Русия: Санкциите на САЩ нямат връзка с реалността

"Европа играе по свирката на Вашингтон"
Обновена: 12 сеп 2014 14:10 | 12 сеп 2014 13:38, Анисия Иванова
377
Русия: Санкциите на САЩ нямат връзка с реалността
Председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин. Снимка Reuters

Санкциите срещу Русия, които възнамерява да обяви президентът на САЩ Барак Обама, нямат никаква връзка с реалността, заяви председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Има цитат, който гласи, че ако не са били изстрелите в Сараево, е щял да бъде намерен все някакъв претекст и повод за започване на Първата световна война. Това прилича на сегашната ситуация", каза Наришкин. "Санкциите, обявени от президента Обама, нямат нищо общо с реалността", каза той.

Още по темата
Белият дом ще обяви нови санкции срещу Русия днес. "Ще задълбочим и разширим санкциите срещу финансовия, енергийния и отбранителните сектори", каза президентът Барак Обама в изявление, разпространено от Белия дом.

"Тези мерки ще усилят политическата изолация на Русия и икономическата цена за Русия, особено в сферите, важни за президента Путин и неговите приближени."

Заместник-председателят на долната камара на руския парламент Николай Левичев каза, че по никакъв начин няма да пострада от включването на неговото име в черния списък със санкции на ЕС.

"Лично мен не ме засягат санкциите, но засягат руско-европейските отношения", заяви той днес пред журналисти.

Левичев допълни, че го е "срам от Европа", която според него "губи политическата си самостоятелност и играе по свирката на" Вашингтон. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
5
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
До Austin PowersАло, драги, преди да пишеш глупости, прочети от къде хамериканците си купуват ракетни двигатели! От Русия. Американски в момента няма. Сега при ембартото ще сънуват ракетни двигатели по разчети на САЩ около 6 до 10 години. А путин е казал: до 2020 г. на Луната, до 2030 г. на Марс. Ахамериканците както се оказа не са стъпвали на Луната.
242
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименмръзне бабати има твърде много начини да се мине и без руска и американска газ я ми кажи колко процента от капацитета на тецовете си ползва Германия
241
1
 
4
 
! Отговори
интересно преди 9 години
До Анонимен 321на теб как ти изглеждат цените 480$ за 1000 куб.м. газ у нас и 385$ за 1000 куб.м. цена в САЩ,струва ми се ,че има някаква разлика в цените и тя не е в наша полза..ти как мислишимали разлика и каква е ?
240
8
 
4
 
! Отговори
интересно преди 9 години
До 320интересно,но историята се повтаря и винаги когато идва някаква технологична революция/а шиста е една такава революция.. се намират хора които се страхуват и други печелещи от настоящото статукво и от стария метод за добив на газ и нефт,които пречат,но нищо не може да спре новото и прогресивното.така ще стане и в ЕС ..шистовата революция ще измете от сцената тези стари и ненужни структури на ретроградното.
239
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен322Сега говорим за Американската демократична газ. Рускара е ясна,няма газ мръзни цяла Европа
238
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на никой не му трябва тази газ аман от русофилски глупости
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До интересно,Зимата е на вратата ни,а САЩ не могат да запълнят хранилищата си с газ за зимата. Миналата година по това време имаше 3120 милиарда кубични фута и до отоплителният сезон нараснаха до 3420. Сега имат 2801 и цената на газта не е падала под 385 долара за 1000 кубични метра.За сравнение миналата година по това време газта струваше 275 долара
236
2
 
8
 
! Отговори
преди 9 години
До интересно,Чичо ти сам,да започне най-сетне да добива газ ,в Полша. Големи приказки бяха.Имате газ 5 трилиона кубични метра.От там щеше да захранва Европа 300 години,а Полша още реве за руският газ.
235
1
 
4
 
! Отговори
интересно, преди 9 години
но янките удрят със санкции и по Газпром и Лукойл,ЕС не си позволи,но Добрия Чичо Сам се грижи за екологията в РФ ,като спира технологиите за добив на Шистов газ в Русия,отдъхнах сивече ще има вода за братушките и ще намалеят земетресенията..слава слава на Добрия Чичо сам най голямия защитник на Екологията в Света..яко..много яко
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Предпочитаниеиграеш на този ,който дава парите :)
233
1
 
8
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!Ген. Иван КолевСептември 1916 г.
232
4
 
4
 
! Отговори
Предпочитание преди 9 години
Аз лично предпочитам да играя по свирката на американец, вместо по калашника на мужик в отпуска!
231
0
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,дъбрава, езеро, река, рид, планина,ще викат с глас през всички времена:Тук българи са, българи от памтивека! Стихотворение на Иван Вазов, посветено на Васка Зойчева
230
5
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
До SashoСтранно,Руснаците не искате,а от парите им не се отказвате. Забранете Русия да инвестира в БГ.Изкупете обратно жилищата,защото всеки собственик на жилище се ползва от правото на златна виза и никой не може да откаже достъп. изкупете и бизнеса който въртя,т в България и започвайте силно да викате за инвестиции от ЕС, но докато Русия е най-големият вложителв България ще търпите,защото чочо Сам и дядо Хайнц не мислят и 50 цента да вложат тук
229
0
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Че тоз грях смъртен прошка там не знай:влече позор, побой, затвор, изгнание -невидени при прежните тирани.Скрий, че си българин в най-българския край.Че си потомък Самуилов, на АтонскийПаисий внук; скрий на коя си майка син,на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,и езерата и горите македонски!Не споменувай Лозенград,Люлебургас, ни Булаир ужасни:ти би разбудил подозрения опасни,че на героите техни може да си брат.
228
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ние гей движението сме за Волен той е един от нас Атака победа
227
0
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Па шта си ти? такъв въпрос задавав твоя дом безочлив чужденец.Па шта си ти? с такваз псувня смущавадушата ти неканен пришълец.Па шта си ти? туй питане навред -при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драгао, българино, сърбин те полага,и чака с начумерен лик ответ.Но ти пази се, прав ответ не давай.Кажи се португалец, кюрд, сириец,лапонец, ***, ***, индиец -но българин се само не признавай.
226
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusofilite prodadohte Makedonia na sarbite sega e red na Balgaria na rusnacite nali?? "Pravoslavni" patrioti
225
0
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
на 14 октомври 1912 година на Каменния мост в града, сръбският престолонаследник и водач на сръбската армия Александър Караджорджевич е посрещнат по традиция с цветя от деца в града. Между тях e и 7-годишната Васка Зойчева. На неговия въпрос Па шта си ти? (Каква си ти?), детето отговаря Бугарка! (Българка!). Шокиран от отговора, бъдещият сръбски крал удря шамар на девойчето
224
3
 
7
 
! Отговори
Ник преди 9 години
До АлтайИма логика. Тези американци се имат за господари на света. Дано да не се стига до война, но ако стане, мисля че има вероятност да се разцепи Евро-съюза. Русия както е сама, може да се окаже с половината свят.