Белият дом ужасен от бруталното убийство на Касиг

САЩ проверяват автентичността на записа
Обновена: 16 ное 2014 14:39 | 16 ное 2014 14:27,
78
Белият дом ужасен от бруталното убийство на Касиг
Снимка: БТА

Белият дом заяви, че американското разузнаване работи, за да определи автентичността на видеозаписа, разпространен онлайн днес, в който организацията "Ислямска държава" /ИД/ пое отговорност за обезглавяването на американския хуманитарен работник Питър Касиг.

Още по темата
Говорителката на Съвета за национална сигурност при президента на САЩ Бернадет Мийхан заяви, че в случай че видеозаписът е автентичен, то Белият дом "е ужасен от бруталното убийство на невинен американец". Тя добави, че Белият дом изразява дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Касиг.

Записът се появи броени минути след като президентът Барак Обама отпътува от Австралия за САЩ.

Междувременно и френският премиер Манюел Валс заклейми новия варварски акт на организацията "Ислямска държава“. В комюнике френският премиер заяви, че "осъжда най-категорично новия варварски акт". "Той само засилва решимостта на Франция да действа срещу Джаеш /ИД/ в Ирак и Сирия", добави Валс, цитиран от Франс прес.

Семейството на американския хуманитарен работник Питър Касиг призова медиите да се въздържат да използват видеозаписа, разпространен от екстремистката организация "Ислямска държава" с предполагаемата му екзекуция, предаде ДПА.

Семейството разпространи изявление, в което моли медиите да не правят услуга на похитителите и да се въздържат да публикуват или излъчват фотографии или видеокадри, разпространени от похитителите.

Предпочитаме нашият син да бъде споменаван и запомнен с важната работа, която вършеше, и с любовта, която споделяше с приятелите и семейството си, а не с начина, който похитителите му ще използват, за да манипулират американците и да пропагандират каузата си, се казва в изявлението.

Семейството добави, че чака официално потвърждение за автентичността на записа.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: САЩПитър Касиг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
35
 
! Отговори
25 г ТРАГЕДИЯ преди 9 години
и 2 милиона българи по-малко никой не забелязва. А приятелчетата на фамилията БУШ в Близкия Изток щом резнат главата на американец - световна трагедия. Разбира се, че е трагедия, но нашата мизерия е по-голяма и си има виновници - ЦРУ, СОРОС и местните дупедавци и бандити
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой знае още колко американци са в плен, а тези *** от Белия Дом вече са ги отписали всичките и вече са подготвили сърцераздирателни и сополови съболезнования и за тях, нищо че още са живи.
18
10
 
0
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 19Аз съжалявам, че не разбираш подтекста на моята мисъл.
17
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛГТГПаз мисля да започнем от ... Путин
16
3
 
28
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 9 години
Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?
15
3
 
20
 
! Отговори
ЛГТГП преди 9 години
И американските президенти следва да ги колят така защото заслужават.
14
1
 
17
 
! Отговори
до starbucks преди 9 години
Ти тука за плюсчета ли се бориш? Бая си изпаднал човече. Бягай при леля Марси за подаяния, заработи си Биг Мака за деня.
13
22
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
По минусите ще ги познаете :)) Като направят сайта платен , да ви видя тогава ,как ще се облизвате пред компютрите ,като кучета пред касапница :)Дайте да видим хаира и на червените пенсии. И Коледни добавки ли, може ама в рубли. За тапети да ги ползвате.
12
3
 
40
 
! Отговори
от Белия Дом преди 9 години
Ужасени сме, когато ИД обезглавяват американци, но сме възхитени, когато ядат вътрешните органи на армията на Асад. Сложили сме си в рамка на стената общата снимка на сенатор Джон Маккейн с Калид ал Хамад от ИД, който изяде пред камера сърцето на сирийски войник.
11
25
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен 9Отговора е *** , но за ум ни хора.В Ирак и Сирия няма руснаци, хуманитарни работници. Тъй наречените руски "хуманитарни работници" са в униформи без отличителни знаци и прехвърлят войски и оръжия в Украйна.
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След смъртта на Фоули сърцето на Обама беше толкова разбито, че трябваше да запълни дупката... на голф игрището.
9
4
 
34
 
! Отговори
Барак Обама преди 9 години
Да, наистина сме ужасени от смъртта на Касиг. Джон, подай ми стик номер девет и махни флагчето от дупката.
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аххх какво лицемерия и цинизъм - а като избивахте деца в Ирак (има достатъчно видео клипове) тогава не бяхте възмутени???
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо обезглавяват американци, защо не обезглавяват руснаци? Нали според Обама не ИД, а Русия била най-голямата заплаха?
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Семейството му явно много не се е трогнало, щом има време да си комуникира с медиите вместо да скърби
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната смърт, която ще лежи на съвестта на Обама. Ако има такава де.
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се ужасяват толкова. В крайна сметка тая ислямска държава е американски продукт. Или забравиха само допреди няколко месеца кого обучаваха и въоръжаваха.
3
3
 
44
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
ама не бяхте ужасени когато ги спонсорирахте същите тези *** и колеха и обезглавяваха християни в Сирия,тогава бяха борци за свобода нали!
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше на власт Буш до сега Гуантамнамо щеше да пука по шевовете. Пощене на бради и въжето! Този църния е от ИД!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е на тия им стана навик да се ужасяват. аре стига бе. направете нещо. Ама го няма генерал Шварцкопф.