Лошо време довело до падането на самолета на "ЕърЕйша"

Спасители откриха нова голяма отломка в Яванско море
Обновена: 4 яну 2015 10:27 | 4 яну 2015 10:26, Веселина Йорданова
7
Лошо време довело до падането на самолета на "ЕърЕйша"
Снимка: Ройтерс

Атмосферните условия са основният фактор за катастрофата на индонезийския самолет в Яванско море, съобщи метереологичната служба на Индонезия, цитирана от БНР.

Още по темата
Самолетът със 162 души на борда падна на 28-ми декември в район, известен на авиатори и експерти като фабрика за бури. Няма оцелели от катастрофата.

Въз основа на данните за местоположението на последния контакт на самолета може да се каже, че атмосферните условия са основният фактор, довел до катастрофата, гласи констатацията на агенцията.

Междувременно беше подновено търсенето на жертви, отломки и на черните кутии на разбилия се самолет на "ЕърЕйша".

Спасители откриха днес в Яванско море още една голяма отломка от катастрофиралия самолет на авиокомпания "ЕърЕйша" . Това съобщи директорът на индонезийската Национална спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистио, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Освен това е намерено още едно тяло на пътник и установените до момента загинали при инцидента стават 31, добави индонезийският служител.

Новооткритата отломка е с дължина 9,8 метра, уточни Соелистио.

Времето в района днес се влоши още повече, което силно затруднява дейността на водолазите поради силното вълнение и обилните валежи.

Те се спуснаха на мястото, където вчера бе открит най-големият обект, дълъг 18 метра, но видимостта е близка до нулата и трябваше да отложат издирването, посочи шефът на спасителната служба.

Към мястото отново е изпратен телеуправляем подводен апарат, добави той.

На 28 декември самолетът "А320-200" със 162 души на борда изчезна от екраните на радарите около 40 минути след излитане от Индонезия за Сингапур - вероятно над Яванско море, в района на остров Калимантан (Борнео), напомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
до Мишо преди 9 години
Така е. Поради натовареният трафик, гонене на крайни срокове, глоби и какво ли още не, самолетите в днешно време летят в условия, които често излизат извън нормите на безопасността. Само през 2014-та имаше 2 самолета (един в Тайван и един в Тунис), които се разбиха, след като се опитаха да летят при лоши метеорологични условия. А самолетът, който го пуснаха да лети над Украйна, докато се водят активни бойни действия? Единствено американските и европейските компании спазват някакви правила.
3
3
 
3
 
! Отговори
911 преди 9 години
Тогава самолетите да летят по близо до земята,там вятъра е но слаб.И може някой да се спаси.
2
0
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
След като от метеорологичната служба могат да кажат това въз основа само на радарните изображения, кой въобще е пуснал самолет да лети в такива условия? Абсолютно беобразие!
1
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
imali jertvi ?????????