Ужасът на ферибота: Гръм, паника и 10 часа на лодка в страшна буря

"Сега се чувствам в рая, защото дойдох от ада", разказа един от спасените българи
Обновена: 30 дек 2014 14:35 | 30 дек 2014 12:35,
10
Ужасът на ферибота: Гръм, паника и 10 часа на лодка в страшна буря
Снимка: Ройтерс

Паниката сред пътниците на запалилия се в неделя ферибот "Норман Атлантик" в Адриатическо море е била много голяма. „Всеки искаше да спаси живота си. Видях в очите на хората уплаха... защото ти умираш“. Това разказа един от българите, пътувал на злополучния ферибот пред Дарик радио.

Галин Хайтов е един от стотиците спасени пасажери. Според последните данни морската трагедия отне живота на поне 10 души. Не е установен броят на изчезналите, Според различните информации става въпрос за между 23 и 38 души.

Още по темата
Фериботът "Норман Атлантик" е собственост на гръцка компания и е пътувал от източното пристанище Патра за италианския град Анкона.

Галин Хайтов разказа, че е спял, когато пожарът избухнал. Той и друг от българите, с когото се запознал на ферибота, легнали в колите си, защото нямало свободни каюти.

„Когато се събудихме, целият кораб гореше“, спомни си мъжът. Според него огънят е тръгнал от долния етаж, където се превозвали тирове. „Чухме едно гърмене, всички гуми гърмяха. Нищо не се виждаше. Аз по усет, защото познавам кораба, минах покрай колите и отидох до стълбището“, разказа още Галин.

Той обясни, че от силния огън обувките му се стопили. Останал и без дрехи.

В спасителната лодка били 50 души, макар една да побирала 150 души. Останали в нея 10 часа в морето при силно вълнение и голяма буря с дъжд, защото заради лошото време спасителните екипи не можели да стигнат до тях.

В момента Галин Хайтов е в Италия. „Чувствам се прекрасно, въпреки че всичко ме боли. Имам счупена ръка, натъртен или счупен таз. Но се чувствам в рая, защото дойдох от ада“, разказа развълнувано той. Приятели от Италия му донесли дрехи.

Вчера с него се е свързал и посланикът ни. „Казах му, че нямам документи, всичко ми изгоря – колата, пари... „. Хайтов обясни, че единственото, което иска, е пасаван и да го транспортират до България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ИталияфериботГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
А Петко Сертов не е ли бил там? Да проверят да не си е пратил колата по ферибота.
8
0
 
7
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
За пореден път ние,българите докаЗахме че сме кораво племе-другите се панират,ние сме спокойни и оцеляваме в екстренни условия,затова НИКОГА НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕМ!!!!
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARITE SA BILI PIANI
6
1
 
15
 
! Отговори
бг преди 9 години
Напълно е възможно пожара да е умишлен.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано никой повече не попада в този ужас.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента дадаха по гръцка тв, че друг кораб с 700 пасажери на борда е подало сигнал SOS. На борда му се намирали въоръжени.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
коцИ мастиЯта изтрезнява, къде го търсиш толкова рано тука, някъде след обед късно може да му се оправи празната кратуна
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май при всички корабокрушения спасителните лодки тръгват полупразни... Лоша организация или страх у хората да слезнат в лодката при силното вълнение на морето? Човекът се е спасил, защото е познавал кораба и е действал хладнокръвно. Всъщност той е бил на най-опасното място - там, където са били колите и пожарът е било най-силен.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кьде е тоя *** Мастиката, кьдето пишеше глупости, да се смени с този човек?