Не е установена връзка с 98 от пътниците на "Норман Атлантик"

И последният българин от ферибота е пристигнал в Италия
Обновена: 31 дек 2014 19:41 | 31 дек 2014 18:52,
2
Не е установена връзка с 98 от пътниците на "Норман Атлантик"
Снимка: БТА

Прокурорът на италианският град Бари Джузепе Волпе, който отговаря за италианското разследване на трагедията с ферибота Норман Атлантик, заяви, че засега не е установена връзка с 98 от пътниците, предаде ТАСС.

Още по темата
Преди беше съобщено за неустановена връзка само с 40 от пътниците.

До думите на Волпе обаче хората, за които италианските власти нямат вест, може би са на борда на търговски кораби, притекли се на помощ на бедстващия ферибот.

Вчера в италианския град Бриндизи акостира военната фрегата Сан Джорджо с над 200 спасени на борда. Още 39 спасени са на път с друг кораб за пристанището на град Таранто.

Волпе каза, че в Гърция са били докарани 80 от спасените. По думите му от кораба са евакуирани 427 души от намиращите се на него в момента на пожара 499 души, посочва ТАСС.

Още от началото информациите за броя на хората на кораба са противоречиви.

Волпе също така уточни, че Норман Атлантик се е отправил, теглен на буксир от влекачи към Албания, за да се подслони от лошото време и да изчака благоприятни условия, след което ще бъде изтеглен към италианския град Бриндизи, предаде Франс прес.

От Външно министерство съобщиха, че и последният българин, спасен от ферибота "Норман Атлантик" - Красимир Естов, е пристигнал благополучно в Италия.

Нашият сънародник бе сред първите, евакуирани на борда на малтийския кораб "Abi Geanette", който акостира на пристанището в град Таранто днес, се посочва в съобщението.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: фериботвръзкапътници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
499 официално + 80 тина нелегално = 579 човека. При спасени 427 някак си е нормално бройката на загиналите или(дано) спасените без връзка да е повече от 40.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
polovinata sa otkarani ot akulite za koledna trapeza