Възможно е да има още санкции срещу Русия заради Украйна

Меркел против членство на Киев в НАТО
Обновена: 5 сеп 2014 07:25 | 5 сеп 2014 07:24, Веселина Йорданова
75
Възможно е да има още санкции срещу Русия заради Украйна
Меркел и украинският президент Порошенко. Снимка: Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че страните от НАТО искат политическо решение на украинската криза и са готови да го обсъдят с Русия, но предупреди, че може да се приемат нови санкции за увеличаване на натиска над москва, предаде Ройтерс.

"Готови сме също да прибавим тежест към политическите си искания с налагане на нови санкции. Посланието обаче е, че искаме политическо решение. Ние и особено украинският президент сме, разбира се, готови да обсъдим това с Русия", каза Меркел на срещата на върха на НАТО в Уелс.

Още по темата
Въпросът за приемане на допълнителни санкции срещу Русия ще се обсъди днес на заседание на постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Меркел заяви, че в първия ден от срещата на върха на НАТО вчера не се е обсъждал въпросът за евентуална отмяна на Основополагащия акт НАТО-Русия. По думите й тази тема ще се разглежда в днешния втори ден от форума.

В предишни изявления Меркел се е обявявала против отмяната на документа от 1997 г.

Меркел отбеляза, че Западът трябва да действа решително към Русия, но в същото време да остави отворена врата за диалог с Москва.

Канцлерката на Германия се обяви против членство на Украйна в НАТО, но подчерта необходимостта от по-интензивно сътрудничество с Киев.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
6
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
канцеларката на обама - меркел е тотално извън всяква действителност. не знам за какво им плащаме изобщо. в европа масово се шири страх от войната в укр, която е "току-до нас", а европа трябва да се страхува от войните, които са в нея и които до сега либерастно приемаше, подкрепяше и финансираше с наши пари. това е реалността, другари. другото е от лукавия и неговите медийни слуги. а, да.. и да не забравя - "свободния пазар" за женски артикули ще се самоограничи до произв на много черен плат
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34, въпросът е не колко мозък в главата имат ***, а защо "демократична" Европа блокира сайтове и не дава възможност на хората да изразят свободно мнението си? Може би се бои, че ще се подпишат милиони?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
33. Кои не са били *** ?Иначе нямаше да се доберат до властта ! Даже и младите , имат същия гръб !
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
27. Няма добра организация за гласуване тук.Трябва да имаме възможност да използваме интернета за гласуване !И ще преброи ли някой нашите гласове ?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22, преди да го блокират бяха се подписали 3683 човека.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гйобелс , то й сега има разрушени градове ! Американците където воюват , връщат тероризъм и варварщина !И трябва отново да се бият !Не отчитат , кой им е врагът навреме ?
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев твоите мачкачи германците достатъчно сякоха дърва в Сибир и не вярвам да им се ходи пак там въпреки натиска на Бараката. Като си толкова печен, *** доброволец в Украйна, ама да ни ти резнат по грешка неофашагите глупавата глава до кръста.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за какво ли е на НАТО този объркан пост комунистически динозавър. Армията на тази държава е натъпкана с руски къртици. Само ще си навлечем бели с такова членство. И без това вече е подозрително, че се развива театро за да клъвне ЕС-то на руските провокации.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21. Не живея в България !Само виждам резултатите !Мутра не е само Бойко, но и тези които обслужва - местни и чужди !
14
0
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Сайта вече е блокиран. Лишават ни от възможността да се извиним за голословните обвинения и санкции на нашите правителства срещу Путин.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
19. Никой от вашите мутри- престъпници ! ( всички са еднакви от 1990 )
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15. Паси ?? И Плевнелиев ..
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
14. Не си достатъчно интелигентен , а и нямаш възможност да видиш , световните мнения !
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо възможно нови санкции ?Вчера се скарахме на Порошенко ,че преговаря с Путин по телефона ??НАТО обрича предварително преговорите на неуспех !!Конфликта е удобен за САЩ ,но не за Европа !!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извиняваме се за голословните обвинения и санкции на dearputin. com
8
0
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До ФИНАНСОВ ПЪНКАРНа практика точно това ще стане!Доста скоро!
7
1
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Бабчето се прави на ядосана,но всъщност ужасно се страхува!Ще одобрят ли германците да бъдат заплашени от унищожение,само защото шантавите хохли не знаят какво правят?Едва ли!Приемането на Украйна в НАТО си е таралеж в гащите!Тия от хунтата,току виж решили да си връщат Крим и познайте какво ще стане!Евпопа ще си замине заедно със санкциите.
6
1
 
23
 
! Отговори
Az преди 9 години
Тая дъртофелница е най-големия проблем за ЕС. Не само че го разби отвътре превръщайки го в соцподобна бюрократична неработеща сбирщина от полуавтономни държави, а и води вредна за външния свят политика - подкрепи ислямистите в Сирия, подкрепи съсипването на Либия и Египет (пак ислямисти), и за капак реже БИЗНЕС връзките с Русия! Баси говното.
5
2
 
26
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
А така ще си запалим европейската къщичка за да им изгори на рашките плевнята!След 10 години Путин ще воюва с ислямистите в Европа.
4
1
 
31
 
! Отговори
Тиквата от Банкя преди 9 години
Предлагам новите санкции да бъдат :1. Спираме да купуваме от Русия -газ, нефт, дървесина и диаманти .Ще купуваме два пъти по-скъпо от братята американци .2. Да забраним на руски граждани посещението на европейски държави, да отиват на Хавайските острови, Турция, Брахмапутра, . Ще приемаме туристи от Америка .РУСНАКА, ЩЕ СЕ ЗАДАВИ ОТ СМЯХ И ЩЕ УМРЕ . ГОТОВО .