Никакъв Шенген за Румъния и България, идват много роми

Бивш френски премиер: Франция вече не може да приема масивни вълни имигранти
Обновена: 15 ное 2014 16:48 | 15 ное 2014 16:43,
261
Никакъв Шенген за Румъния и България, идват много роми
Снимка: архив, Reuters

Румъния и България не трябва да се присъединяват към Шенгенското пространство, защото от тези две страни идват най-много роми. Това заяви бившият френски премиер Франсоа Фийон, кандидат за лидерския пост в десноцентристката партия Съюз за народно движение и потенциален кандидат за президент на Франция, предаде румънската частна осведомителна агенция Медиафакс.

В интервю за телевизионния канал TF1 Франсоа Фийон представи серия предложения за ограничаване на имиграцията във Франция в контекста на кандидатурата си за поста генерален секретар на Съюз за народно движение и за президентския пост във Франция. Фийон предлага реформиране на Шенгенското пространство и преминаване към по-развитата система "Шенген плюс".

"Необходимо е създаване на европейски корпус на граничната полиция, а Франция трябва да поеме отговорност за тази инициатива в тясно сътрудничество със страни, засегнати от масова имиграция, като Италия, Испания, Гърция и Малта", каза Фийон.

"Категорично трябва да избегнем присъединяването към Шенген на Румъния и България", откъдето идват най-много роми във Франция, заявил Фийон пред TF1.

По думите му Франция вече не може да приема масивни вълни имигранти. Той предлага "годишно обсъждане" в Националното събрание, долната камара на парламента, за определяне на имиграционни квоти за съответната година.

Франсоа Фийон иска и затягане на условията за получаване на френско гражданство, което понастоящем по думите му "се получава почти автоматично".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
da puskat bejancite za zapada ,nie ne gi iskame,ne iskame da sme buferna zona.i zashto sme dlajni da gi darjim tuk.Tova e podigravka s nashia narod.Ako ne mogat da se pridvijvat svobodno iz evropa,niamat rabota i tuk-nali sme chast ot evropa
143
1
 
4
 
! Отговори
Гор Гор преди 9 години
Французите да си гледат работата. Шовинисти и лицемери са. Те напълно си заслужават арабите и черните да ги тормозят.
142
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 9 години
Да спрат да дават пари за повече от две деца и да ги видим *** какво ще правят!
141
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във БГ правителствата със политиката си да им отпускат помощи за щяло и нещяло ни превърнаха във ромски развъдник!
140
2
 
18
 
! Отговори
sdf преди 9 години
Къде е сега онзи български хелзинси комитет ?
139
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да изброи какво спечели България от присъединяването й към ЕС и НАТО.Не беше л по-добре да сме си необвързани.Преди имахме само една стена - между нашите държави и Западна Европа.Сега стените са две - между нас и Западна Европа и Р У С И Я.Бах ти тъпите подлизурковци и гьотверени.
138
2
 
23
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Да ни ми говори тоя кой къде да нe влиза, и кой къде да не ходи, а да вземат да ги интегрират тия *** малко нали уж сме членки на ЕС, а после ми се оплакват България онова България това, той какво си мисли, че на нас ние много лесно да ги търпим тия.:)
137
1
 
13
 
! Отговори
Рабинович преди 9 години
Външно министерство да поиска от Франция експертна помощ за окончателно решаване на ромския въпрос. Геният Фийон да каже каква ще е - проектанти на газови камери ли, що ли...
136
4
 
13
 
! Отговори
чичо доктор преди 9 години
Проблема на българите и румънците е в чипа, както казваше царя.Всички го плюете, но той е възрастен и мъдър човек. Помислете само - западните държави, независимо от това дали са били съюзници или врагове на Хитлер са очистени от индийската зараза.А ние умниците - румънци,българи и унгарци сме направили всичко възможно за да си ги запазим,но сега пищим като ощипани ученички.И се чудим как да ги изпратим в цивилизованата част на Европа.
135
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си ходят в Норвегия! Там много добре са подготвени хората.Ще ги научат на труд и правила!
134
1
 
31
 
! Отговори
666 преди 9 години
Я стига! Даваме ви работна сила,интегрирайте ги и ги накарайте да работят,а после си оправете генофонда с тях,решавате си сума проблеми,няма само ние да им се радваме,я!
133
3
 
28
 
! Отговори
До 168 преди 9 години
Никъде не са се интегрирали *** нито френските нито българските аз живея в Лондон тука има местни *** говоря за ирландски *** живеят в каравани и са много *** *** с един англичанин говорих тои ми каза че даже полицията не ходи в *** гета,така че това с интеграцията са пълни ала бала това са си скотове полухора за тях трябва друго отношение
132
12
 
4
 
! Отговори
PLAMENN преди 9 години
BALGARIA VAN OT SHENGEN
131
1
 
12
 
! Отговори
amina преди 9 години
Да, защото франкофоните са закъсали и нивото на безработица се увеличава. Затова толкова много имигранти от Франция навсякъде. Какво да каже Австралия, да спусне кепенците на имигрантите от Франция ли?
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вива ла Франсидиот
129
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакъв Шенген за Румъния и България, идват много роми...?Опа! Е сега трябва да се поучим от батковците европейци! Я да видим какво ще направят след като *** писнат : "Това е дискириминация! ":) :)
128
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да са живи и здрави ***!Нека Европа ги приеме и ги интегрира, а не да ни учат как трябва да става това.Предлагам безвизов режим за *** от България, да се заселват в Америка, или Европа.Това са според мен Евроатлантическите ценности.Нека Америка и Брюксел да помислят за *** в България, нека ги приемат В ТЯХНОТО ОБЩЕСТВО.
127
0
 
29
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Франсе, франсе едно време вашата полиция и жандармерия масово предаваше френските евреи на Гестапо за *** и тор, дори се е обсъждал въпроса за депортацията им на подопечният ви остров Цейлон!!!Сега нашите *** са ви проблем. Нали ЕС е свобода на вашите капитали да ни заробват, а ние и по точно нашите роми да вее крадем. Що ревете ВЕ?Като не ви отърва изровете Шуман от гроба и го прокълнете, както на времето католическата ви *** е продала Жана Дарк.
126
2
 
27
 
! Отговори
Крезимор преди 9 години
За *** - никакъв шенген, даже ЕС. Да си ходят в Анадола - да си се радват там един на друг. Ние българите защо трябва да ги търпим, също.Затова никакви помощи без труд. Който не работи - няма да яде.Като не им изнася - да пасат трева.И аз не ги искам да ми дишат въздуха тука. Крадливи ***, смотани.
125
0
 
32
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
а тук ако го кажем това нещо ще ни линчуват от цял свят! ***!!!