95 на сто от руснаците са за традиционното семейство

Популярността на православието в Русия нараствалa
11 сеп 2014 14:25,
159
95 на сто от руснаците са за традиционното семейство
Снимка: Reuters

Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес.

"Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза", се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във Форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството.

Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата. Мизулина е известна с участието си в създаването на предизвикалия оживени дискусии закон от 2013 г., който криминализира хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.

"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство", заяви Мизулина. Владимир Якунин, близък до руския президент и основен спонсор на форума, поиска бракът да бъде дефиниран в руската конституция като съюз между жена и мъж.

"В момента сме свидетели на невероятно нарастване на популярността на православието. Искаме същото и в Европа", заяви Константин Малофеев, руски бизнесмен и организатор на форума. На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

"Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности", заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт - основната крайнодясна партия във Франция.

Владимир Путин засилва нападките си срещу западните ценности, които смята за упадъчни, отбелязва АФП. Приемането на закони, разрешаващи гей браковете в Европа, шокира мнозина в Русия. През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
10
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Нима никой не знае, зе англо-американците бомбардираха и "Св.Александър Невски" и има непоправими белези от това варварство? А Народния театър и колко други забележителни сгради в София. Не говоря за избитите хора - повече от 1100 души - цели семейства! Проклети да са убийците на невинни хора тук, в Дрезден, в Хирошима и Нагазаки, Корея, Виетнам, Ирак и къде ли не! Само предатели могат да им се кланят и да плюят по Освободителката ни Русия!
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен132Ти си направо за ЦРУ бе!Всичко знаеш!
94
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Краворо и евро любителите във форума до един не си използват задния двор по предназначение. Затова и са така озлобени срещу Путин.Останалите нормални българи се радват на статия като тази.
93
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия може да има много недостатъци, но за новородено дете дават 9000 евро, а здравеопазването е безплатно, това им оправи демографията, която беше много зле като нашата през 90-те години.
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопЖопа, пак ли цъфна? Та кой даде Македония на Сърбия, а Добруджа на Румъния? Отговорът е ***, но няма да ти хареса -Фердинанд I и Последни! Съвет от мен - когато си ***, не го афиширай, не е за хвалба, не е и за показване. Като маясъла.
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
124 Шопе и аз съм за преименуването на храма , защо да не го преименуваме , предишпшния Патриаршески храм Св.Неделя е бил Св.крал / на сръбския крал/ и чак след атентата на червените терористи го преименуват . Явно си падаме по чуждите крале .Но за паметника на Цар Освободител не съм съгласен защото първо е шедьовър , нямаме много такива , никак даже за него не , виж оня паметник , НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПАМЕТНИК В СОФИЯ А И В ПЛОВДИВ ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ , имаме си Царе предостатъчно Одисей 1
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
120 Те са дълбоко вярващи но са крайно малко и се топят с всеки изминал ден а и тяхната както и нашата църква не е реформирана и изостава адски много от времето , така че го грози помохамеданчване до края на века Одисей 1
89
6
 
25
 
! Отговори
Андро преди 9 години
Най-великият грък на ХХ-ти век написа, че докато я има Москва, ще го има православието! Руснаците са в по-голямата си част дълбоко вярващи. Колкото до другите религии - наистина има много мюсюлмани - Татарстан, Северен Кавказ, евреи - в големите градове, будисти - Калмикия, Тува, Бурятия. Има даже анимисти. Всички тези хора живеят мирно, защото силната държава не разрешава религиозни междуособици. Какво стана в Азербайджан? Сумгаит? Русия е силна в многообразието на вери и култури. Да пребъде!
88
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
118 А какво е направила тази противоречива личност от монголотатарски произход за България или понеже е бил патрон на Цар Освободител та за това .Бил ли дал пример с ГЛАВЕН ХРАМ в друга християнска столица именуван на ЧУЖД СВЕТИЯ - ЦАР ПРИЖИВЕ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА .Одисей 1
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До патирот бъгларскиКакъв париот си ти бе! Храмът носи името на Св. Александър Невски, име избрано от българския народ. Прочети нещо от историята за опита за преименуване на този храм. Обстрелът на Варна от руски кораби през ПСВ е бил причина за негодувание и оттам за преименуване на храма. А кой ни направи врагове на Русия тогава? Дядото на този, когото зовяхте "Царю", а сега се възмущавате от това, че си иска дедовия. А руската флота кой я изпрати - Николашка II, за когото ривете, че го разст
86
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Два факта по темата:1. Рускините са си традиционно дащтни 2.Според официалните данни на статистиката на руската федерация , близо 15% от нейните граждани са мюсулмани.
85
3
 
24
 
! Отговори
Хм преди 9 години
"Фенка на "Здрач" се омъжи за "картонен" Робърт Патинсън""Кончита Вурст ще забавлява евродепутатите на 8 октомври"Гъзис(Азис) се развява... някъде си."Имаше хубав виц: Хванали човек на границата опитващ се да бяга от България. На въпроса защо, той отговорил: Ами преди 10.11 хомосексуализмът беше незаконен, след 10.11 стана легален, а аз бягам преди да е станал задължителен."
84
7
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АТАКИСТАми да вземе да създаде едно "традиционно" Християнско семейство твоя шмекер !!! Аз моето Християнско семейство си го защитавам с любов !!!
83
4
 
13
 
! Отговори
Путин е велик преди 9 години
Ако изгледате филма в Youtube ПУТИН ФИЛМ, след това напишете в гугъл FED, федералния резерв на САЩ, как е направен с чий пари и какво ни чака заради безразборното печатане на трилиони долари всяка година!
82
14
 
6
 
! Отговори
комин преди 9 години
Комунизмът не признава църквата, т.е. църквата в Русия е под ръководството на Путин, КГБ и комунистите. То не че в БГ е по различно де. Затова и църквата не казва кой е виновен за 45 г. репресии срещу нея. А след т.н. социалистическа "демокрация" дадоха възможност за замогване на внедрените ДС кадри в църквата. Май в БГ повече от 12 от общо 15 бяха агенти на ДС. В Русия познайте колко от колко са агентите.
81
10
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До TinaАз мисля, че путин би могъл да стане християнин , ако се откаже от властта !!!
80
7
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Ето за това Волен Сидеров подкрепя политиката на В.В.Путин!!! После го наричайте ***, но той всъщност защитава ТРАДИЦИОННИТЕ ПРАВОСЛАВНИ И БЪЛГАРСКИ ЦЕННОСТИ!!!С НАМИ БОГ
79
1
 
17
 
! Отговори
Ако преди 9 години
хомосексуализмът беше нормален,природата щеше да създаде механизъм и хомосексуалните да се размножават. Не споря за моралност и законност, но това е противоестествено. Колкото до религията - Католицизмът, Православието и Ислямът, за будизма нямам идея, подкрепят традиционното семейство като ценност. Това е естествено. Разнополово семейство възпитава детето/децата - това е първичната функция на семейството. Възпитанието на детето. Това е общочовешката ценност. Другото са гадости.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A zashto mi iztrihte posta za Mavzoleq I Geq , nima ne e taka?
77
4
 
6
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До 98 Анонимен:Напротив. Вашият гуру на политическия анализ и съветник Бжежински доста добре се изказа против православието...Никога не е късно да станеш християнин. Дори и да си полковник от КГБ...