Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
11
 
! Отговори
преди 9 години
До защо?идолопоклоници сте вие. Единствените,който се обезличават по американски модел това са псевдодемократите в България. ЗА 45 години, ние не загубихме националната си идентичност.За 25 години демокрация сами не можем да се познаем "По Американци от Американците сме"
15
6
 
12
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА.... преди 9 години
НА САЩ --ФАЛИТА .....Е КАТО НА КОЧА МАДЕТЕ!!!!ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ЛИСИЦИ , ЧАКАТ ДА ПАДНАТ ..ТА ДА СЕ НАХРАНЯТ!ЕГА , ДОЧАКАТ !!!/... с 0,33-ст---за 1-рубла/////
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иванушка , вместо на модерно БМВ или Опел .....пак ли на Тараляс -Жигулка ща се вози....ха,ха,хаааааааааааааа....??!!!!Големи санкции ......нема ,кво..ха,ха,хаааааааааа..!!!!!!!!!!!!!!!!....Леко де, успокой се малко да не се пукне некоя вена да сдобиеш инсулт. Първо БМВ и Опел не вървят заедно, явно толкова ти разбира празната манерка. Второ, има японски и корейски, а вече и китайски коли с много добро качество които само чакат да се наместят на огромния руски пазар.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 euro = 50 рубль
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията."Направат ли това руснаците в Европа ще има вълна от безработица с непредвидими последствия. Може и правителства да паднат.
11
7
 
11
 
! Отговори
преди 9 години
В ЕС фалитите предстоят. Работещите в ЕС чиято работа зависи от руският пазар са над 3 милиона човека. До края на годината ЕС официално ще изпадне в рецесия. Русия за 2 години може да удвои производството на месо,мляко,плодове и зеленчуци, то пред Европа седи трудната задача да съкращава мощности поради липса на пазар.
10
8
 
6
 
! Отговори
ХА,ХААА.. И КВО СЕГА преди 9 години
Иванушка , вместо на модерно БМВ или Опел .....пак ли на Тараляс -Жигулка ща се вози....ха,ха,хаааааааааааааа....??!!!!Големи санкции ......нема ,кво..ха,ха,хаааааааааа..!!!!!!!!!!!!!!!!
9
8
 
12
 
! Отговори
защо? преди 9 години
разбирам руснаците които спамят сайта, но не разбирам идолопоклониците готови да сменят името на държавата си помислете, руснаците биха ли го направили заради вас ?
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми те хубаво Г20 са оставили вратата отворена, много великодушни са станали, ама Русия дали изобщо я интересува това.
7
7
 
14
 
! Отговори
иванов преди 9 години
спрете с тая пропаганда!!!!!!!!!!!!!!европа затъва повече и повече спрете да дезорентирате хората моля!!!!!!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
До Дрън ДрънСАЩ може да фалира,само след отказ от разплащане с долари. Щом продължаваме да си пазарим с тях всичко е ОК. ФЕД ще напечата още няколко трилиона $. Какво им пука,че тези токсични долари правят хората по целият свят все по-бедни.
5
12
 
9
 
! Отговори
реалист преди 9 години
на пазара ще останат водка ***, хляб Путин и Т.Н.Т
4
8
 
7
 
! Отговори
магазинер преди 9 години
вече личи как братушките ще избират между два вида кашкавалдомашно производство
3
2
 
8
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До Дрън Дрън 3На сащ фалита се поотлага ( поне докато я има ид ) но за еврото се притеснявам - покрай тези санкции бая падна и то .
2
3
 
19
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 9 години
САЩ приритват ве4е и са пред фалит....те отдавна са фалирали, но просто се отлага големия БУМ ТРЯС и сега се целят в Русия, ама нещо не са познали.....на оня 4ерния пор пак ще му излязат криви сметките.....най-некдаръния президент от съществуването на САЩ - провал след провал на международната сцена, плаши сами гаргите и накрая си дъв4е вратовръзката пред камерите и му се плете езика! Империята на злото залязва колкото и да не им се иска на някой подли душици!!!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бяхме се притеснили от ответните санкции, сега е по-спокойно.