Подновиха търсенето на изчезналия самолет на ЕърЕйша

Проверяват сигнал за дим от падналата машина
Обновена: 30 дек 2014 07:33 | 30 дек 2014 07:30, Красимир Ангелов
12
Подновиха търсенето на изчезналия самолет на ЕърЕйша
Снимка: БТА

Спасители възобновиха издирването на самолета на авиокомпания "ЕърЕйша", който изчезна преди две денонощия при изпълнение на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур, съобщава ТАСС.

Очаква се мащабът на издирването да бъде разширен от 7 на 11 морски сектора, съобщи ръководителят на Националната спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистьо. Търсенето ще обхване и сушата. Районът на издирване е определен между остров Белитунг и западната част на остров Калимантан.

Още по темата

Спасителната операция се ръководи от Индонезия, тъй като самолетът изчезна от радарите, докато бе в нейното въздушно пространство. В групата по издирване участват и представители на Малайзия, Република Корея и Сингапур. Вицепрезидентът на Индонезия Юсуф Кала, който оглавява националния издирвателно-спасителен център, каза, че в операцията участват 30 плавателни съда и 15 самолета.

В отговор на молба от Индонезия САЩ изпращат американския миноносец "Семпсън", който се очаква да пристигне по-късно днес и да помогне в издирването на самолета, допълва ДПА.

Американският военен кораб е част от Седми американски флот под тихоокеанско командване. "Американският военноморски флот работи тясно с правителството на Индонезия за идентифициране на допълнителни наземни или въздушни способности, които по най-добър начин ще подпомогнат техните издирвателни усилия", посочи в изявление американската армия.

Същевременно се появи информация, че в зоната на издирване на изчезналия самолет „Еърбъс 320-200” са изпратени няколко хеликоптера да проверят информацията, че на предполагаемото място нападане на машината е забелязан дим, предаде CBS.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Stolz преди 9 години
Добре де, няма ли някой по-компетентен, който да каже как така толкова голям самолет пада от няколко километра височина в океана, без да остави следа? Изобщо възможно ли е самолетът да се е "гмурнал" така да се каже във водата? Сблъсъкът с вода от такава височина би следвало да е разрушителен. Къде са отломките, седалките (които е невъзможно да потънат) ами следи ит гиривото?
3
1
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
А може да е при другия самолет,вече.
2
3
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Само да уточня :пише се Еър Ейжа ( Air Asia ) !
1
7
 
2
 
! Отговори
22,24 преди 9 години
кацнал е аварийно в дъното на океана