Отново прострелян чернокож от бял полицай

Бил в открадната кола, но с вдигнати ръце, твърдят свидетели
71
 Отново прострелян чернокож от бял полицай
Снимка: Reuters

Шериф от Флорида призова към спокойствие, след като невъоръжен чернокож в откраднат автомобил бе тежко прострелян от бял полицай, като според свидетели мъжът е бил с вдигнати ръце, предаде Ройтерс.

Случаят идва на фона на протести в САЩ срещу полицейското насилие.

"Моля всички да не бързат да съдят и да оставят разследването да приключи", призова на пресконференция шерифът на окръг Ориндж Джери Демингс, самият той афроамериканец. Той посочи, че някои свидетелски показания не съответстват на тези на замесения полицай.

Свидетели разказали, че мъжете били с вдигнати ръце, когато полицаят стрелял. Простреляният е в критично състояние. Друг мъж в открадната кола е заловен невредим.

През последните дни в различни американски градове има големи протести срещу насилието на полицията над афроамериканци. Те бяха подбудени от два отделни случая, при които съдебно жури реши да не подвежда под отговорност никого за смъртта на двама чернокожи, убити от полицаи в Ню Йорк и Фъргюсън, щата Мисури, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: сащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
32
 
! Отговори
Ухото преди 9 години
Полицая просто е изпълнил дълга си да запази частната собственост на някой гражданин. В САЩ тя е свещена и неприкосновена! Ако беше некой наш мазен ояден ушак щеше да поиска 100 долара на ***, за да го ескортира с откраднатата собственост. Е, това е разликата между Америка и нас, уви!
2
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите в САЩ,май са открили ловния сезон..........или това е провокация на Путин???За всеки убит черен--да се наложат нови санкции на Русия--нали на Вашингтон е нужен общ враг.....
1
7
 
40
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Престанете с тази расова дискриминация другарки и другари! ози вестник, незнам защо, но ми напомня на органа на БКП в-к "Работническо Дело". Новината е следната "Полицай простреля престъпник", а не "Бял полицай стреля по ***-престъпник". И да, в Америка полицаите стрелят по и понякога убиват престъпниците.