Отново прострелян чернокож от бял полицай

Бил в открадната кола, но с вдигнати ръце, твърдят свидетели
71
 Отново прострелян чернокож от бял полицай
Снимка: Reuters

Шериф от Флорида призова към спокойствие, след като невъоръжен чернокож в откраднат автомобил бе тежко прострелян от бял полицай, като според свидетели мъжът е бил с вдигнати ръце, предаде Ройтерс.

Случаят идва на фона на протести в САЩ срещу полицейското насилие.

"Моля всички да не бързат да съдят и да оставят разследването да приключи", призова на пресконференция шерифът на окръг Ориндж Джери Демингс, самият той афроамериканец. Той посочи, че някои свидетелски показания не съответстват на тези на замесения полицай.

Свидетели разказали, че мъжете били с вдигнати ръце, когато полицаят стрелял. Простреляният е в критично състояние. Друг мъж в открадната кола е заловен невредим.

През последните дни в различни американски градове има големи протести срещу насилието на полицията над афроамериканци. Те бяха подбудени от два отделни случая, при които съдебно жури реши да не подвежда под отговорност никого за смъртта на двама чернокожи, убити от полицаи в Ню Йорк и Фъргюсън, щата Мисури, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: сащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
11
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Крим, Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато шефа на света, Обамата, започне да се съобразява с конституцията на Сащ и закрие концлагера в Гуантанамо и прекрати расовата дискриминация, включително ежедневните убийства на невинни чернокожи от бели полицаи!
22
1
 
28
 
! Отговори
modvo преди 9 години
Тези пък винаги когато биват застреляни са все невинни и неоправдани, айде бегай от тука все едно не го знаем черните какви са.
21
0
 
2
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До Анонимен--До питащият-Живея в град Тистед,който се намира на вътрешните датски езера и проливи.Лек ден на всички.
20
14
 
5
 
! Отговори
SS преди 9 години
чернокожите и цветнокожите в САЩ не разбраха ли най-сетне, че докато не се разбунтуват както трябва (т.е. да раздрусат цялата им уж демократична държава), белите полицаи ще продължават да си ги отстрелват като вредни бездомни кучета (и сигурно си устрйват състезания по това). А иначе Обама, за когото точно афроамериканците в САЩ гласуваха, си продължава речите и спокойно си посреща разни там принцове с уредени речи за незаконна търговия с животни (от застрашени видове...)
19
3
 
9
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Преди една година си качих тоя ап.Ако живеех в пещера ,щях да си мисля че Русия е великаАмерика загниваща и злобнаБългария мамена и използвана от ЕС , където я вкарали насила.Турция е за пример, а останалият свят не съществува
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НОСЪР ?
17
4
 
20
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До от САЩ---Точно тук е "заглозката"...Че Вашингтон се намесва във вътрешните работи на всички държави-то небяха "Арабски пролети" то небяха "Майдани",то небяха бомбандировки над държави със "диктаторски режими" --просто прекалиха....Лек ден,и бъдете здрав и щастлив-където и да сте....ние Българите го заслужаваме.
16
5
 
9
 
! Отговори
анти-коми преди 9 години
Комунагииии, БЪРЖЕ сменявайте доларите за Российский Рублей! Скоро, казват, една русская рубла щяла била да се търгува за 60 доллара США! Ну, давайте ребята!
15
1
 
39
 
! Отговори
Джо преди 9 години
Каубоите водят на ноусърите - както се казва "И на тази Олимпиада черните бяха най-добри в бягането, а белите - в стрелбата".
14
4
 
11
 
! Отговори
нанай преди 9 години
До Анализатор И аз имам такова чувство Просто злобата набира сили и ще стане голяма патаклама в САЩ Особено полицаите там,може да почнат да ги екзекутират показно Не ми се и мисли,ако прилагат методите на наркокартелите Просто с това напрежение,всяко такова убииство е капка която ще прелее чашите Явно ченгетата в САЩ ,компенсират заради малките си и меки пи*ки с патлаци,които използват повече от колкото трябва
13
5
 
10
 
! Отговори
от САЩ преди 9 години
До ВИЖДАЩУважавам мнението ти. Ние обаче говорим за вътрешно-политическата система тук - за правата и задължнията на гражданите. Иначе, в международен политически план, съвсем естествено е САЩ да преследват техните си интереси. Да се твърди обратното е наивно.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако полицая беше черен....или жертвите бели ? Някой от върха на пирамидата иска да причини размирици и анархия в щатите....да успят овцете за некви по-важни случващи се нещица ми се струва :/
11
6
 
24
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До от САЩ---А това че много са постигнали--ами разбира се,на гърба на цял свят лесно се живее.Заграбването на ресурси,богатства,човешки потенциал и т.н. е лично патент на САЩ.Паразитирането на САЩ е пословично и убийствено за света.И още нещо,НЕ съм нито русофил,нито комунист,просто истината трябва да се казва.А тя е че Вашингтон,прекали със налагането на своите амбиции на света-затова и ги мразят навсякаде по света.Аз живея в Дания,и доста добре виждам настроението на хората тук....
10
3
 
10
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Обикновен лазер реагира само на черно.на бял човек нищо но черния направо гърми Пускайте лазерите от спътниците и всеки с късмета си
9
3
 
18
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До от САЩ---------Никой не твърди, че САЩ има съвършена система---------Как да не твърдят??!! Ще защо тогава налагат своето мислене и начин на живот в цял свят--да не са богове.Реално политиката им е дивашка,и се свежда до едно--Ако не скачаш,както аз ти казвам значи ти си враг,и ще те бомбандираме...Затова хората коментират много,проблемите в американското общество и изразяват позицията си,която е МНОГО по различна от политическата линия на САЩ.
8
2
 
19
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Вземете им пистолетите на полицаите!!!!Безобразие!!!!По сто кила прасета , с тия малки пистолети.Трябват картечници ,гранатиТака по един на месец не може ги изчистите , требе масово!!!Лагери , комини, тел ,тел трябва и хлор!!!!!!!!!
7
13
 
12
 
! Отговори
от САЩ преди 9 години
До ВИЖДАЩНикой не твърди, че САЩ има съвършена система. В САЩ живеят хора, а хората не са съвършени. Напротив - О Джей Симпсън заколи бяла жена и приятеля и с нож и голи ръце, все едно закла кокошки и го оправдаха. В САЩ обаче са постигнали забележим напредък в сравнение в други части на света в това, да има ясни правила на играта, които да важат за всички, без значение на това, каква религия изповядат, какъв цвят на кожата имат, какъв език говорят и колко пари имат. Ето това трябва да видиш.
6
3
 
21
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До от САЩ--Тука повечето НЕ защитават ***,просто показват че самата система на управление в САЩ, НЕ е съвършенна,но въпреки това Вашингтон налага своята воля на цял свят и му диктува как да живее.Това не се харесва на хората--демек--и вие имате големи проблеми в обществото,но ПОСТОЯННО учите другите как да живеят.Това е....друго няма,на никой не му дреме за ***...просто силно дразни двойният аршин.
5
7
 
42
 
! Отговори
от САЩ преди 9 години
Хора, не защитавайте ***. Само който ги е опознал добре ги познава. Ако полицая не стреля, *** ще го застреля него. Защо не казват колко *** са застреляли бели полицаи, повреме на изпълнение на служебните им задължения? Хм? Аааааа, защото не било политикли кърект! Айде марш - *** си е *** ако той поиска - въпрос на избор е в САЩ! Ако *** е читав и амбициозен, негов покрив е небето - кеф му може да стане Главен Прокурор, като Холдер, или пък Президент на САЩ, като Барак Обама.
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даа, местните дигат селски бунтове.Искат гарантирано право на кражби. Може би по няколко убийства и 3-4 изнасилвания годишно.И като си вдигнат ръцете всичко им е простено.