Болната от ебола испанска санитарка се подобрява

Жената е в съзнание и дори говори, разказа анонимен източник
11 окт 2014 19:40,
6
Болната от ебола испанска санитарка се подобрява
Снимка: архив Reuters

Испанската санитарка, която постъпи в мадридска болница с диагноза ебола, е по-добре и разговаря. Това съобщи Франс прес, позовавайки се на източник от болницата, информира БТА.

Още по темата
Тереса Ромеро е по-добре от вчера. През нощта състоянието й се подобрило. Сега тя е в съзнание, а когато е в настроение, от време на време говори, посочил източникът, пожелал анонимност.

Санитарката беше приета в болница в понеделник и оттогава се бори с вируса, с който се е заразила най-вероятно по време на  лечението на репатриран от Африка мисионер, починал в края на  септември.

Междувременно от министерството на здравеопазването в Бразилия съобщиха, че кръвните анализи на пациент, поставен в изолация в петък в Рио де Жанейро заради висока температура, не са установили  наличие на вируса на ебола. 47-годишният имигрант пристигнал в Бразилия на 19 септември от Гвинея. Той бил прехвърлен в Рио де Жанейро и изолиран в специален инфекциозен клиничен център, след като в четвъртък потърсил медицинска помощ в град Каскавел.

Според министерството пациентът е добре и не проявява симптомите на ебола. За да се изключат рискове,  утре той ще бъде подложен на повторен контролен анализ. Ако се потвърди отсъствието на вируса в кръвта му, той ще бъде изваден  от изолация и карантинните мерки ще бъдат прекратени.

Четиридесет и един души от мироподдържащата мисия на ООН в Либерия, включително 20 военни, са подложени на "внимателно  медицинско наблюдение", след като член на медицинския екип на мисията се зарази с ебола, предаде Асошиейтед прес. От мисията подчертаха снощи, че мерките са превантивни и никой от служителите не е проявил симптоми на ебола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ИспанияЕболасанитарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не става въпрос къде живеем, а за това, че информацията идва от извора, т.е. не е изопачена, а за това, че званията се размиват е вярно, но така представена информацията за българина излиза, че жената или не е имала необходимата защита, защото не имала пряк контакт с болния или пък, че еди-кои си го е лекувала санитарката.
4
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
До Анонимен Какво общо има къде живееш с каква е професията.Още повече че на запад се размиват тия звания.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е Хубаво.Резултатът е 4000 на 4. И още един Господ знае колко болни.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работя в Англия и от информацията на CNN, жената е наистина медицинска сестра. Журналистите или преводачите в България е редно да дават по-достоверна информация.
1
0
 
28
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
...JIVEQ V ISPANIA .JENATA NE E SANITARKA A MEDICINSKA SESTRA .IZTO4NIKA NE E ANONIMEN A E OT ISPANSKITE *** .TOLKOVA NEKADARNA I LAJLIVA JYRNALISTIKA NE ZNAM KADE IMA PO SVETA .