Общ "противовъздушен чадър" ще пази шест бивши съветски републики

"Росийская газета": Подготвя се и общ "противоракетен чадър"
18 ное 2014 11:53, Елка Василева
47
Общ "противовъздушен чадър" ще пази шест бивши съветски републики
Снимка: архив, Reuters

Руско-беларуската единна система за противовъздушна отбрана (ПВО) ще обхване скоро още четири страни и ще защитава общо шест бивши съветски републики, членуващи в Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), пише "Росийская газета".

За това са се споразумели вчера в уралския град Екатеринбург висши военни от Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Киргизстан и Таджикистан. Ще се разработи "пътна карта" с цел създаване на обща система за ПВО в Централна Азия, която в бъдеще да защитава и и всички страни от ОДКС, уточни началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов. След "противовъздушния" ОДКС ще изгради и общ "противоракетен чадър", съобщи той.

Според военни експерти единната система за противоракетна отбрана на територията на ОДКС ще бъде изградена в отговор на неспиращото разширяване на американската ПРО, посочва вестникът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
15
 
! Отговори
Те са готови, а ние преди 9 години
Рублата се обезценява, а пък Русия купува злато и е изпреварила Китай по златни запаси. Над 10 процента от световните златни запаси са в Русия. И произвежда злато. Русия удпешно завърта икономиката си към Азиатските страни. От тази дандания, Европейския съюз губи най-много, докато Щатите печелят за тяхна сметка. Руският златен резерв е най-мощен. Русия се въоръжава с най-модерни средства, поучени от грешките през 1935 -1940 год., Руската икономика е впрегната за укрепване на отбраната.
31
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кaк ще го нaпрaвят, кaто финaнсовите им резерви се топят кaто мaртенски сняг? След половин годинa руснaците сa фaлит!
30
2
 
0
 
! Отговори
lol до 40 преди 9 години
Crude Oil and Commodity PricesNovember, Tuesday 18 2014 - Brent Crude Oil - $79.31 ▼-0.10 -0.13%
29
1
 
2
 
! Отговори
до lol- чо преди 9 години
приятелю, това за петрола и тем подобни горива и цените им къде го четеш New York Times или Московская Газета.....
28
3
 
19
 
! Отговори
old smuggler преди 9 години
....мдаа......затова руските корита като прелитат спокойно край американските самолетоносачи и всичко живо или е с отклонения или пуска рапорти за напускане.......щото са корита затова
27
14
 
6
 
! Отговори
lol до Курти преди 9 години
Курти, брат, какви 20 години. Рублата се обезцени с 25% тази година. Петролът върви $80 за барел при предвидени $100 в бюджета. Не разбрахте ли, че сте газовата колонка на Европа и Китай. Какви технологии, какви традиционно силни отрасли? Най-модерната ви техника, която произвеждате и продавата са Калашници, танкове и самолети от преди 40 години. Най-близкият до вас народ - украинците, вече ви мрази сте в неофициална война с него...Цъфнали и вързали сте...
26
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези руски корита дето са ги натоварили на камиона, освен да си изпереш гащите в тях за друго не стават. Просто дотолкова са умствените възможности на руснака, пак са копирали някаква западна система от 60-те години.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имах един такъв апарат в двора, бих ударил по някоя хамериканска бази без много и да му мисля!
24
26
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Там е мястото на Русия, Никаква Европа и цивилизован свят.Дълбоко ,дълбоко в Азия.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До LAND OF THE FREEАбе ако пиша на латиница повече ли плащат?
22
27
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Да бе да, там са най-добрите ама май отдавна избягаха на запад. Същото стана и в нацистка Германия, учените им избягаха на Запад и дотолкова мразеха хетлерова Германия че направиха атомна бомба на американците. Същото се случва в момевнта и с фошистка Русия.
21
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още през 60-те години Москва е защитена от противоракети - при това успешно тествани. Но твърде скъпи за цялата страна. Руската техническа мисъл е твърде напред, дори и след 25 години разруха. Просто там са най-добрите математици.
20
6
 
38
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Браво на руснаците! Правилни бяха анализите, че Путин изгражда нов СССР само, че с тънката разлика сега икономиката им е някакъв хибрид между капитализъм и социализъм, подобрен модел на китайската, външни инвеститори и мощности в областите в, които са традиционно слаби и доразвиване на силните отрасли, като голяма част от парите се наливат за социални придобивки на населението. Ако запазят скоростта и посоката, след 20 години няма да им се вярва на западните кво точно е станало!
19
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега от НАТО ще изврещят, че това е агресия заплашваща световния ред и трябва да се увеличат разходите за въоръжаване.
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нас ни пазят само пръчките на натовския чадър!
17
2
 
13
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 16Има български чадър, за московски не съм чувал.
16
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusia shte zapali sveta
15
2
 
20
 
! Отговори
ХА СЕГА ДЕ преди 9 години
можело и други да имат ЧАДЪРИ не само УСА то
14
13
 
19
 
! Отговори
Работил в ДАП! преди 9 години
Абе света е откачил!!! Едни търсят соца... Защото можеха да краднат ама сега циц... Нали??? Краднеха от ДАП от ТКЗС от АПК от ДЗС и т.н.. Колко курсове си бяхте написали по 500 км нали??? И нафта и бензин у леката кола или разсипани в полето да имитирате работа.. Затова го тражите соца... Ама циц нема затова се разпадна СССР от айдуци и крадци...
13
2
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Малеее каква агесия правят си противоракет щит,не може така братушки,само една държава в смета им аправо да наглее и това е раят небесен сащ,само те могат да нападат суверенни държа и извършват преврати и да поставят техни марионетки на власт!Само сащ могат да колят и бесят и погазват международното право и да окупират света с базите си ,не може така братушки просто не може това е нежиждан акт на агресия ,Къде е международна общоност (състояща се от сащ и подметките им) !