Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар

Медведев: В тези ниши европейските ни партньори ни няма да могат да се върнат
Обновена: 20 сеп 2014 18:36 | 20 сеп 2014 15:13, Елка Василева
486
Европа ще плати за санкциите с дeла си от руския пазар
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар. Това заяви в Сочи премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев пред телевизия "Росия 1", предаде ИТАР-ТАСС.

 "Е, рано или късно ще се разберем при всяко положение, та това е съвсем очевидно", каза той по повод взаимните ограничения, въведени от Русия и от ЕС, включително в достъпа до пазарите. "Санкциите няма да продължат до безкрай", убеден е Медведев.

 "Обаче нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той. "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", заяви Медведев.

Премиерът успокои предприемачите от Азия и от Латинска Америка, възнамеряващи да заемат мястото на европейските доставчици на руския пазар, с уверението, че ако се нормализират отношенията на Русия с Европа, това няма да застраши техните позиции във федерацията.

 "Нали сме хора почтени", каза той. "Ако се разберем за нещо, ще спазваме наличните договори, включително с латиноамериканските си партньори и с азиатските също", заяви премиерът на Русия. "А онези, които ще искат пак да се върнат, ще могат да се върнат само в оня дял, който остане, нищо повече", изтъкна той.

Русия не планира в момента да намали броя на държавните ведомства, нито предвижда други промени в структурата на правителството. В случай на нужда обаче може да бъдат създадени нови министерства за отделни региони - например по въпросите на Сибир и на Урал, каквито бяха формирани за Крим, Далечния изток и Северен Кавказ, съобщи още в интервюто си Дмитрий Медведев.

Броят на федералните служители в отделните региони на Русия ще намалява, а пълномощията им ще се прехвърлят на по-долното равнище - на ниво субекти на федерацията, очерта министър-председателят една от тенденциите в развитието на властовите структури. Експериментално голяма част от федералните пълномощия вече е прехвърлена на местно равнище в двата нови субекта на Русия - Крим и Севастопол, напомни той. Медведев е в Сочи за Международния инвестиционен форум.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление е така. Много, много жалко....да знаеш че на света има само мобилни устройства и то само това което започва с "Ай". Ако това са платени драскачи -добре, ако ли не.....сме загубени.
344
1
 
4
 
! Отговори
леле че прост народ преди 9 години
За пореден път се убеждавам,че тия дето пишат срещу Русия,че са изостанали и прочие,са абсолютни ***,дето не са прочели и една статия на тая тема,промити мозъци дето говорят едно и също като счупен грамофон са!Поне четете малко,вижте кои какво прави и произвежда,проекти,нанотехнологии,и тнт,пък тогава коментирайте!
343
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до Анонимен 427:Ти изби рибата с тъпотията си,значи е елементарно да направиш космически станция и ракети,който са фрашкани с електроника и уникални компоненти,а пък било сложно да правиш айфон,смартфон!Ти вярно си много *** с такова твърдение,ти въобще имаш ли на представа за какво става дума?Да не говорим че отдавна руснаците си произвеждат и техни процесори,компютри,айфони!
342
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ква стана тя? ЕС драпа със зъби и нокти да завладее бедния Украински 45 милионен пазар а загуби относително доста по-богатия Руски 170 милионен пазар. Дей Илия на кирия?Щото нали не си мислим че цялата дандания беше за демокрация и човешки права дето отдавна са думи изпразнени от реално съдържание и ползвани само за да оправдание на агресията срещу други държави. Всичко в международната политика се прави за пазари и енергия (нефт газ).Да*ба тея *** европейски политици.
341
2
 
5
 
! Отговори
Трудовакъ до Учителя преди 9 години
Ех учителю, учителю, много има да се учиш. Защо китайците, южнокорейците, бразилците, сигапурците и другите търговски партньори на руснаците не казват, че е рисковано да се прави бизнес с Русия, при това те очевидно не са авантюристи. Защото си спазват търговските договори, не бъркат търговията с политиката и знаят, че Русия не е е анексирала Крим, а е възстановила суверенитета си върху Крим - справка Конституцията на СССР от 1936, г., чл. 14, буква "д". По този член няма документ относно Крим.
340
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aми какво чака баба ти? Да праща космическа станция.Ако не знаеш руснаците правят тези играчки вече.Пойнтересувай се на кое място са били в Барселона на изложението миналата година.
339
0
 
1
 
! Отговори
Miro преди 9 години
Na moreto se zapoznah s edni rusnaci i sporihme mnogo koi im e dal azbukata.ako gi pitash te sa q pisali.A tehniq tsar koito se e bil za BG nali komunistite gi iztrepvat i do sega sa na vlastpod drugo ime nali.nqmat ni6to obshto.a i dori i na tsurkva hodqt ve4e.
338
9
 
3
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 години
Всеки може да произвежда ракети и космически станции байно, ама я да им видим гаджетите на руснаците. При гаджетите са най-последните и най-развитите технологиии - имат ли гаджети руснаците като айфон, смартфон, айуотч. Като направат рашките такъв гаджет тогава ела ми се обади, а космически станции и баба може да праща в орбита.
337
0
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Kolko lo6o.Dai da im lapnem patkite i da im svalim 6apka na KGB.da si targuvat s koito iskat.vun ot BG 4to slu4ilos Putinka muaahhahahah
336
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Щерев383: *** ,ако не беше царят "окупатор"нито България щеше да я има,нито ти щеше да си Щерев или какъвто си там!Как те не е срам да говориш такива глупости срещу царя освободител,ти българин ли си въобще?Хиляди руски войни си поставят костите по нашите земи,за свободна България ,и вместо елементарна благодарност ти пишеш глупости!На такива като теб трябва да им се отнема българското гражданство!
335
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни смешки и общи приказки
334
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може Медведев и Путин да са ниски, ***, глупави и т.н. , но направиха от Русия 6-та икономика в света, а ние понеже сме умни и красиви европейци знаете къде сме.Като гледам им гледам резултатите от политиката на тия двамата *** ми се приисква и нашите да са ***, но да развиваме родно селскостопанство и производство, а да не сме колониален придатък на ЕС.
333
10
 
5
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
По световните пазари вакуум няма. Някой друг ще внася в Русия, а на неговото място ще се наместят сегашните...пазарът ще се преразпредели, а цените ще се покачат. Все пак се видя колко рисковано е да се прави бизнес в Русия и умните хора ще бягат оттам, ще останат авантюристите :)
332
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както всеки световен безпорядък, война и катаклизъм и този се подготви, подпали и развива от юдомасоните!
331
12
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
это оборотный малчики и джуджета маленкий медвед и женский полов орган не само ще клекнат но и ще почнат да акат.
330
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопе, *** си като олук на крив кюнец.
329
21
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Има само един по-отвратителен от Путин в цяла Русия и това е Медведев.
328
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 9 години
ДДругарю Маркс,давай рецептата,че скоро няма да има доктори и ще трябва да се лекуваме при шамани,
327
7
 
12
 
! Отговори
правда преди 9 години
Брей като видите руснак и спане не ви лови...особено реформаторите на ер бойко. Тук е състезание на партийните подмазвачи и пубери с пъпки. Както се казва ГЛАСУВАЙТЕ ПО СЪЗНАНИЕ да обаче на 90% от народа съзнанието е промито. Много ми е интересно къде изчезна случая с МИНАЛОГОДИШНИТЕ БОЙКОВИ БЮЛЕТИНИ...намерени бяха 350 000 от общо 1 милион тоест около 700 000 вече са отишли в бюрата. Бюлетините са били маркирани за партия Герб. Сега нито народа помни нито прокуратурата. А Мишо Бирата а Таню....
326
4
 
24
 
! Отговори
Цецкиния бръснар преди 9 години
Много точно изказване на Медведев.Кое не е вярно ? Разбира се че руснаците което могат да си го произведат, ще го направят а другите стоки които са изгодни за тях ще си ги внасят.Но веднъж загубилите пазара европейски фирми, няма да могат да се върнат, защото нишата ще бъде заета от други фирми, пък били те и от другия край на света....