ЕС удря Русия с нови санкции от 9 септември

Ограниченията ще бъдат за властта в Донбас и Крим и руски олигарси
412
ЕС удря Русия с нови санкции от 9 септември
Снимка: Reuters

Посланиците на 28-те страни членки на Европейския съюз одобриха снощи в Брюксел нови икономически санкции срещу Русия заради посегателство срещу суверенитета на Украйна въпреки споразумението за прекратяване на огъня между украинските сили и проруските бунтовници, предаде Франс прес.

Този нов пакет от рестриктивни мерки беше одобрен на ниво Комитет на постоянните представители на страните членки в ЕС, съобщиха в писмо до държавните и правителствени глави председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу и председателят на Съвета Херман ван Ромпой.

Текстът на прнципното споразумение, постигнато след шестчасово заседание, ще бъде финализирано през уикенда и в понеделник ще бъде стартирана писмена процедура за одобрение от страните членки.

Според двамата лидери новият пакет ще увеличи ефикасността на вече приетите мерки и ще подкрепи принципа, че санкциите на ЕС имат за цел да стимулират промяна в подхода на Русия в Украйна. Пакетът включва засилени мерки, отнасящи се до достъпа до пазарите на капитали, отбранителния сектор, стоките с двойно предназначение и чувствителните технологии. Освен това са прибавени нови имена към списъка с лица, подложени на санкции - замразяване на авоари и визова забрана. Този списък включва новата власт в Донбас, правителството на Крим, както и руски олигарси и висши чиновници.

След формалното одобрение в понеделник, пакетът от мерки ще бъде публикуван в "Официалния вестник" на ЕС, позволявайки влизането му в сила - вероятно във вторник, 9 септември, заяви дипломатически източник, цитиран от ОФП.

Това е доказателство, че правителствата от ЕС са готови да направят каквото трябва, за да покажат на Русия последиците от нейните действия, заяви друг европейски дипломат пред Франс прес.

ИТАР-ТАСС съобщи по-рано, цитирайки собствен източник в Брюксел, че ЕС може да внесе в черния списък още 20 физически лица. Не се налага да се свиква нова министерска среща за въвегждането на новите мерки, достатъчно ще бъде решението да утвърдят посланиците в Брюкесл чрез писмена процедура на основание получените от националните столици инструкции.

Разширените санкции може да включат "Газпромбанк" и "Газпром Нефт", допълва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последния стадии на Капитализма е Империализма - тазгръщаш фронтове на много места и следва финансов колабс - както Римската Империя !
168
13
 
3
 
! Отговори
до 235 преди 9 години
така е, прав си, жалко, че преди 130 години нападнаха суверенна Турция и откъснаха парче земя, което да наречеш България, тъпек мръсен
167
4
 
7
 
! Отговори
до 221 преди 9 години
"217 Щатите нищо не чакат а действат от една година реват немските химически концерни като BASF ,HENKEL , че покрай шистовата Реолюция в Щатите техните изходни суровини са поевтинели занчително и са станали по конкурентноспособни от германските Одисей 1"Сега тия събития по света ти със някаква шистова Реолюция в Щатите ли си ги обясняваш? Повтарям "шистова РЕОЛЮЦИЯ" :))) Смешен си. Все едно руснаците ги вълнува за някаква си шистова реВолюция в Щатито и хамериканските им компании.
166
1
 
5
 
! Отговори
Убит преди 9 години
Е сега светът ясно ще види кой крив и кой прав
165
19
 
7
 
! Отговори
сега преди 9 години
Русия напада една суверенна държава. Нека да остане изолирана като Китай и Северна Корея.
164
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са били прави само в едно-империализмът никога няма да се откаже от колониалната си политика и завоевателните си войни. Но срещу Русия никога няма да им провърви.
163
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама желае да продава оръжие на европейския пазар. Как да стане, ако Европа няма враг? Обама желае да завземе пазарите Европа. Как да стане, ако Германия и Франция имат евтини суровини и горива? Затова е и непрекъснатото налагане на санкции. Когато Русия отговори, Европа ще пострада. САЩ ще и завземат пазарите, а останалото е без значение. Украйна си изигра ролята и затова Путин ще я накара да си плати. САЩ не могат да попречат, но могат да спечелят.
162
3
 
9
 
! Отговори
11-ти септември ?? преди 9 години
А санкцийте на 11 септември ??Ще изненадат САЩ , с поздравления от Джихадистите ! Сега се чудят ще има ли терористични акции в Ню Йорк на 11-ти ? Гледат по чужди граници , а не могат да спрат идващите от към Мексико и да си оправят Мексиканската , че от там всеки може да мине !Много са загубени тия ! Добре че никой не е решил да ги напада , ама си лаят за врагове , там дето ги няма , а истинските врагове са им приятели !
161
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия пак се самозабравиха. Никой и никога не е побеждавал Русия. А това че украинците се оказаха балъци и си разтуриха хубавата държава, като установиха фашистка власт сами са си виновни. Сега ще го отнасяме и ние заради тях.
160
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, спри тези войнолюбиви създания.........................
159
1
 
8
 
! Отговори
сега преди 9 години
и плющяхте рускини забез пари нали?
158
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешковци, ще се скапят в мизерията си. Силно развитите западни страни ще дръпнат напред, а бедните като нас, киото са на последната дупка на кавала и в клоаката на ЕС ще си останат мизерниците. А Путин ще си го премести фара от другата страна на борда. Русия е огромна страна и може да оцелее на всичко.
157
5
 
24
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Преди 50 години /1964 г./ бях студент в Москва . Пак студена война : кубинска криза , берлинска стена / живеехме скромно и весело и най важно не се хранехме с Американското ГМО и все още дишаме.
156
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската армия ще получи 5 от 17 - те милиона, дарени от запада. Ще купи 100 снайпера, 200 нощни визьора, 300 гранатомета и 500 калашника. Нещо дето Русия ще го даде на Новорусия без пари. Новорусийската армия е обучена, украинската изби обучените си кадри. Запада цели санкции срещу Русия. САЩ цели да накара Русия да отговори на санкциите, удряйки Европа. И за да постигнат целите си ще разбият Украйна на парчета. Путин това очаква, за това е подготвен, това ще постигне. Изненади няма.
155
5
 
21
 
! Отговори
Нов брат преди 9 години
А после, след такива действия ми доказвайте, че еуро...ците били много умни, демократични, човеколюбиви, състрадателнии справедливи. ГРЪНЦИ! Това си е една чиста проба нато-нацистка банда, вампири с кървави ръце, потриващи доволно ръчички за нови оръжейни доставки. А че в центъра на еуропата, в 21 век се изтребват мирни граждани от цивилизована страна, а не дивашки племена, това може. СРАМ И ПОЗОР ЗА ес! краварите отдавна са ясни, ама еуропейците??? Макар, като си спомниш ОТКЪДЕ ТРЪГНА ФАШИЗМА!!
154
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГермания не ползва много газ за производствол на еленергия. Незан дали въобще ползва. Но на практика е най - големия потребител на руски газ. За момента де. Ползват в химическата и машиностроителната индустрии. Ако желаят да използват и темперни бои за производство на ток, това няма значение. Има значение за химията и машиностроенето. Ако им спре руския газ ще им поскъпне химията и ще се забатачи машиностроенето. САЩШ това чакат ;) като надежден партньор ;) Обичат чужди пазари ;)
153
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" ЕС удари " , кой удряте бе !Завиждам на тия хора от Крим и Донбас ! Меркел и над нея , не могат да им кажат какво да произвеждат и какво не ! Не могат да им дупчат земята за шистов газ !
152
6
 
14
 
! Отговори
11 преди 9 години
До Анонимен 203Е как да искат мир, като единственият изход от финансовото блато, в което ги вкараха ония с шестолъчките, е война? Щатите са буквално на ръба на колапс. Няма ли война, няма да изкарат зимата, че ФЕД не смогват вече да печатат, от Мексико прииждат по стотина талибани дневно, изобщо положението е наистина тра-гич-но!
151
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Трябва да покажем на САТАНИТЕ и по-точно на нашите борис-оф и плевнелиев че българите не са за продан и не са роби а точно те решават какво да бъде не без тяхно съгласие да се решава съдбата им.
150
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете се бе ?Тия друга работа нямат ли ?Сега пък санкций на Донбас и Крим !Ще ходят на екскурзия в Дубай !Толкова руски милионери са вложили пари там в новите супер модерни сгади на Дубай ! Севетът е толкова хубав ,няма да гледат Меркел ,и заповедите на ЕС!