Отровна дрога сее смърт в Амстердам

Трима британски туристи починаха след прием на "бял хероин"
28 ное 2014 07:42, Александър Попов
14
Отровна дрога сее смърт в Амстердам
Снимка: Reuters

Здравните власти в Амстердам предупредиха за опасни наркотици, които се продават на туристи в града, след като трима британци починаха през последния месец. Те приели хероин, за който смятали, че е кокаин, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Голямо табло се появи край централната гара на холандската столица днес с предупреждение, че "изключително опасен кокаин се продава на туристи" в района. Подобни надписи били поставени и на други популярни места из града.

Двама млади британци - на 20 и на 21 години, бяха намерени мъртви в хотелска стая в Амстердам във вторник. Според полицията те са починали, след като приели "бял хероин", който вероятно смятали за кокаин.

Амстердамската полиция подозира че същата дрога е причинила смъртта и на друг британски турист миналия месец. На още 14 души им прилошало, след като смъркали хероин, вероятно мислейки, че е кокаин.

Според говорителя на полицията още не е ясно защо хероин може да се е продавал като кокаин. Полицейски екип разследва случая и се опитва да стигне до съответния наркодилър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Амстердамхероин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си пуснат жалба в Комисия за защита на потребителите!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм запознат, но си мисля че който е решил да се друса поне трябва да е наясно какво представлява кокаин и какво хероин. Все някаква разлика трябва да има вкус мирис.
6
2
 
4
 
! Отговори
ЕИМ преди 9 години
До GeorgiАлкохола е наркотик, не по добър от останалите. Така че, този призив пийти и всичко е наред нещо не ми допада. И преди да ми се нахвърлят така наречените "Пиячи", имайте в предвид, че пиша в коментар със свободно изразяване на мнението, без да обиждам никой.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На някого му е писнало от британските туристи :) Смъртта на хора никога не е приятна. хората дори сложили табели да предупреждават -вместо да се борят с тази загнила рана те ги информират. Остава и да почнат да продават "чиста" проверена стока за да нямат ползващите съмнения в качеството. Това е бизнес за милиарди и докато преди беше модерно работата отива натам, че след години ще е задължително да употребяваш, което е жалко за човешкият род.
4
8
 
6
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Kato ima glupaci da shmurkat kakvoto i da e... Alkohola e dostatuchen za da si napravish kupona. Za tova horata sa kazali ne upotrebqvai a prodavai..
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снинката е ваксина, а не дрога.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега остава здравните власти да почнат да проверяват качеството на дрогата по улиците...така се прави в "цивилизования" свят.
1
3
 
42
 
! Отговори
бляя преди 9 години
че то има ли неотровна дрога?