Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!

Да търсим заедно решение на кризата с Украйна, призова Кисинджър
Обновена: 27 сеп 2014 19:24 | 27 сеп 2014 19:23,
120
Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!
Снимка: Reuters

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър дава съвети за поведението на Запада спрямо Русия в пространно интервю за британския в. "Индипендънт".

Въз основа на богатите си и дълбоки исторически познания Кисинджър припомня, че от 17 век до средата на 20 век Русия е доказала, че може да играе критично важна роля в поддържането на баланса между страните в света, като е осуетила експанзионистките мечти на крал Карл Дванайсети на Швеция, на Наполеон и на Хитлер. Тук според Кисинджър е ключът към западната реакция на руската инвазия в Украйна, отбелязва изданието.

"Не съм съгласен с Путин", казва Кисинджър. "Но защо някой някъде не предложи решение, което да отчита притесненията и на двете страни в контекста на една независима Украйна? Когато Европа каза, че Украйна трябва да избира между Европа и Русия в търговските преговори, може би тя трябваше да каже обратното и ако тя беше казала: Нека да намерим заедно съвместно решение, тогава може би щеше да се постигне голям напредък", казва Кисинджър.

"Лесно е да се демонизира Путин. Разбира се той не е лесен човек, но ние сме виждали и преди подобен тип руски лидери. Но Путин не е и Хитлер", казва Кисинджър.Той добавя, че отношенията на Запада с Русия не трябва да се дискутират във връзка само с един лидер, а като се вземе предвид тяхната дългосрочност в момент, в който Азия се трансформира, а ислямският свят е в постоянен катаклизъм.

Интервюто Кисинджър дава във връзка с премиерата на новата си книга "Световен ред", в която засяга широк спектър от теми - от създаването на Вестфалската система на международни отношения, установила се в Европа след края на Тридесетгодишната война през 1648 г. до актуални геополитически въпроси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До до ххх"Вярно е, Хитлер е бил зъл гений! Може ли от една изпаднала в инфлация от 1200% държава, да я направи супер сила"Ми може, имайки в предвид колко пари са се изляли в пост-военна Германия. Относно хилеровия икономически модел - като се има в предвид, че той е управлявал около 6 мирни години само е малко спорно дали е щял да бъде толкова успешен в дългосрочен план. То и Русия растеше с по 8-9% през 2000/1 - 2007/8.
27
1
 
3
 
! Отговори
За 36... преди 9 години
Нема да реши ...защото си знае на какъв хал е и на олигарсите им се живее!...И НА НАРОДА МУ СЕ ЖИВЕЕ ---НЕМА ДА ХОДИ ДА ВОЮВА ЗА 8-10 УСРАНИ ПАРТИЙНИ КАДРИ НОМИНИРАНИ ЗА "червени капиталисти"!!!ВЕЧЕ НЕМА БАЛАМИ ,.....ПА И ..."зорлем гюзенлик--ОЛМАЗ"...ха,ха,хааааааа..!!!!!/
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В друга ситуация, изказването на Кисинджър щеше да се тълкува като закон, но понеже според него Путин не е Хитлер значи трябва да спрем да го слушаме. Дразни нали?! Е, какво да се прави, явно все пак има малко здрав разум в това което предстои. От изкуствено създадения конфликт в Украйна може би няма да създадат нчалото на края на Русия.
25
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
М? Какво, Роза?Честно, наречи ме ***, ще го преглътна, но не ми стана ясно какво казваш?
24
3
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До 31Сега ще излезе,че Хитлер е бил някакъв много гениален, я да чуем...
23
8
 
0
 
! Отговори
За 30... преди 9 години
....и това ще стане ---КАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ НА ВОЛЕН-ИБРИКА!
22
6
 
5
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Една партийна РозаАми на тебе не ти е ясно, розичке майска. Замисли се за момент - Иран и Корея са треторазрядни сатрапии, а света се занимава десетилетия с поразиите им. Ако Русия реши да действа като Северна Корея можеш ли да си представиш за какъв ужас ще дойде реч? Напъни си мозъчния бодил и мисли...
21
1
 
21
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Василев"Путин не е Хитлер, той е по-жесток и страшен от Хитлер!" Ето още един кретеноид. Как Путин е по-страшен и жесток от човека пекъл евреи в пещи и газови камери и отговорен за смъртта на десетки милиони? Отговори ми смислено и те признавам...
20
9
 
6
 
! Отговори
Една партийна Роза преди 9 години
Втората по големина ядрена сила /СССР/ , рухна без да даде и един изстрел.Осмата по икономика в света сила -търгува предимно със суровини!Не се страхува да сицапа ръцете с анекс на територии ...защото знае ,че няма какво да губи , освен "робите на труда" живеещи в комуналки и зависими от работното място и мизерните си соц-заплати!ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ--ЗАПАДНЯКА МОЖЕ ДА ЗАГУБИ КЪЩАТА , ЗЕМЯТА, БИЗНЕСА И МАШИНИТЕ СИ ОТ ЕДНА ВОЙНА----ТОВА ЗА КОЕТО Е РАБОТИЛ ЦЯЛ ЖИВОТ!..НА НЕКОЙ ДА НЕ МУ Е ЯСНО.?
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не е Хитлер и не може да стане като германския фюрер. Отстъпва му по всички показатели!
18
5
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Великите САЩ едва ли. Те не знаят за съществуването на партия Атака.Но аз, да, признавам си. Притеснявам се, преди повече, сега доста по-малко.
17
3
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
До Анонимен до ВпечатленКато не сте платени сте купени.
16
2
 
8
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До РозичкаАми Русия е втората по-големина ядрена сила в света и най-вероятно втора или трета конвецнионална военна сила, най-голямата по население в Европа, осмата икономика на планетата и не се страхува да си изцапа ръцете. Не че е свръхсила, но е страна с която човек се съобразява. Съобразява, повтарям, не рабополепничи.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВангаТой стана вече с анексията на Крим (Судет) 2014 (1938) и Донбас.Чудя се само къде ще празнува парадът на победата в Литва или София?
14
3
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
Кисинджър принадлежи към типа дипломати и мислители, които следват канона на т. нар. реалполитик,чиято основна стратегия е балансиране между големите световни играчи със стриктно спазване на границите между отделните сфери на влияние.По принцип това не ми допада,тъй като предпочитам избистрения идеологически сблъсък,но в конкретната ситуация такъв идеологически сблъсък няма-има конфликт между капиталистически страни и затова гл. точка на Кисинджър е правилна с оглед на международната конюнктура.
13
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До впечатленАма и ти яко спамиш, да те е...
12
5
 
4
 
! Отговори
до впечатлен преди 9 години
Да бе! Щеле да вкарат Атака! Виж, че са 50 човека!
11
22
 
10
 
! Отговори
впечатлен преди 9 години
Обаче, гледайте колко са здрави путинистите! В студ и пек, в дъжд и вятър, всеки ден, без почивка спамят!Представяте ли си само, ако колкото са упорити, толкова бяха умни?? Ами те щяха тогава даже да вкарат атака в парламента, бе!
10
9
 
6
 
! Отговори
Розичка преди 9 години
Не разбирам какво толкова ги страхува тия умни към гениални, прозорливи, смели, доблестни и достойни западни мъже един дребен 62-годишен човечец в Кремъл. Просто недоумявам.
9
3
 
29
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До СТРАНДЖАТА 1Това с Хитлер може да го каже само първокласен ***. Онзи е отговорен за смъртта на десетки милиони и се е опитвал биологически да изличава раси, ти ми обясняваш че е по-лош. Вземи се прегледай, мухляк.