Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!

Да търсим заедно решение на кризата с Украйна, призова Кисинджър
Обновена: 27 сеп 2014 19:24 | 27 сеп 2014 19:23,
120
Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!
Снимка: Reuters

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър дава съвети за поведението на Запада спрямо Русия в пространно интервю за британския в. "Индипендънт".

Въз основа на богатите си и дълбоки исторически познания Кисинджър припомня, че от 17 век до средата на 20 век Русия е доказала, че може да играе критично важна роля в поддържането на баланса между страните в света, като е осуетила експанзионистките мечти на крал Карл Дванайсети на Швеция, на Наполеон и на Хитлер. Тук според Кисинджър е ключът към западната реакция на руската инвазия в Украйна, отбелязва изданието.

"Не съм съгласен с Путин", казва Кисинджър. "Но защо някой някъде не предложи решение, което да отчита притесненията и на двете страни в контекста на една независима Украйна? Когато Европа каза, че Украйна трябва да избира между Европа и Русия в търговските преговори, може би тя трябваше да каже обратното и ако тя беше казала: Нека да намерим заедно съвместно решение, тогава може би щеше да се постигне голям напредък", казва Кисинджър.

"Лесно е да се демонизира Путин. Разбира се той не е лесен човек, но ние сме виждали и преди подобен тип руски лидери. Но Путин не е и Хитлер", казва Кисинджър.Той добавя, че отношенията на Запада с Русия не трябва да се дискутират във връзка само с един лидер, а като се вземе предвид тяхната дългосрочност в момент, в който Азия се трансформира, а ислямският свят е в постоянен катаклизъм.

Интервюто Кисинджър дава във връзка с премиерата на новата си книга "Световен ред", в която засяга широк спектър от теми - от създаването на Вестфалската система на международни отношения, установила се в Европа след края на Тридесетгодишната война през 1648 г. до актуални геополитически въпроси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди месеци друго говореше и плюеше по Путин. Ама както и да е. Негов си е проблема (на Кисинджър), че плюе по някой, а след това му се мазни, че не бил чак пък толкова лош. Според мен просто се изявява като двуличник прескачащ към която политика си реши. Човек не следващ идеалите си и отстъпваш от тях и е просто една неосъзната личност без принципи.Както се казва - никога не е късно да станеш за резил. Преди месец-два против Русия, сега се мазни на Путин. Човек без принципи.
7
4
 
15
 
! Отговори
Ванга преди 9 години
Още не е, но ще стане!
6
3
 
9
 
! Отговори
KLO преди 9 години
OTLICEN OTGOVOR NA BALGARITE RUSOFOBI.V PRAV KONTEKST BEZ RUSIA I PUTIN NE MOGE DA SE NAPRAVI NISTO V TOZI SVIAT.HENRI KISINDGER NE E KOI DA E.LEK NAMEK--UKRAINA DA VARVI PO DIAVOLITE.
5
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той не е Хитлер, той е ***.
4
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя препарира ***!Всичките са млъкнали и чакат опорните точки, че не знаят какво да кажат!
3
9
 
19
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Мри бе,евреин гнусен!Ако знаете колко хора е изтрепал този *** долен...Умирай,евреино!
2
6
 
32
 
! Отговори
tt преди 9 години
Вместо да ни публикувате удобно избрани извадки, дайте оригиналната статия, ние сами ще си я разтълкуваме. Няма нужда от политподготовка.
1
54
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Разбира се, че не е Хитлер... - а нещо по-лошо...