Горбачов застана твърдо зад Путин

Ще го брани от Меркел в Берлин
141
Горбачов застана твърдо зад Путин
Снимка: Reuters

Последният съветски лидер Михаил Горбачов ще защитава позицията на руския президент Владимир Путин по украинската криза и ще разкритикува американската намеса, когато се срещне с канцлерката на Германия Ангела Меркел по време на церемониите по повод 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Франс прес.

"Ще защитавам твърдо Русия и президента на Русия Владимир Путин по време на политическия форум, който ще се състои в неделя в Берлин", каза Горбачов.

"Напълно съм убеден, че Путин защитава днес повече от който и да е интересите на Русия. Има разбира се в неговата политика неща, които могат да се критикуват, но не искам да го правя и не искам някои друг да отправя такива критики", добави бившият съветски президент.

По думите му Русия е създала след разпадането на СССР нови връзки и нови структури на сътрудничество.

"Всичко вървеше на добре, но това не се нравеше на всички в САЩ. САЩ имат други планове. Трябва им друг контекст, който да позволи да не намесват навсякъде. Дали тази намеса е добра или лоша, това тях не ги интересува. Това, което ги интересува, е те да могат да се месят", каза лауреатът на Нобеловата награда за мир.

Според Горбачов проблемът с Украйна е само претекст, използван от САЩ да се меси в делата на другите страни.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Михаил Горбачовпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
40
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
До умно.ама късноСоца го събори САЩ, след като свалиха цената на петрола под санитарния минимум. Толкова разбирате и от политика, ама иначе сте големи спецове (кварталнокръчмени) :))) Сега се прилага същата тактика срещу лилиПутин, дано успеят, стискам им палци!
3
3
 
25
 
! Отговори
аз преди 9 години
Този се сети най после да бъде истински руснак,ама едва ли вече на тази възраст евреите ще му позволят да живее още дълго,и да разкаже какво всъщнот беяе перестроийката кой се облажи и каква беше целта,начина по който беше направена беше целенасочена за бързия крах на много страни и изпадането им в дълбока икономическа и национална криза,някой се спасиха,дори и Русия малко за това може би му е съвестно,ама ние сме в *** отвсякъде вече.Комунизма тряпбваше да падне ама не и така не по този път.
2
42
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Най-простата и *** нация на света - съветската. Имат най-голямата площ в света за държава, най-много ресурси, а нацията им разделена на 1% олигарси мулти-милиардери и 99% нещастен и беден народец. Каква ирония
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре!!!