95 на сто от руснаците са за традиционното семейство

Популярността на православието в Русия нараствалa
11 сеп 2014 14:25,
159
95 на сто от руснаците са за традиционното семейство
Снимка: Reuters

Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес.

"Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза", се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във Форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството.

Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата. Мизулина е известна с участието си в създаването на предизвикалия оживени дискусии закон от 2013 г., който криминализира хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.

"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство", заяви Мизулина. Владимир Якунин, близък до руския президент и основен спонсор на форума, поиска бракът да бъде дефиниран в руската конституция като съюз между жена и мъж.

"В момента сме свидетели на невероятно нарастване на популярността на православието. Искаме същото и в Европа", заяви Константин Малофеев, руски бизнесмен и организатор на форума. На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

"Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности", заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт - основната крайнодясна партия във Франция.

Владимир Путин засилва нападките си срещу западните ценности, които смята за упадъчни, отбелязва АФП. Приемането на закони, разрешаващи гей браковете в Европа, шокира мнозина в Русия. През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да вметна нещо към путинофилите , преди няколко години заляха директора на Болшой тетър с киселина , типично мъжко отмъщение нали за отнета изгора примерно .А Великия Чайковски / не се подигравам само неговата музика ми харесва от руския класицизъм/ е бил за съжаление и велик *** и нещо много рядко срещано , брат му също е бил такъв. Романтични натури родени от руския мистицъм който обладава цялата им нация затънала в блата и тайга .Одисей 1
55
7
 
4
 
! Отговори
:) преди 9 години
хм..бивш полковник от КГБ..не бил комунист..той и Станишев не е комунист. Всъщност кой е комунист ? Уж никой а само в БГ и Русия има такива неокомунисти. май ти имаш жълто около устата...или в гащите.
54
3
 
6
 
! Отговори
до агент Боби преди 9 години
значи според теб, Боби, неонацизма ще се появи, защото се "появяват" масово гейове ? :)иска ми се да вярвам че това е нелепа опорна точка, част от хибридната война, чийто воин си ти. един нормален човек не би направил такива взаимовръзки.
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно тука пишат дребни зомбарчета още със жълто по устата.Ако Путин е комунист то вие сте трамвай, той може да бъде всякакъв - олигарх, тиран, бог, дявол но не и комунист.Елате след 10 години като разберете как стоят нещата.
52
2
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
няма такова нещо...прочети, просвети се и тогава коментирай нацизма.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярващите руснаци практикуващи истинско православие са по вярващи православни християни от нас българите , само че са много малко като процент , 15-20% се водят официялно както ние 60% пак официялно но реална са много по малко .Иначе мюсулманството за съжаление и при тях расте с всеки изминал ден Одисей 1
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
61 нацизма се е разправил СЪС всички които не са НАЦИСТИ, не си играй с термините.Едно е някой да има проблем и съвсем друго е да го пропагандира.Не става въпрос за терор , а за истински ценности.
49
7
 
6
 
! Отговори
Клоуни преди 9 години
Важното е да го дават че пали свещи и че се кръсти...той и наш Гоце така се снимаше. Довчерашен комунист, застрелвали свещенници без съд и присъда, сега първи богомолци.
48
2
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
моля моля, Близнашки си е ваш, няма бивш комунист, както и бивш гей , нали ? нали като СПИН се предаваше вашето заболяване...
47
10
 
7
 
! Отговори
запад преди 9 години
Разведен бивш агент на система, която отрича религиите ше пази християнските ценности. Волен и той дава пример със здравото си християнско семейство при нас. Някаква тенденция, да не кажа мода виждам
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кое му е традиционното на този , едната му щерка в Холандия , другата в Южна Корея а жена натирена някъде по-далеч да не пречи .Такъв в Щатите и за кмет на градче в дивия Запад не биха го избрали. Одисей 1
45
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 9 години
да ви светна, точно нацизма се е разправил безцеремонно с гейовете, като и те са изпращани в концлагери, така че ще ви помоля да не изкривявате историята.
44
3
 
8
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Ах, Русия!Спасителният остров за хората...
43
6
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
в БГ откакто дойде светлата дата 09.09.1944 е на мода комунизма, безродството, олигархията, путинопоклоничеството, сервилността и гъзолизачеството. отскоро има и култ към живковизма. да не забравяме и странната птица сидеров - русофил и пасивен гей.
42
3
 
3
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
а съветската гейщина каква е? от фашистки характер, наци-гейо-юрген и педофилия?
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 52.Грешиш,Медведев е гадже на жена ти
40
5
 
2
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
освен това ако Европа е производител на еврогейщина, вие явно сте твърде прехласнати по това, щом нескрито хвалите Путин като гей (какъвто той без съмнение е). Та как точно критикувате еврогейщината?
39
5
 
6
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
Пак неподготвени и пак неловка ситуация, говорят за традиционно семейство а президентът на прогнилата нация, която така масово го подкрепя, е разрушил собственото си .... традиционно семейство точно тази година. това че вие помните само от вчера не означава че ние не помним и от предния месец, за разлика от вас. както и фактът , че самият изобразяващ "традиционализма" политик е разрушил всяка идея за консервативна семейна традиционалност, ако изобщо знаете какво значи това
38
11
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 9 години
Гаджето на Путин е Медведев. Това го знае и баба Вуна у Левуново.
37
5
 
9
 
! Отговори
:))) преди 9 години
в Русия нямало гейове ..хахахаха ти изби рибата бе...***, по-***, русофил.