Китай врътне кранчето на САЩ, те ще фалират.
28
2
 
8
 
! Отговори
САМО ПЛЕВНЮ преди 9 години
ИМ ЛИПСВА
27
3
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Абе "оценяване", къде си? Липсваш на аудиторията. То нали всеки цар си е имал по един такъв шут, да му разсмива свитата. И не един де. И тука има един "гурбетчия", с него сте си лика прилика. Такива смешки и децата не могат да измислят. Като си спомня случая с Доналд Кук, та си мисля какви ли "сърпризчета" са им подготвили руснаците на твоите "войски зa бързо рaзгръщaне нa НAТО в Източнa Европa". Сигурно ще им се виждат само стъпалата при бягането им. Като на фашистката укропска войска сега.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26: Приятел, ти в час ли си? Като прочета подобни коментари си мисля за естествен идиотизъм или платена апологетика. Това дето му викаш запад е толкова закостеняло, че не е в състояние да види и осъзнае реалностите. Какво, според теб са научили бързо? Тия са все изненадани от "черния бик". Говорят глупости та са чак жалки и най-важното - лицемерни са и думите и действията им са подчинени на двоен стандарт. Те могат, но другите - не.