Последното интервю на Путин е кремълска режисура

Президентът се усеща като месия, коментират анализатори за руски издания
Обновена: 24 ное 2014 09:40 | 24 ное 2014 09:22,
160
Последното интервю на Путин е кремълска режисура
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин не поднесе в неделя изненади на политолозите в голямото си интервю за ТАСС, пише "Ведомости".

Още по темата

Путин разкри отчасти идеите от бъдещото си послание до парламента и изпрати сигнал, че социалната политика го занимава не по-малко от икономическата, обобщава експертът Александър Пожалов, цитиран от вестника.

Следвайки най-добрите традиции, президентът се опита да внуши, че излъчва спокойна сила и увереност, че има скептичен поглед върху нещата, коментира аналитикът Евгений Минченко. Според него Путин отново е акцентирал, че се усеща като месия - факт от ключово значение, демонстриращ мотивите му, а може би и сигнал към Запада, че няма смисъл да бъде притискан.

Интервюто потвърди очакванията, че Русия ще се изолира още по-силно от света, изтъква наблюдателят Михаил Виноградов. Не го учудва и президентското твърдение, че руските решения "за ситуацията в Крим бяха премислени и в успеха им нямаше съмнение, тъй като истината е на страната на Русия". Общественото мнение във федерацията е убедено, че Русия нито веднъж в историята не е започвала война - съгласните с тази позиция ще видят в думите на Путин потвърждение за ласкателно представената родна история, смята Виноградов.

Изразеното от Путин нежелание да бъде доживотен президент и колебанията по повод следващите избори може и да са искрени - нагласата сред руския елит е Путин пак да бъде кандидат през 2018 г., но с тази неизбежност би изгубил свободата да маневрира, а той не обича да бъде предвидим, допълва експертът. ТАСС нарича интервюто "специален проект", изтъква "Независимая газета".

"Това не е официално интервю, а разговор, по време на който журналистът провокира събеседника си с остри въпроси, а той отговаря достойно. Ясно е, че проекти от този род не се правят спонтанно, следователно виждаме резултата от сериозна кремълска режисура", заключава изданието, цитирано от Би Би Си.

Освен това Путин благодари на т. нар. свои приятели, че търпят санкциите на Запада срещу Русия. Президентът впрочем смята, че това е награда за тях - да пострадат за страната си. "Тук бе изобличен вторият поред в интервюто заговор на Запада, целящ да разбунтува елитите. Първият, както Путин вече неведнъж посочи напоследък, е свързан с явно изкуствения спад в цените на петрола, които според убеждението на президента скоро ще се нормализират", пише "Независимая газета".

Интервюто не мина и без исторически откровения, отбелязва "Ведомости". Путин нарече корупцията проблем, наследен от миналото, а после се разбра, че явно говори за 90-те, когато "администрацията на всички равнища смяташе, че има право да върши каквото си ще", и непрозрачната приватизация влоши нещата.

Излиза, че според Путин в Съветския съюз и царска Русия не е имало корупция. Тук се визират политическите фигури от 90-те, които се опитват да обвинят в корупция самия Путин - сиреч хората, дали начало на тази корупция, смята експертът Минченко. Господин Путин си остава привърженик на силната държава и е убеден, че обществото в Русия е сплотено. Той смята, че през годините, докато е ръководел държавата, не е допускал грешки, макар да е имало "грапавини", отбелязва "Комерсант".

Днешният държавен глава на Русия няма намерение да възстанови монархията, пише "Московский комсомолец" под заглавие "Владимир Путин няма да стане цар".

"У нас, за щастие или нещастие, няма да давам оценки сега, този етап е изминат, страницата на монархията е обърната в историята на страната", пояснява Путин. И добавя, че "не е убеден дали хората ще го одобрят".

Запитан как е със здравето, президентът отвърна "Ще има да вземате!" и съобщи, че спортува всеки ден, пише "Росийская газета".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
22
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 години
След военното нахлуване на Русия в Украйна и анексирането на Крим Путин си мисли, че западните държави се страхуват. Според 90% от руснаците обаче, и най-вече трезво мислещите Путин изперква, обзема го мания за величие, вижда се по-велик от Христос. Руснаците мразят Путин и искат да живеят като Европейци и запандяци. Какво точно обаче ще направи Западът - това предстои да се видим! И това ще бъде моментът на истината за диктатора Путин и неговата КГБ-шайка
35
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мачкай,Путин!България е с теб.Не обръщай внимание на тези 5-6 *** русофобчета,дето пръскат лиги из форумите."...България и всички българските политици (и психопати и не до там психопати, всики) са контролирани на 100% от американското посолство и от Брюксел. Няма никаккво значение какво мисли народа за Русия.
34
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eдин диктотор каквито и титли да се пришие си остава диктатор.
33
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай,Путин!България е с теб.Не обръщай внимание на тези 5-6 *** русофобчета,дето пръскат лиги из форумите.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последното интервю на Путин е кремълска режисураПрезидентът се усеща като месия, коментират анализатори за руски издания--------Независимая газета - подхранвано от запада издание.Специално са му поръчали да излъчи глупости, за да ги цитират западните пропагандатори...Интересно, защо не цитират някой умен човек или известен голям вестник, а угодни "медии" от мишата им дупка?Публикацията на Несторова е просто една компилация от партенките режисирани от западната пропаганда. Плакнат ни мозъка
31
7
 
11
 
! Отговори
Казасов преди 9 години
Посланието му е отправено към по следващия президент на САЩ и премиерите на другите големи държави.Не знам кога са изборите през 2018 г,но точно тогава има Световно по футбол и той ще го открие.
30
5
 
16
 
! Отговори
До 42 преди 9 години
Че е простотия, простотия е. Че то даже не е преразказване на интервюто, а е преразказване на преразказа от някакъв *** коментатор. Знаеш ли, и в Русия си има предатели.
29
12
 
24
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Колкото и да плюете по Путин не може да го очерните. Хората виждат !Путин всяка седмица застава в ефир и в продължение на няколко часа отговаря на въпроси на гражданите.Може ли някой български политик да си го позволи ?Не !Защото ще бъде обругани и псувани !Путин обаче го прави. Той има пълната подкрепа на руския народ !
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
42 глупоста ти ти пречи да разбереш че статията е превод на руско анализ на тейните медии относно интрреюто на Путин
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41 горките толкоеа сте елементатни няма ли нещо ново да измислите само Сорос во е в главите изкарахте го месията на Новото време по велил и от Кречълското джудже
26
11
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 9 години
А руския президент все едно не е кукла на конци? Оплел се е от главата до петите в агентурно минало и настояще, а олигарсите му дишат във врата. И двете системи - и руската, и американската са прогнили
25
4
 
20
 
! Отговори
hhh преди 9 години
Аман от простотии в сайта ви. Вместо да публикувате глупости и преразказвате интервюто защо не го публикувахте изцяло? Тогава щеше да се види,че не е режисирано. Пък ако го сравните с интервютата от нашия Бойко и другите ни политици ще се окаже,че те са още в каменния век.
24
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ ВЛАДИМИР ПУТИН-СПАСИТЕЛЯТ НА ПРАВОСЛАВИЕТО И КОШМАРЪТ НА ЦИОН!
23
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още едно дпказателство че този живее в паралелна реалност щом като залита о в месианството вупреки че последното е пп скоро журналистическа интерпретацияОдисей 1
22
11
 
22
 
! Отговори
смрът на краварите преди 9 години
Слава на Путин , нашите *** лижещи краварските *** и драскащи глупости да си таковат мамата
21
7
 
29
 
! Отговори
Солидарен преди 9 години
Абе най-голямото доказателсто е гласуваната в ООН резолюция за борба с оправдаването на нацизма. Знаете ли кой гласува против - краварите, укруината и канада!!!Света троица-фашистка.А западните клошари - въздържали се!!! Всички останали - 115 страни са "за".Ето това е, европата, която толкова пострада от тази идеология, продължава да се прави на не чул, не видял. А за тройката е ясно.Така че, кои са нормалните страни, ВСИЧКИ, с изключение на стара, изкуфяла европа и естествено кравешкото стадо!
20
2
 
24
 
! Отговори
Нестор Марчев преди 9 години
Аналлизаторката се е постарала много тука.
19
6
 
40
 
! Отговори
българин преди 9 години
Коментарът е толкова"зелено зависим" ,че чак нагарча. Погледнете само тази сутрин. Вече има три статии за Путин. " Голяма "любов ,голямо чудо.В нито едно изречение не намерих дори и нотка уважение към този голям държавник .Добре ,че човек може да прочете и от друго место коментарийте иначе отново заприличахме на "онези години" ,в които бащите на сегашните коментатори пишеха лозунги като срещу империализма.
18
3
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До xcvnВ този ракурс на мисли Ньойския договор не е предателство на Европа спрямо България?Берлинския конгрес от 1878 година не е ли предателство? Срам!!!!Не си знаете историята чалга-маниаци!!!
17
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е единствената държава, която може да се противопостави на САЩ. И го прави. Затова американците газ пикаят.