Пхенян екзекутирал партийци - гледали сериали и били женкари

Северна Корея разширява политическите си затвори
30 окт 2014 13:04,
56
Пхенян екзекутирал партийци - гледали сериали и били женкари
Снимка: Reuters

Около 50 високопоставени членове на правителството на Северна Корея и военни са били публично екзекутирани досега през годината, съобщава разузнавателната служба на Южна Корея, цитирана от британския "Телеграф".

Жертвите на чистката включват 10 членове на управляващата Работническа партия. Те са били екзекутирани чрез разстрел, защото гледали южнокорейски сериали, участвали в схеми за подкуп или просто защото били женкари.

Много от екзекутираните са били близки с чичото на Ким Чен Ун, който беше арестуван през 2013 г. и екзекутиран по-късно заради престъпления срещу държавата. Продължаващите екзекуции на близки на чичото показват, че севернокорейският лидер се опитва да се отърве от потенциални опозиционери, като по този начин обвинението в гледане на сериали изглежда изфабрикувано.

Дезертьори от Северна Корея неведнъж са разказвали, че пиратски версии на севернокорейски и китайски телевизионни програми са широко достъпни в тоталитарната държава и често се продават на черните пазари. Въпреки усилията на правителството в Пхенян да спре своите граждани в търсенето им на информация за живота извън страната навлизащите електронни медии и смартфони правят усилията все по-безсмислени.

Подробности за екзекуциите бяха предоставени от разузнавателната служба в доклад, представен във вторник. В него се съобщава и за още 200 артилеристи, които са били понижени заради слабо представяне на тренировките.

От доклада става ясно също, че Северна Корея е разширила капацитета на своите политически затвори. Освен това се съобщава, че севернокорейски хакери се опитват да влизат в смартфоните на южнокорейци чрез мобилни апликации, маскирани като игри.

В доклада има част и за самия Ким Чен Ун. Там е изказано предположение, че заради теглото му е възможно скоро да се появяват нови здравословни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
*** са избили пак толкова, само че не за 3 години, а за някакви си 5 месеца. И това са само официални данни.По неофициални - към 30 хиляди. Кой знае колко още принудени да живеят остатъка от живота си в мизерия.Бай ти Сталин е знаел точно къде да удря и кой да гризва дръвцето. Имал е опит. И е имал повече изгода от послушни ***, отколкото от мислещи и знаещи. Българската интелигенция е била обезглавена през кръста тогава.
23
1
 
5
 
! Отговори
Do 25 преди 9 години
Абе, я се скрий, комунист!Отивам при Путин. Да видим дали и там ще отидеш без виза.А ти как мислиш, че се получават тези заслуги, за които говориш?Ей така, за хубавите ни балкански очи, изведнъж на нас всички привилегии.Да живееш цивилизовано и европейски се искат усилия, мисъл и мъдрост.А не като вас, само да плюете по Европа и да мечтаете за путинско газово иго.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната е обявена формално под натиска на Германия. България не е изпратила нито един войник да се бие срещу Американците, българите не са убили нито един американец. Но американците и тогава се били страхливци, могат да се бият само с цивилни - избиват няколко хиляди български деца чиито тела са разкъсани на парчета по софийските улици от американските бомби. Тези разкъдани деца не са обявявали война на Американците а ние вдигнахме в София паметник на убийците.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2014 година границите в България са затворени, а българите - граждани на ЕС са третирани като крепостни селяни от техните презокенаски господари американците и нямат право да пътуват в Америка, а господаря може да влиза и излиза съвсем свободно когато си иска при ***. Дори през турско робство раята са имали право да пътуват в Истанбул и в цял свят свободно.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 13 декември 1941 г. Царство България обявява война на САЩ и Великобритания.На 5 юни 1942 г. САЩ обявява война на Царство България.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11 ..през 80те години на миналия век,разказвах на французин ,че не ни пускат без открит лист до втора гранична зона...неее..това не го вярвам ,вие си измисляте та това е пълна глупост.Предполагам вече си чел за събитията по нашите граници.Сто % убитите са от вътре навън....парадокс ,нали
18
0
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
Колега, на тези каквото и да им обясняваш, на тях гена им е сбъркан вече.На тях истината ще им е пред очите и пак ще я отричат.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще изскочат платените червени драскачи и ще ни обяснят как това е пропаганда на *** и САЩ.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тук трябва
15
3
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Не виждам какво му е идиотското, при положение че през 1944-1945 г. в България ***-пионки на Москва са убивали и за много по-малко, като например за карикатури на Ленин. Въобще, *** ли си - очаквай абсурди! Била ли ти е държавата комунистическа някога, очаквай абсурди още мнооого време! Като например -русофили, забравили като че ли коя страна е дирижирала зверствата на "народния съд" у нас след ВСВ.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тук така трябва - иначе оправия йок!
13
2
 
2
 
! Отговори
10 преди 9 години
До демократ 2Въобще нямаш идея какво се случва както в Русия, така и в Украйна.
12
2
 
6
 
! Отговори
Стар комунист преди 9 години
Така трябва, браво на другарите. А не като нашите дето жалеха навремето и после видяхме какво стана.
11
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Илюминатите искат да "завладеят" Северна Корея? И защо така?
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде бе, екзекутирали за женкарство и гледане на сериали, съвсем ни вземат за ***. Всъщност хората вече са с толкова промити мозъци, че има и такива които вярват. Но факт е, че Северна Корея присъства редовно в медиите със много примитивно очерняне. Явно някой доста се страхува.
9
2
 
9
 
! Отговори
stams преди 9 години
Мила редакция,от името на Вашите читатели благодаря за ежедневното ни осведомяване за тежкия живот на хората в КНДР. За къде сме без вас! Напред към нови демократични висоти, да изградим светлото капиталистическо бъдеще!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** мазната *** е тоя жълтур!
7
2
 
14
 
! Отговори
поправка преди 9 години
Пхенян е град и не може да екзекутира хора!Хората ги екзекутират други хора!
6
1
 
15
 
! Отговори
До № 3 преди 9 години
Няма нужда да се дереш с пълен глас. Русия ще си живее и без твоите пожелания. По-добре помисли малко за България.
5
4
 
14
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Тоз закръгленият бузко трябваше да направим служебен премиер ... щеше ни оправи за 90 дни:)