Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб

Москва: Руски военни самолети не са се приближавали до "Торонто"
Обновена: 9 сеп 2014 09:03 | 9 сеп 2014 07:57,
514
Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб
Снимка: Reuters

Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб, участващ в учение на НАТО в Черно море, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Канадският министър на националната отбрана Робърт (Роб) Никълсън съобщи, че единият от самолетите дори е прелетял над фрегатата "Торонто" край южното крайбрежие на Украйна. Руските изтребители не са създали никаква заплаха за фрегатата, призна той, но определи техните действия като "ненужно провокативни" и пораждащи риск от още по-голямо увеличаване на напрежението в региона в момент, когато крехкото прекратяване на огъня в Източна Украйна между армията и проруските бунтовници едва
започва да се затвърждава.

Канада и нейните съюзници участват в мерки за успокояване наУкрайна като "пряк резултат от от военната агресия и нахлуване в (страната) от режима на Путин", подчерта Никълсън.Международното учение "Сий бриз 2014" започна вчера и завършва утре.

Канадският министър на външните работи Джон Беърд предупреди, че страната му може да наложи още санкции на Русия, за да убеди президента Владимир Путин да промени своята позиция не само за Източна Украйна, но и за Крим.

Това стана на фона на съобщенията, че Европейският съюз и Съединените щати са подготвили нови наказателни мерки срещу Руската федерация. ЕС и САЩ обаче ще изкачат няколко с прилагането на санкциите, за да дадат шанс на примирието в Украйна.

Руски военни самолети не са се приближавали до канадския военен кораб "Торонто", участващ във военни учения на НАТО в Черно море, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Самолетите Су-24 и Ан-26 на руските военновъздушни сили действително са прелетели над Черно море. Този полет е бил планиран и маршрутът му е бил над района, в който се е намирал канадският кораб. Двете машини обаче не са се доближавали до плавателния съд, увери Конашенков.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не казват ,цялата истина.-Като прелетял руснака над канадският кораб и взел ,че се изплюл върху главата на канадският адмирал.Пък той помислил ,че идва буря,ураган,такива каквито ги има в атлантика и започнало едно SOS.---Безобразие ,може ли така невъзпитано да плюе. Сега изследват ,това върху главата на адмирала,да не би да е биологическо оръжие на руснаците.Ако е така лошо им се пише вервайте ми .
14
27
 
33
 
! Отговори
Zagrijen преди 9 години
Rusia vinagi e bila zaplaha za sveta i shte bade ... loshoto e, che ima surovini s koito draji zapada v podchiunenie .. iadreniat potencial sashto e mnogo vajn ... a i ne na posledno miasto fakta che v rusia nishto ne se e promenilo ... prosto dreshkata e druga inache poliutikata si e sashtata ... podobna na tazi na shtatite ... no pod druga forma ....
13
12
 
81
 
! Отговори
Трудовакъ преди 9 години
Тези канадци никой не ги е канил в Черно море. Ако не знаят, Русия нагледно ще им покаже как се посрещат неканени гости. Изобщо желателно е и Канада и Великобритания и Франция и ФРГ да мислят повече със собствените си глави, вместо да повтарят като папагали леещите се като Ниагарски водопад глупости, идващи от Държавния департамент на САЩ. Все пак САЩ и европейските страни имат различни икономически интереси и разпалването на търговска война, замаскирана като санкции, вреди на всички европейци.
12
11
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Найстина руснаците са големи добряци,щом още търпят тези западни провокаций!Благодарение на търпението им света още не е навлязъл в спиралата на третата световна война!Търпелива и добронамерени са братушките ама не знам до колко е редно да търпят да им се качват по главите с такова нахалство!За всеки нормален човек вече е ясно кой е провокатора и кой се опитва системно да дразни Русия,а после да я изкарват нея агресор!На това му се вика западна наглост!
11
12
 
86
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Предлагам Путин да даде заповед някой от намиращите се в Атлантика ядрени подводни ракетоносци да изплава до канадски териториални води да видим тогава те как ще реагират, самолети ли ще пращат или директно ще се осерат :)
10
13
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е това вече е супер наглост!Канадски военен кораб плува на хиляди километри от границата си,до сами Русия в Черно Море,и имат наглостта да говорят че с облитанията си истребитела бил провокирал!Истребителите,който охраняват руската граница били провокирали някакъв си военен кораб който плува до тях!По--голяма наглост канадска не бях виждал,това е все едно че аз да започна да ритам по вратата на комшията и когато той излезе да види какво става ,аз да викам че ме провокира!
9
29
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако си мислите, че Канада е нещо като македонските въоръжени сили, явно сте заблудени.
8
9
 
66
 
! Отговори
Чий го дирят!? Като преди 9 години
До АнонименНе знам ,дали са руски, ама ние ще,,гризнем дръвцето,, , както винаги!!!!
7
14
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво прави канадски боен кораб в черно море.Пак са объркали географията канадците.Преди време американски моряци се уплашиха и масово напуснаха,заради тия пусти руски самолети.Що ги плаши момчетата,Путин ,ми те са дошли с мир.Е ще се поперчат малко и ще си отидат.И може ли така да прелитат без да се обадят.
6
12
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както канадците си плуват в Черно Море, така руските изтребители си летят над него. Какъв е проблема, не мога да разбера. Нали ученията не са насочени срещу Русия? Или са? Ами тогава се учудвам защо изтребителите само са летяли... Правосекторните могат да се лекуват в Полша и другите подобни, сепаратистите нямат право на лечение в Русия ли?
5
10
 
83
 
! Отговори
хигиенист преди 9 години
Еми наложи се да затворят "Офицерският" плаж във Варна поради висока концентрация на фекални бактерии.
4
13
 
110
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Чий го дирят!?Като че ли ,ако руски кораб е във тяхни води , те ще направят друго!?
3
11
 
107
 
! Отговори
хигиенист преди 9 години
Канадците дано да са по-смели, че американците от "Доналд... Дък" ли беше, Кук ли, яко *** Черно море и то баш в сезона.
2
12
 
97
 
! Отговори
Доктор преди 9 години
Да се стягат психотерапевтите в Констанца и отдел кадри на ВМС на Канада .....
1
13
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И къде да летят руски самолети,ако не над Черно море?:)) само са дали възможност на НАТО да се учат в усовия близки до истински:)