Белият дом ужасен от бруталното убийство на Касиг

САЩ проверяват автентичността на записа
Обновена: 16 ное 2014 14:39 | 16 ное 2014 14:27,
78
Белият дом ужасен от бруталното убийство на Касиг
Снимка: БТА

Белият дом заяви, че американското разузнаване работи, за да определи автентичността на видеозаписа, разпространен онлайн днес, в който организацията "Ислямска държава" /ИД/ пое отговорност за обезглавяването на американския хуманитарен работник Питър Касиг.

Още по темата
Говорителката на Съвета за национална сигурност при президента на САЩ Бернадет Мийхан заяви, че в случай че видеозаписът е автентичен, то Белият дом "е ужасен от бруталното убийство на невинен американец". Тя добави, че Белият дом изразява дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Касиг.

Записът се появи броени минути след като президентът Барак Обама отпътува от Австралия за САЩ.

Междувременно и френският премиер Манюел Валс заклейми новия варварски акт на организацията "Ислямска държава“. В комюнике френският премиер заяви, че "осъжда най-категорично новия варварски акт". "Той само засилва решимостта на Франция да действа срещу Джаеш /ИД/ в Ирак и Сирия", добави Валс, цитиран от Франс прес.

Семейството на американския хуманитарен работник Питър Касиг призова медиите да се въздържат да използват видеозаписа, разпространен от екстремистката организация "Ислямска държава" с предполагаемата му екзекуция, предаде ДПА.

Семейството разпространи изявление, в което моли медиите да не правят услуга на похитителите и да се въздържат да публикуват или излъчват фотографии или видеокадри, разпространени от похитителите.

Предпочитаме нашият син да бъде споменаван и запомнен с важната работа, която вършеше, и с любовта, която споделяше с приятелите и семейството си, а не с начина, който похитителите му ще използват, за да манипулират американците и да пропагандират каузата си, се казва в изявлението.

Семейството добави, че чака официално потвърждение за автентичността на записа.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: САЩПитър Касиг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
23
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
На *** за всичко им е виновен Путин, а *** ги колят като ***!!!Ама пак Путин им е виновен....голем страх от този Путин :)
39
0
 
21
 
! Отговори
така преди 9 години
САЩ ще трябва да не пресувате Асад, а да тръгнат заедно срещу ИД.
38
2
 
26
 
! Отговори
Панчо преди 9 години
Белия дом щели да го преименуват на черния дом.
37
3
 
4
 
! Отговори
dae6 преди 9 години
..HUBAV PRIMER ZA OBAMA I COM!! TEZI HORA SA V PRAVOTO SI....YANKITE SA AGRESORI V SLUCHAYA!! OBAMA...I DO TEB SHTE STIGNAT...STENITE NA BELIYA DOM NYAMA DA TI POMOGNAT!
36
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
форум от зли червени промити мозъци!
35
2
 
33
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Докато има двойни стандарти и най-ужасно убития е нашия, а другите нямат значение тази ужасна спирала ще се развива и ще става все по-ужасна.
34
2
 
29
 
! Отговори
Това е положението преди 9 години
Убийството на един човек е трагедуя! Убиството на хиляди - статистика...
33
2
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 35Хм ,аз да не казвам нещо друго ) ,естествено ,че винаги народа (в 90%) "тегли кайша" - и там е работата че убийството на това момче имат вина и създателите на ИД -това исках да кажа -едините са преките убийци ,а другите от Вашингтон са косвените ! Монетата винаги има две страни -но видимо трябва да обяснявам по-подробно нещата -за да достигне до Вас .
32
3
 
12
 
! Отговори
135 преди 9 години
До Анонимен 38Не се прави че не разбираш за какво става дума! Никой не злорадства за нещастното младо момче! Но всеки нормален човек си дава сметка защо се случва всичко това, кой си създава проблеми във всички райони на света и за колко пари става дума! Материала може да не е толкова добър, но и не е толкова ***, друже!
31
3
 
22
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЖАЛКО ЗА МЛАДЕЖА, МНОГО ЖАЛКО. ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДИ НЕГОВАТА СТРАНА. УЗУРПАТОРИ, ЗАВОЕВАТЕРИ, АГРЕСОРИ. НА МАЙМУНКАТА ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА, НИЩО ЧЕ ВДИГНАХА ТРЕВОГА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. КОЛКО ДЕЦА УМИРАТ ПО СВЕТА В РЕЗУЛТАТ НА ЖАЖДАТА ИМ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ТОТАЛНО ЦЕЛИЯ СВЯТ.
30
1
 
28
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Белият дом също трябва да е ужасен от 58 000 бездомници -клошари в Ню Йлок където 22 000 от тях са деца- клошари и това надминава и 30 години на Великата (у американците всичко е велико) депресия на Ххвек .Убийството НАТОВА МОМЧЕ Е ЛОШО и трябва да се накажат тези "изверги" , но в Украйна когатона Куликово поле бяха изгорени десетки украйнц -то Белият дом не беше разстроен-щото тези не бяха "от нашите" !Всяко убийство е лошо ,но американците с техните двойни стандарти настроиха света срещу тях
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова ли ниско стигна падението на простият български народ, това ли е дъното или има още надолу ? Колко *** трябва да си, за да се радваш и да злорадстваш за това че някакви побъркани ислямисти са убили младо момче ? И това не е мнението на единици, а като гледам форума, масово мнение. Това ли е краят на България, това ли е дъното или ще се тормозим още ? .... А преди време един управник като каза, че тук материала е лош и всички се почустваха засегнати, ами наистина много е лош, много ....
28
3
 
13
 
! Отговори
135 преди 9 години
Те и за жертвите на кулите-близнаци бяха ужасени, но оттогава става все по-зле и нямат намерение да се сложат сами на място.
27
2
 
16
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Да това е ужас ,но ужаса който носите на другите по-малък ужас ли е ?
26
1
 
26
 
! Отговори
До 33 преди 9 години
Само че ИД не посяга на висшите политици и олигарси, които евентуално са забъркали тази дяволска каша, за да печелят милиарди.ИД зверски линчува обикновени хора, които или са отишли там, за да окажат хуманитарна помощ, или за да отразят ставащото за медиите, или са най-обикновени туристи в някоя ислямска държава.Знаеш ли колко им пука на олигарсите за живота на най-обикновени, непознати на тях хора? Така че тези безсмислени варварски екзекуции няма да стреснат онези, които имат реална власт.
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато САЩ престанат да дрънкат оръжие по цял свят и си приберат войниците в рамките на територията на САЩ, няма да им се налага да проверяват автентичността на подобни записи.
24
6
 
19
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Белият дом вмето да "воюва" с Кремъл ,то е ще е по-добре заедно да воюват срещу детето " Франкещейн "(ИД) произведено от CАЩ !Не искам и да си помисля ако Русия реши да помогне ИД С ОРЪЖИЕ или нещо с друго .
23
13
 
3
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
До 25 г ТРАГЕДИЯне 25г ЦЕЛ ЖИВОТ СИ ТРАГЕДИЯ, шото не е лесно да слугуваш на съвеските ти товаришщти! А иначи казано па руски, си най-абикнавевая *** дето мрази собствения си народ!!
22
1
 
2
 
! Отговори
ууу преди 9 години
До Mr.STARBUCKS 24ТИ и мисъл? Че и подтекст? Ха!
21
3
 
11
 
! Отговори
смирненски преди 9 години
Съжалявам, че трябва да го напиша, но според мен проблема е в еврейските пари!Няма малки и големи, бедни и богати евреи! Те просто са евреи!... И мразя Хитлер!