Горбачов застана твърдо зад Путин

Ще го брани от Меркел в Берлин
141
Горбачов застана твърдо зад Путин
Снимка: Reuters

Последният съветски лидер Михаил Горбачов ще защитава позицията на руския президент Владимир Путин по украинската криза и ще разкритикува американската намеса, когато се срещне с канцлерката на Германия Ангела Меркел по време на церемониите по повод 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Франс прес.

"Ще защитавам твърдо Русия и президента на Русия Владимир Путин по време на политическия форум, който ще се състои в неделя в Берлин", каза Горбачов.

"Напълно съм убеден, че Путин защитава днес повече от който и да е интересите на Русия. Има разбира се в неговата политика неща, които могат да се критикуват, но не искам да го правя и не искам някои друг да отправя такива критики", добави бившият съветски президент.

По думите му Русия е създала след разпадането на СССР нови връзки и нови структури на сътрудничество.

"Всичко вървеше на добре, но това не се нравеше на всички в САЩ. САЩ имат други планове. Трябва им друг контекст, който да позволи да не намесват навсякъде. Дали тази намеса е добра или лоша, това тях не ги интересува. Това, което ги интересува, е те да могат да се месят", каза лауреатът на Нобеловата награда за мир.

Според Горбачов проблемът с Украйна е само претекст, използван от САЩ да се меси в делата на другите страни.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Михаил ГорбачовПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
8
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Горкият стар *** Горби,опитва се да поумнява на стари години.Иска му се в края на живота си да предизвика симпатии и руснаците да го запомнят с нещо добро ама...късно е чадо.
63
11
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До другарите руски комбайнери с руско самосъзнание.Другари колхозници, русия 80г. фалира, ФАКТ. Един киноартист и президент на САЩ ви навря на кучето в..........СССР се разпадна "голямия мечок" ха ха ха.Сега ви чака повторени, ама то ще бъде още по лошо.
62
2
 
0
 
! Отговори
kam Doctor-dermatolo преди 9 години
Ей-алоууу,докторе,първо трябва да го попитаме в коя част от денонощието е получил "прелет-сигнала".Ми с лошо !
61
0
 
0
 
! Отговори
Doctor-dermatolog преди 9 години
Този да си сложи Анкерпласт-там,където го е ОБСТРЕЛЯЛА гаргата(враната),не знам,може би пък Кукумявката.Или щъркела.
60
11
 
3
 
! Отговори
Че преди 9 години
Горбачов е предател за руснаците, защото освободи милиони роби в СССР кланящи се и обслужващи само един народ - руснаците
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - до 89 и 94 Нещастнико това ,което написах ми беше казано от руснак. Как е трябвало да постъпят с Горби. А що се отнася до мен,аз не бях съгласен с избора на Горбачов за генсек на КПСС по лични съображения.Само споделих какво е трябвало да сторят с този предател населението на Русия.
58
1
 
24
 
! Отговори
Късно.... преди 9 години
Късно е Горбачов, много е късно..
57
32
 
13
 
! Отговори
до 121 преди 9 години
Предател на кое?На Империята на Злото?Ми добре че предаде Злото, значи е праведник.
56
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че Горби си жив пример за предател! Така че тази негова помощ е съмнителна!
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократ117--това което си написъл--важи с пълна сила и в днешно време-нали така.А в това днешно време сме под контрола на КОЙ....значи и тези контролиращи ни демократи са същите като ***......
54
9
 
41
 
! Отговори
Реално преди 9 години
В едно със сигурност е бил прав Сталин---Предателите трябва да се разтрелват-----------.Вчера тоя петнистия говореше,че в Русия няма демокрация,а днес обърна палачинката.Що така бе Горби...или на стари години разбра,че сребърниците няма да ги отнесеш в гроба-просто няма да са ти нужни в ада...Или видя,че след твойто управление и твойте реформи,поверената ти страна рухна и народа заплати тази ужасна цена???Не е лошо,че махна комунизма-лошото е че го направи по най-варварският начин....
53
20
 
23
 
! Отговори
демократ преди 9 години
То не беше умишлен фалит 1990г,раздаване на куфарчета,крадене край Белене,източване на банки96г,бонови книжки,създаване на мафия,сега КТБ, и имат мерак да създават пирамида с друзята от Москва-Южен Поток....докато Ви има Горби (и такива КГБ-сти като ***)няма прогрес!След вас само крадене ,убийства,диктат на пролетариата(и неговите новобогаташи) над други държави....А децата ви в "загнилия запад"
52
6
 
33
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Горби,Горби а теб кой да защитава с твоята перестройка още патим.Как можа да направиш от комунистите и КГБ-истите капиталисти и буржоазия.Ами такова нещо в природата няма.Тез шумкари свикнали да крадат и убиват и бизнес не им сече пипето да правя.Добрия комунист е само мъртвия.И безкръвна революция (както казва Ленин)-НЯМА!Е ти си живото доказателство че вълка козината си мени ...ама нрава -НЕТ.Е оставихме ги *** и кво стана в България...на последно място и най бедната.То не беше умишлен фалит 1990г,раздаване на куфарчета,крадене край Белене,източване на банки96г,бонови книжки,създаване
51
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, тя Русия и Путин сигурно чакат на тоя, най-големия предател, жалката пионка на ЦРУ която разби СССР на парчета... Направо се чудя как не са му издали смъртна присъда.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да разбираме ли че Горбачов е националист ?
49
4
 
4
 
! Отговори
Про-РОК !,,! преди 9 години
Отнемам ви пророческия лиценз и на тримата! Пoкайте се и си пуснете AC/DC на гладно!
48
22
 
16
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Горбито е изтрещял или е повервал на путинската пропаганда...*** открадна Крим , нападна Украйна и свали самолет с 80 деца на борда - за което Дяволът му е отредил място в Ада...
47
15
 
5
 
! Отговори
елка преди 9 години
До Свети ПетърВЗЕ МИ ДУМИТЕ ОТ УСТАТА! КЪСНО Е, МНОГО Е КЪСНО! НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ПРОСТИ, ГОРБИ! НЕ ЗНАМ ТИ ПРОСТИ ЛИ НА СЕБЕ СИ!
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един Ф-16, се е разбил в Мексиканския залив, ха ха ха...Ракетите им падат, самолетите им падат, има ли нещо на хамериканците, което да не им пада?
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бау - 35 По негова време телеграфните стълбове бяха без чет.Сигурно и сега ги има, не съм ходил скоро в Русия.Или ако ти е по гот,да го разкъсат на четири коня.Така харесва ли ти мочо?