ООН: Не трябва да има безнаказаност за изтезанията на ЦРУ

Конвенцията против изтезанията напълно забранява мъченията
10 дек 2014 22:19,
24
ООН: Не трябва да има безнаказаност за изтезанията на ЦРУ
Заид ал Хусейн Снимка: Архив Reuters

Върховният комисар за правата на човека на ООН Заид ал Хусейн заяви днес, че не бива да има безнаказаност или давност за изтезанията, след като Сенатът на САЩ оповести доклад за престъпленията, извършвани при управлението на президента Джордж У. Буш срещу лица, задържани по свързани със сигурността причини, съобщи Ройтерс.

Конвенцията против изтезанията забранява мъченията и не допуска каквито и да е изключителни обстоятелства, включително състояние на война, каза върховният комисар.

"Конвенцията не допуска никой да се измъкне - нито самите мъчители, нито тези, които правят политиката, нито обществените служители, които определят политиката или дават нарежданията", заяви той.

Белият дом каза, че суровите методи за разпит, прилагани спрямо заподозрени в тероризъм лица и описани в сенатския доклад, подронват моралния авторитет на САЩ по света.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че дори методите да са довели до добиване на полезна информация, както твърдят някои служители на ЦРУ, те не е трябвало да бъдат използвани заради вредата, нанесена на образа на Америка.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ООНЦРУизтезания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
И какъв внос имаме от САЩ? Единствено мръсните пари на Цру, преминали през Шорос до нпотата и гербоседерастията. Точно с тези пари 66 и 44 печелят всички избори, а ние се питаме един друг, кой, кой, кой е гласувал за тези *** и отговор не намираме, пфу!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООН са ***! С кадифени ръкавици срещу терористи?!?! Те са извън закона и той за тях не важи!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега да видим кой ще им наложи санкции и да видим дали ние в БГ. ще направим нещо! Да забраним вноса от Сащ както стана с Руснаците??!?!!?!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А САШ имат ли морал , а авторитет ???? Има санкции за венецуелци заради нарушаване правата на човека при разпръскването на демонстранти , а за изтезания няма санкции. За развиващи се няма прошка , за империи няма закони. Едното е санкции заради възпрепятстване борба за демокрация , а другото оправдани методи за постигане и защита на демокрацията и отстояване на демократичните принципи.
16
5
 
1
 
! Отговори
шерлок преди 9 години
Без бой няма ред.ето и при нас е така.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глас в пустиня, ето тук с пълното бездействие ще лъсне международното двуличие. Ако ставаше въпрос за неудобна държава, цялата общност щеше да я налази със санкции, обаче щом става въпрос за САЩ все едно нищо не се е случило. Точно както в корумпирана България- щом са от нашите хора, няма да ги закачаме.
14
1
 
21
 
! Отговори
Оля преди 9 години
Някога за нас Америка беше надежда . Сега е нещо друго ?
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу ислямски супермасисти не трябва да има милост. зъб за зъб, око за око !
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОХ ТЫ МАМИН ИСРАЕЛ, ПОШОЛ ТЫ
11
0
 
18
 
! Отговори
хак да ви е! преди 9 години
Не случайно един американец (Самуел Хънгтинтън) беше създал теорията за "Краят на историята" който край дошъл с промените в 1989 г. Да! Наистина дойде краят на историята. Американците получиха световно господство за векове наред. И ще се възползват максимално. Ако Евросъюза нещо се опъне ще има и сопа! Така ще бъде занапред. Друга система и друг световен ред няма да има в близките столетия. Защото всички недоволни отпреди 1989 г натикаха цялата власт на света в ръцете на Америка. Сега ето резулт
10
2
 
19
 
! Отговори
хак да ви е! преди 9 години
Хак да ви са новите ви господари от Америка. Ще си разиграват коня по света векове наред. Те не похарчиха милиардите си долари за да сринат бившия СССР и Източна Европа за тоя що духа. Дойде времето да осребрят тези свои разходи. И да си ги върнат от гърба на тези за чиято "свобода" и "човешки права" в източна Европа се бориха. Безплатни неща няма на тоя свят! Сега ще трябва да платите "свободата" си. Която така бленувахте и за която подскачахте по улици и площади. Това е бъдещето ви занапред!
9
2
 
15
 
! Отговори
хак да ви е! преди 9 години
отсега нататък така ще бъде! това се знаеше още в 1989 г от по-интелигентните и прозорливи хора. На останалите честита ви демокрация. При нея щше мине жалкия ви живот и при нея ще умрете. Друго устройство на света няма да има. защото още в 1989 г интелигентните хора рзбраха, когато съсипваш една огромна държава, която балансира Америка и я сдържа от глупости и престъпления, резултатът е логичен и е такъв какъвто е сега. Беше срината цяла една икономическа и политическа общност в Изт. Европа.
8
1
 
11
 
! Отговори
бг преди 9 години
Вашингтон е най-близката столица до седалището на ООН.
7
2
 
26
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
За съжаление ООН е създадено от САЩ с цел да им бъде маша във външната политика.Само възраждането на СССР гарантира справедливост в тоя свят . За щастие Другаря Путин успешно се справя със задачата !
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Заид ал Хюсейн дали не е член алкайда алдаззира или ид айде в Гуантанамо.
5
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 9 години
......и за кражбата на Флорида.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така не трябва да ги мъчат могат да им режат краката с упойка например и да ги оставят на пътя да се оправят.
3
2
 
26
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Кога ще санкционират САЩ за нахлуването в Ирак?А за концлагера Гуантанамо?
2
0
 
26
 
! Отговори
бг преди 9 години
Да видиме сега как наполеоновите *** ще реагират към мерзавеца и наркоман Джордж Буш.
1
2
 
21
 
! Отговори
Джунгърфуцка преди 9 години
Кой ще санкционира ЦРУ или ФБР .Да мислим трезво . Барак Обама ли ? Все едно алчен химик, открил формулата на златото да не иска да си произведе .