Преустановиха издирването на самолета на ЕърЕйша

Операцията е спряна заради лошо време
Обновена: 30 дек 2014 17:51 | 30 дек 2014 17:45, Анисия Иванова
22
Преустановиха издирването на самолета на ЕърЕйша
Снимка БТА

Операцията по издирването на изчезналия самолет на ЕърЕйша е преустановена заради лошото време, съобщи шефът на индонезийската издирвателно-спасителна служба Бамбанг Соелисти, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той уточни, че в района на издирването вълните достигат височина 2-3 метра, но отбеляза, че търсенето на самолета може да продължи и през нощта при наличие на специално оборудване.

В района на издирването на пътническия самолет има три индонезийски кораба, а в близките часове към тях ще се присъединят три кораба на военноморските сили на Сингапур.

Соелисти заяви, че спасителите са намерили само три тела, които може да са на пътници от самолета, а не 40, както се съобщаваше по-рано. Той напомни, че са намерени врата от пътническия салон и люк от багажното отделение в морето на 160 км югозападно от град Пангкалан-Бун.

Самолетът на индонезийския филиал на малайзийската компания ЕърЕйша изчезна от екраните на радарите около 40 минути след излитането си от Индонезия на път да Сингапур в района на остров Борнео. На борда на самолета "Еърбъс А320-200" имаше 155 пътници и 7 души екипаж. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Гранотен преди 9 години
Аман от неграмотни коментиращи! Asia е географско понятие и на български се пише Азия, Air Asia обаче е търговска марка и на български се пише така както се произнася в оригиналния език, в случая ЕрЕйша.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очакваме да го открият още няколко пъти, след което всичко да се потули.
10
2
 
1
 
! Отговори
Даола преди 9 години
ЕърАзия или поне ЕърЕйжа - така е правилно на английски.. Има и женско име Ейжа.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 2 часаНа български се казва Азия. Ейша - такава дума няма.------Хехе, големи "българи" голямо нещо. А за българите на ферибота викахте , ко са търсили там :)Точно еърЕйша се произнася, учете езици бе
8
1
 
4
 
! Отговори
vanko преди 9 години
Някои неща си ги измислят медийте.Уж намерили самолета апък не е намерен.Уж са видяли в морето сянка наподобаваща формата на самолета - А не са проверили и не е намерен ..Уж 40 тела извадели и продължавали още да вадят а се оказва ,чеса само 3 и още някои дребни неща и били намерели самолета ми покажете го бе умници май самите те незнаят кво са намерели и за да заблудят близките на хората си измислят .....
7
16
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
И този самолет е бил отвлечен от САЩ всичко е инсценировка после пак ще го взривят над Украйна за да обвинят мирните проруски сепаратисти в отцепилите се райони, че те са го свалили!!Самолета който падна над Украйна беше взривен дистанционно и беше платено на стотици холандски семейства да лъжат, че близките им са се качили на него предния ден!Браво на Путин!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Hm, tu go ima, tu go nqma pustiqt mu samolet...
5
4
 
3
 
! Отговори
Марин преди 9 години
До 3За съжаление няма и дума AirAsia, а имената не се превеждат.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1,2,Намерили са няколко останки и тела на загинали, но самият самолет още не е намерен.
3
1
 
10
 
! Отговори
братчед на Алов преди 9 години
Правилно,какво толкова си дават зор,след празниците пак ще ги търсят,онези вътре ще чакат-то каква им е работата...
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На български се казва Азия. Ейша - такава дума няма.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди няколко часа писаха - намерихме го!Сега какво се оказва - намерили само врата и люк и три тела, за които въобще не се знае дали изобщо са от самолета!