Украйна минира крайбрежните води в Азовско море

Защитават бреговата линия в случай на морски десант
31 дек 2014 15:47,
91
Украйна минира крайбрежните води в Азовско море
Снимка: Архив Reuters

Украински сапьори минираха част от крайбрежните води в Азовско море с оглед да защитят бреговата линия от стоварване на морски десант. Това съобщи днес пред журналисти Леонид Матюхин, прессекретар на командването на силовата операция на Киев в Източна Украйна, предаде ТАСС.

По думите му, военни инженери са поставили покрай брега "десетки противодесантни мини", използвайки за целта плаващи транспортьори.

Делегати на сепаратистката Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна не участват в започналия днес в Луганск втори кръг от преговори между отцепниците от Луганската народна република (ЛНР), киевските силови структури и ОССЕ. Това съобщи официалната осведомителна агенция на ЛНР, като цитира Денис Пушилин - делегата на ДНР в контактната група за Украйна, информира ТАСС.

На днешната среща трябваше да бъде обсъден "пакет от военни въпроси", дискутирани по-рано в Минск от контактната група, заяви вчера Виталий Кисельов, представен от ТАСС като "заместник-командващ корпуса на Народното опълчение на ЛНР".

След края на срещата обаче участниците в нея отказаха да коментират резултатите й и да дават изявления за медиите.

Първият кръг от продължаващите днес преговори се състоя на 29 декември в Донецк. Министерството на отбраната на ДНР уточни тогава, че са били обсъдени три въпроса: продължаване на Минските преговори, спиране на огъня и изтегляне на тежката бойна техника от разделителната линия. Страните са разговаряли и за поредната размяна на пленници.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
6
 
! Отговори
БОТЕВ преди 9 години
ЩАТИТЕ МУ БУТНАХА РУБЛАТА ЧУДНО МИ Е ЗАЩО ПУТИН НЕ ОБЯВИ МАЛКО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ЗА ПРОДАН СИГУРЕН САМ ЧЕ РУБЛАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тези мини най много да потъне някоя украинска гемия. По всяка вероятност точно това е целта им.
54
18
 
5
 
! Отговори
хх преди 9 години
На чичко ви путин така му сритаха ***, че въобще не му е до мини след като му минираха и взривиха рублта.
53
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ле-ле и тези мини ще спрат руснаците.То ако руснаците решат да нападат ще пуснат пехота за тази работа-те милите нямат авиация,нямат си нищо само една пехота като през Първата световна.Ама кой е тръгнал да напада Украйна -май това нападение е само в болните мозъци на майданците.
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Защитават бреговата линия в случай на морски десант"Хвърлят си ресурсите на вятъра поради три причини:1. Информацията за минирането е достъпна за всички2. При всички положения руснаците няма да нападнат по море, преди да са обезвредили противовъздушната и брегова отбрана, а разчистването на мините е въпрос на време след това.3. Предвид нарастналото напрежение едва ли ще се стигне до преждевременни военни действия от руска страна, освен в краен случай.
51
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещата столица на Русия ще бъде Киев, учете украински. А москалите ако се опитат да играят номера, ще получат 15 000 двухсотих само за първата седмица.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
utre nekoi ukrainec zavrstas se ot gurbet v Rusia sha zeme da nastypi v tmnoto nekoa mina i posle ski kvo ste stane. ukrutkite ste izkarat moskovcite ce sa razmestili minite ta za tui 4oveko s torbeto stpnal na kioravo i frknal ta se izparil
49
11
 
28
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Чичко Путин ,сритай им *** на тия изтърсаци! И кво ,мислят си че НАТО ще се намеси ли. Хаха , то НАТО не смее да удари *** така че ....... Укрофашагите вече преиграват.
48
9
 
21
 
! Отговори
идиотен преди 9 години
хахахахахаааааааааааа-хохлите са изкрейзили--какъв десан бе ***..русите за 6 часа са на полската граница...имало и по-*** народ от ***..хахахаха----това бе войната на 19 век бе пичове...хахаха--мини..хахха..украйнки няма ли да набодете по морето...
47
3
 
12
 
! Отговори
пенко преди 9 години
За първи път от виетнамската война чета , че някой ,някъде минира мере ! Защо дами ,които нищо не разбират от военни и война се напъват в тази посока ? Повече скромност в самооценките бе сто хиляди журналисти !!!
46
4
 
24
 
! Отговори
Ако се ... преди 9 години
... стигне до там, и минирането няма да им помогне.
45
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги съм твърдял че полско-руските *** наричащи се окраинци са най долната нацийка
44
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА Абе те нямат с какво да си купят храна , .... почивка .Поредната дивотия. Имало газ ,нефт . Абе *** ,колкото виждаш от златото( от 100 кг за нас 1,5 кг )толково ще видиш и газ и нефт.Нормален ли си?Нефт ,газ !Кой ще ни го даде бе,умнико.Нима международната общност, МВФ, ще ни ги харижат . Колкото повече откриваме природни богатства ,толкова по бедни ще ставаме.Дано да нямаме такива повече.
43
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станаха смешни в целият свят с престараването си, пред краварите, хохло -***.
42
42
 
13
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА преди 9 години
ПРЕЗ ЛЯТОТО --ВСИЧКИ УКРАИНЦИ В БЪЛГАРИЯ НА МОРЕ!ЧАКАМЕ ВИ ,БРАТЧЕТА ПО СЪДБА!ЗАТВОРЕТЕ УМРЕЛАТА ЧЕРВЕНА СИБИРСКА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ!!!!!!В ЧЕРНО МОРЕ ИМА ГАЗ И НЕФТ!ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА!!!!
41
2
 
0
 
! Отговори
Рудан преди 9 години
До Или така наречената,,дорожка,,...... има и за работа под вода ....отдавна... Който е бил войник знае.
40
38
 
15
 
! Отговори
.. преди 9 години
Русия дотам докара Украйна, че да иска да се огражда от нея. Вече договориха купуване на гориво за АЕЦ-ите от Уестингхаус, сега минират и границата. Какво като Крим е техен, те загубиха огромна страна която сега винаги ще е срещу тях, все едно брат ти да ти е съсед и да го превърнеш в най-върлия си враг.Това е огромен провал за Путин, който колкото и да заплашва че ще преориентира Русия към Китай и Индия реално те няма какво да му дадат - нито технологии, нито финансиране.
39
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бомби за путиновеца
38
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво
37
12
 
41
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
На практика Азовско море е вече вътрешно за Русия!Къде сте тръгнали,братя гламави хохли!?Пак от САЩ е дошла някоя директива,ама май и нея не сте разбрали добре...Да не мислите,че ако тръгне Русия ще се задоволи с някакъв мижав коридор до Крим!?Ще има яко пълнене на гащите и то направо в Киев!Одеса няма да бъде простена и бандеровския фашизъм ще бъде изкоренен изцяло,каквото и да струва това!Но всяко нещо с времето си-догодина,ако сме живи-ще направим равносметката!