Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън

САЩ ще окаже на Киев финансова помощ
21 ное 2014 19:16,
160
Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес."Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс. Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС.

Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна.Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
25
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Какво донесе на Украйна режисирания и спонсорирания от САЩ"Майдан"?1Спад на БВП -5.1% до 7%,2.Намаляване на пром производство-9.4%,3Обесценяване на гривнта-50%,4 Падане на доходите -29%,5 Инфлация-20-25 %,6 Ръст на дър дълг с 26%,7 Проблеми банковския сектор -14 % заем ,8 Дефицит бюджета -към 20 милиарда ,9 Дефицит на газ .10 Разрушване на външната търговия -минус 1.3 милиарда за 8 месец с Русия .Юисковитките които раздаваха американците на Майдана струват доста скъпо на Украйна ! А Джо...
25
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1-31 изписахте ли вече всички глупости за които се сещатеОдисей 1
24
1
 
22
 
! Отговори
интересно преди 9 години
Не знаех, че щатите са патентовали интервенциите, преначертаването на граници, свалянето на неудобни правителства и подмяната им с марионетни.Може би американците искат да им се плаща лицензна такса за тези дейности.
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тия кравари не могат да се справят с 30-40 хиляди джихадисти от ИД,тръгнали с Русия да се заяждат.Не разбраха ли,че вече са бита карта.
22
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без подкрепата на цивилизованите страни Украйна не може да се освободи от лапите на кремълската клика.
21
21
 
4
 
! Отговори
демос преди 9 години
САЩ и Русия са един дол дренки-мутрите на света...
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I NA MEN DODUKA MI OBESHTA RABOTA,AMA ZAMINA V BRUKSEL.....
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя освен нагъл е и много *** - в началото на ЗИМАТА украинците се интересуват от други неща.
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Краварските напъни вече са интересни само за сценаристите в Холивуд.Нормалните народи по света вече не ги бръснат за сливи.Не говоря разбира се за индивидите от третия пол.
17
1
 
25
 
! Отговори
Спас преди 9 години
На тия им обещават повече отколкото на нас в зората на великата демокрация....................кораб с вмирисана царевица........:))))))))))))) После ще им изкарат тези 3 милиона, през .............тецовете:))))))))))))))))))) ..20 милиона са си отново подкуп за "НАШИТЕ ХОРА"!!!!
16
0
 
26
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Кой го казва? Арогантен, нагъл и нахален!!! Що не слезе днес от колата си да го кажеш на Украинците?
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джо, я сподели как синчето ти Хънтър влезе в борда на директорите на най-голамата газова компания в Украйна- Бурисма Холдингс? Как така точно сина ти стана директор и как така точно, след като майдана превзе властта в Украйна? Случайност? аххаха
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ отказаха цялата си покрепа за Наакашвили, отказаха му виза да си харчи откраднатите милиони сега му предстои затвор в Грузия итака предупредиха хунтаджиите каквоги чака ако не си свършат работата - свършена работа се брои разбита Новорусия,постоянни конфликти на границата на Русия, които да породят многоочакванитепротести в Москва, разпадането на Русия и голямата хапка Сибир да отиде в Американските концерни.
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А съществуването на юдо-масонската империя на злото,наречена САЩ е още по-неприемливо.
12
3
 
30
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Нагъл ,по-нагъл ,най-нагъл ,САЩ.
11
1
 
38
 
! Отговори
К32 преди 9 години
Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви един представител на една държава,която никога и никого не е нападала,грабила или убивала.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** е пратен при в Украйна да " насъсква кучетата'
9
1
 
32
 
! Отговори
Овченко преди 9 години
Демек, ако слушате и се пънете на Русия и ни продадете без пари това, което ни интересува, ще ви дадем заем на актуални за Украйна лихви (около 25%). Ама 20 млн. са не смешна, а обидна сума за Украйна. Обикновените хора днес овикаха Порошенко и не ги чака добро с новия им приятел.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още с пукването на зората на 21 век започнахте окупирането на Близкия изток и не сте се спирали и до днес. Да вземе и Путин да окупира държави, без да променя границите им, заменяйки местната власт с послушна, като вас Байдън. Предполагам тогава няма да има проблем?
7
1
 
20
 
! Отговори
България НАД всичко! преди 9 години
Байтан... Чобанино... Верно тая вашта ху***ня наррп верно работи!!! Издавихте ни тая година... На па Братухите с техната ви затрупаха със снег... Въпрос.на време е да напуснете Европа...