Украйна ще си върне източните региони, закани се Климкин

Киев призова Запада за още санкции срещу Русия
4 ное 2014 13:10,
51
Украйна ще си върне източните региони, закани се Климкин
Снимка: Reuters

Украинските власти възнамеряват да си върнат източните региони на страната, заяви министърът на външните работи Павло Климкин пред германския ежедневник "Билд", след като сепаратистите произведоха избори в неделя, предаде Франс прес.

"Няколко региона в източната част на Украйна реално са под контрола на проруски терористи и на руски войници. Но това са украински региони и ние ще си ги върнем", увери той, в унисон с втвърдяването на тона от страна на украинския президент Петро Порошенко.

Ръководителят на украинската дипломация не съобщи дали се готви евентуална военна операция, след като последните настъпления на правителствените войски доведоха до болезнено отстъпление в края на август. Почти на прага на потушаването набунта, украинската армия се сблъска с бунтовници, подкрепяни според Запада и Киев от редовни руски войски. Москва отрича тези твърдения.

Климкин последва примера на президента Порошенко и нарече изборите в неделя "тежко нарушение" на споразуменията от Минск между правителството и сепаратистите, постигнати с подкрепата на Москва и ОССЕ. Изборите в неделя бяха осъдени от Запада, но признати от Русия, припомня АФП.

"Не знам дали може да се говори за пълен провал на мирния процес, но признаването на изборите от Русия компрометира тежко прилагането на договореностите от Минск", каза Климкин. Той подкани Запада да окаже по-силен натиск върху Русия и да засили санкциите.

Първият украински дипломат осъди и честото навлизане на многобройни руски войници в бунтовническия регион Донбас. "Украинските сили са готови да защитават нашата страна, както никога не са били", предупреди той в интервюто, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
До ЩеревТи ще говориш от името само на Каракачания, мръсен византиец
24
0
 
19
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
ДА , КАТО ВЛЕЗЕ В СЪСТАВА НА РУСИЯ
23
29
 
0
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Нека ви е остър меча украински патриоти и нямайте милост към руските терористи.Успех и повече руски вдовици .Целия свят ви подкрепя заедно с България.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вставай Донбасс!Вставай мой край родной!Вставай Донбасс!Прогоним хунту вместе!Вставай Донбасс!Россия-Мать с тобой!Ты станешь новым Брестом!
21
0
 
11
 
! Отговори
Топли черва преди 9 години
Скоро ще го колнат
20
22
 
0
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До Слава на Украина-------Много ми е чудно,дали ***-*** знаят колко хиляди украинци са загинали за да освободят тук лаещите *** от турско робство? или мислят че само *** са мрели тук ?
19
24
 
0
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До Анонимен---"Има две Русии. Първата-Киевска има своите корени в световната, или най-малко в европейската култура. Представата за добро, чест,свобода, справедливостсе се възприемат в тази Русия така, както в целиат западен свят. А има и друга Русия-московската. Това е Русия на Тайгата, монголска, дива, зверска. За тази Русия националалният идеал е кървав деспотизъм и дива жестокост. Още от дрвноста московска Русия е била, такава е сега и ще си остане пълно отрицание на всичко европейско и яростен враг на Европа"
18
0
 
11
 
! Отговори
До Момо 10 преди 9 години
"Интересно ми е за какво точно ЕС изтъргува съгласието си за Крим."Ти забеляза ли, че щом опълченците разбиха украинската армия и бяха на път да завладеят цял Донбас, Путин ги спря с този мир.Ето ти цената на Крим - Донбас до тук, да не се срами Путин, че е предал руснаците там и да се хвали Меркел , че е го е спряла , и Крим е руски. Сделка!
17
0
 
23
 
! Отговори
azzzz преди 9 години
То и Гелетей се беше заканил да прави парад в Крим,ама взеха че го уволниха Така че ,украинските закани ги знаем колко струват Струват колкото честната дума на наш политик
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечтите са безплатни.Ще поврещят още малко и ще си седнат на седалищата, иначе може и без море да останат.Видяхме я смелата украинска армия, бива само срещу старци и деца.От край време запорожците са известни с просия и грабежи.Грабят от слабите и просят от силните.Това е манталитет.
15
24
 
3
 
! Отговори
Слава на Украина преди 9 години
До БългаринИстината е че Русия краде територии на поразия,но това няма да и помогне-русия се разпада на части,това не разбират ***-***.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото Сърбия си върна Косово, толкова иУкрайна ще си върне Новорусия.
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна мюсюлманите са 0.3% от населението, а в РФ са 18% - очевидно е какво ще става
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бива биваЩо бе? Нас къде ни слагаш?
11
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отечествената войната на украинците ще завърши с победа.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вмеато да фантазират, да съберат пари за газта. Че руснаците вече я искат с предплащане.
9
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До MomoЩото ситуацията в Крим е такава ,че в най-скоро време кремльовската шайка разбойници ще трябва да си събира абгажа от там, режим на ток, вода, а обещаното увеличение на пенсии и заплати го няма, руската мафия е превзела всичко
8
0
 
28
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Украйна ще си върне източните региони, закани се Климкин"Та те нали бяха ваши? Защо ги изпуснахте ? За да угаждате на американските си ментори ?" Изтървахте питомното сега ще гоните дивото"Не става така -да пращаш срещу собственият си народ армията и потери от главорези и след това да искаш този хора да те искат. ще си върнете източните региони на "кукуво лято".Ако обикновените украинци знаеха истината ще ви изритат и от Киев
7
1
 
22
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Много интересно.Последните месеци дума не се споменава за Крим, а само за Донецк и Луганск.Интересно ми е за какво точно ЕС изтъргува съгласието си за Крим.
6
0
 
25
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Как бе Климкин? Ще стискате бъзите и ще водите в плен опълченците ли? Защото друг начин няма при положение, че ви е влезнал толкова надълбоко.