Хиляди се сбогуваха с убития в Ню Йорк полицай

На церемонията присъства и бившият кмет на мегаполиса Рудолф Джулиани
27 дек 2014 08:19,
14
Хиляди се сбогуваха с убития в Ню Йорк полицай
Снимка: Reuters

Хиляди хора се събраха вчера Ню Йорк, за да отдадат чест и да си вземат сбогом с полицая Рафаел Рамос, убит миналата седмица от мъж в знак на отмъщение за гибелта на няколко афроамериканци, застреляни от полицаи, съобщи ТАСС.

Още по темата

Прощалната церемония се състоя в църква в квартал Куинс, където е живял Рамос. Да се простят с полицая, който неотдавна е навършил 40 години, дойдоха съпругата и двамата му синове, началникът на полицейското управление на Ню Йорк Уилям Братън, бившият кмет на мегаполиса Рудолф Джулиани, нюйоркският архиепископ Тимъти Долан и хиляди полицаи, дошли от всички краища на САЩ.

Огромни екрани бяха инсталирани извън църквата за тези, които нямаха възможност да влязат, отбеляза Франс прес.

Двамата с колегата му Лю Венджин бяха застреляни в спрелия си патрулен автомобил от 28-годишен неуравновесен чернокож на име Исмаил Бринсли, който след това се самоуби.

Днес ще се проведе официалната погребална церемония на Рамос, на която се очаква да присъстват вицепрезидентът Джо Байдън и кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

Още не е насрочена дата за прощална церемония с Лю, защото все още в Ню Йорк не са дошли всичките му роднини от Китай.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Ню Йоркубитполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
qvno v shatite neshto nee v red ,nemoje da vredish na drygite i da ne te yhapiat ,v darjava koqto vsichko e kato dadenost shte svarshi mnogo mnogo zle ,tai kato e imperialisticheska darjava ili tr,da vodi voina ili e svarsheno s tia ohluvi ot snimkata.
6
3
 
27
 
! Отговори
с.до 8 преди 9 години
В белите държави полицията помага на хората!В Щатите ми се е случвало да спукам гума и се случи така,че покрай мен мина патрулка!Хората спряха и питаха дали да извикат помощ или да ми помогнат с нещо друго!В Франция пък ме закараха до спирка на метрото защото се бях позагубил малко!Ама това е в белите държави!
5
13
 
16
 
! Отговори
с.до 5 преди 9 години
Следващият път когато разбеснели се кавказци пак гръмнат нещо в любимата ти *** Русия се обади да ти обясня нещо за бананите!И да уточня,че колкото и да плюете за разлика от Бантустана,който е пълен с бедни,оскотели и озлобени ***,които не се интересуват от нищо освен чалга,кльопане и домашнярка в Щатите има общество!Я се замислете кога на погребението на убит полицай ще се появят вицепрезидент,кмет и хиляди съпричастни хора и колеги!На Коледа загина полицай и на никой не му дреме!
4
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО УПЛАШЕНО ГЛЕДАТ ТЕЗ МИШКИ НА СНИМКАТА,ДОСЕГА СИ МИСЛИХА,ЧЕ СА БОГОВЕ ОБЛЕЧЕНИ В ЗАЩИТНИ КОСТЮМЧЕТА,СЪЩО КАТО НАШИТЕ СЕЛЕНЧЕТА КОИТО ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ,ПОЛИЦАЯ Е СИМВОЛ НА ЗАКОНА НЕ НА КЕЛЕШЛЪКА,ПОЛИЦАЯ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ХОРАТА ДА ГИ НАПЪТСТВА ПО *** НЕ ДА ГИ СПИРА И ДА СЕ ЧУДИ КАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ИМ СЪЗДАДЕ,В БЪЛГАРИЯ ШОФЬОРИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,ПОЛИЦИЯТА САМОС ШОФЬОРИТЕ СЕ ЗАНИМАВА,А УБИЙЦИ И КРАДЦИ ШЕТАТ БЕЗНАКАЗАНО,КАК НЕ ВИЕ СРАМ.
3
1
 
17
 
! Отговори
читател преди 9 години
Ред и законност.Дано и в България някога се върне полицията.Това което имаме е преоблечена милиция - апарат за репресии и защита наопределена върхушка, без разлика партийни или финансова.С подкрепата на независимата съдебна власт.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама защо само един бееее, почнете наред и стигнете до оня с бананите.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо се разплаках