Убийството на заложника усилва решимостта ми, обяви Оланд

"Авторите на това престъпление трябва да бъдат наказани"
Обновена: 24 сеп 2014 22:20 | 24 сеп 2014 22:20,
25
Убийството на заложника усилва решимостта ми, обяви Оланд
Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд нарече екзекуцията на френския заложник Ерве Гурдел "подло и жестоко" убийството . Той обяви, че тази агресия засилва решимостта му да се бори срещу „Ислямска държава”. Това предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Още по темата
"Нашият сънародник Ерве Гурдел бе убит от терористична групировка подло, жестоко, позорно. Това е отблъскващо престъпление, чиито автори трябва да бъдат наказани", каза Оланд пред журналисти във френската мисия в ООН. Той допълни, че решимостта му е пълна, имайки предвид френската военна намеса в Ирак срещу радикалната групировка "Ислямска държава", коментират агенциите.

"Ще продължим да се борим срещу тероризма навсякъде и по-специално срещу "Ислямска държава", която сее смърт в Ирак и Сирия”, каза още Оланд. Той беше категоричен, че френските военновъздушни операции в Ирак ще продължат колкото е необходимо.

Както Dnes.bg писа по-рано днес „Ислямска държава” разпространи видео с обезглавяването на френския заложник. 55-годишният мъж беше похитен в неделя по време на туристически преход в планински масив в Алжир. Това става малко след като джихадистите призоваха да се убиват граждани, особено американски и френски, както и на държави от международната коалиция за борба с радикалната групировка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две три отрязани глави не бива да са повод за война,при условие че са на изпратени за целта журналисти,сега спешно се търси германец на който да му резнат зелката,добре че бг не участва в ударите ,*** щеше да загази
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
случайно спомняте ли си, че преди година алжирец почти закла едно българско момиче в центъра на софия? от т.нар. 'бежанци'? а България не е изпращала никакви войници, армии и не участва в никакви коалиции срещу никого. някой да не би да се заблуждава, че тези *** са мирни овчици и нападат само лоши и богати западно-европейци?
18
0
 
2
 
! Отговори
хора, замислете се преди 9 години
някои сте тръгнали пак да говорите за русия или украйна, други за сащ и аец. алжир е 10тата по големина държава в света и ако сте забравили от уроците по география, се намира на друг континент! между нея и сирия има тунис, либия, египет и израел - над 4000 км! ако този турист е бил отвлечен наистина в алжир, това означава, че по цялото южно средиземноморие положението е изтървано и трагично, една огромна територия без никаква сигурност! ако продължава така, скоро всички ще се колят и стрелят!
17
2
 
2
 
! Отговори
Медал преди 9 години
за героя. На колко бири си?
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17.Какво и да ти кажа няма да ми повярваш.Рано или късно всеки умира, въпроса е дали ще умреш като скот или като боец.Моя живот не е по ценен на хилядите убити християни и езиди в ирак.
15
4
 
5
 
! Отговори
simo преди 9 години
До луд умора нямаНаистина си луд, само руснаци ли загинаха, а ами украинците?
14
2
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Интересно как ще мислиш, ако те отвлекат тебе.
13
10
 
19
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
Значи за един французин е решен да започне война и това е по "демократичному",а за хиляди убити руснаци в Украйна,Путин не трябва да се намесва и е обявяван за агресор.Голяма *** е тази западна "демонокрадция".Винаги извъртат нещата така,че те да са прави.Апотеоз на лицемерието и пошлостта.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Първа атомнаКаква е връзката с похитения французин бре...., ами само за АЕЦ-и пишеш.. Аман от разбирачи по атомна енергия, от къде се пръкнахте толкова, като знам колко излизат годишно от ТУ.-София
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 12.Ако почнеш да изпълняваш всяко желание на ислямистите, накрая ще станеш техен роб, претръпнал от страх.Ако сега изпълнят това което искат, другия път ще отвлекат още някой и пак ще трябва да им изпълняваш желанията.
10
11
 
6
 
! Отговори
Първа атомна преди 9 години
Незнам дали се е разчуло, но Росатом спечели един търг срещу французите в ЮАР и продаде 8 АЕЦа за 60 милиарда $. Време е на жабарите да помислят за собствената си кожа, а не да тичат след ФАЩ. От война полза няма.
9
9
 
9
 
! Отговори
Do Predaden преди 9 години
Да! Точно. Сега цял свят разбра колко им пука за човешкия живот на лидерите на т.нар. демократични държави! А Франция, която иначе много уважавам, се е превърнала в пудел на Щатите в последните години. Как да си освободи заложника, като САЩ са против, а и те жертваха с лека ръка своите ?! Путин не подкрепя ИДИЛ, но какво може да направи? Но не мисля че джихадистите биха посмяли да постъпят така с руски гражданин. Просто враг номер едно за тях са Щатите и имат основания....
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От това варено пиле каква решителност лъха само.....:))))Тоя ако ми е в ротата ще го полагам когато се разминеме всеки път!Президент бил?!Варено пиле!Решителен бил?!ГЕЙ!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
предаден преди 9 години
"Ислямистите заплашиха да убият французина до 24 часа, ако Франция не спре въздушните си удари срещу джихадистите в Ирак.Похитеният мъж направи видео обръщение към президента Франсоа Оланд с молба да спре въздушните удари на Франция в Ирак. Външният министър Лоран Фабиюс обаче отвърна, че желанията на джихадистите няма как да бъдат удовлетворени."
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАНе само той, т.нар. десни от Национлния Фроонт на Льопен да кажат кого подкрепят сега.Главорезите ли?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъж, та чак задните му бузи скърцат. Ако не даваше интервюта с 60 души охрана, ами го бяха нагънали като непрани кадънски *** *** с маските, за да му отделят в мъки шикалката от тялото, щеше да му си иска по-малко "мъжествен" президент...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варг, на този недей да пращаш писмо с бял прах, ще стане лошо!
3
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То май наистина путин си седи в Кремъл и дърпа конците. Истински принцип на джудо, изтощява противника с леки но продължителни травми. въпрос на тренинг и издръжливост.
2
16
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** да каже кого подкрепя... - имам чувството, че наглостта на ИД се подсилва от подкрепата на Путлю...В една от базите на ИД се е състояла гала вечеря в чест на двама пленени, руски журналисти...
1
5
 
15
 
! Отговори
Арабела преди 9 години
Айдеее, стана тя каквато стана. И тия си получиха собствена война, че франца е прокопсала много.