Открити са две големи части от самолета на ЕърЕйша

Тежки метеорологични условия биха могли да са причина за катастрофата
Обновена: 3 яну 2015 09:45 | 3 яну 2015 07:30, Анисия Иванова
7
Открити са две големи части от самолета на ЕърЕйша
Снимка БТА

Две големи части от самолета на авиокомпания ЕърЕйша, изчезнал от радарите на 28 декември и паднал в Яванско море с 162 души на борда, бяха открити от издирвателните екипи, предаде  Франс прес.

Новината съобщи директорът на индонезийската Национална спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистио. Мога да ви уверя, че това са частите от издирвания самолет, каза той и припомни, че е открита и следа от гориво.

Още по темата

Двата предмета се намират на дълбочина от 30 метра, допълват ТАСС и Ройтерс. Сега издирвателните екипи се опитват да им направят подводни снимки, допълва Ройтерс.

Обектите са с размери 9,4 на 4,8 на 0,4 метра и 7,2 на 0,5 метра и са близо един до друг, допълва ДПА.

Изключително тежките метеорологични условия биха могли да са една от причините за катастрофата със самолета на авиокомпания ЕърЕйша, се посочва в доклад на индонезийската Метеорологична, климатична и геофизична агенция, цитиран от в. "Стрейт таймс", предаде ТАСС.

Възможно е да се е стигнало до обледяване на самолета, в резултат на което са били повредени двигателите, се казва в доклада, но се подчертава, че тази версия се основава на метеорологичните сводки, но изобщо не е окончателен извод от разследването.

Представител на агенцията подчерта, че преди полета представената прогноза за времето е показала, че маршрутът, по който самолетът ще поеме, буди безпокойство.

Правителството на Индонезия временно забрани на авиокомпания ЕърЕйша да лети по маршрута, по който на 28 декември претърпя катастрофа неин самолет, предаде ТАСС.

До завършване на разследването достъпът до маршрута Сурабая /в Индонезия/ - Сингапур е временно преустановен за авиокомпания ЕърЕйша, се казва в заповедта на Управлението за гражданско въздухоплаване на Индонезия.

В документа се посочва, че тази стъпка се взима, защото авиокомпанията е нарушила разписанието на полетите по въпросния маршрут. Тя е имала разрешение да лети във вторник, четвъртък и събота, а  катастрофата стана в неделя, но компанията тогава не е подала никакво искане за промяна на разписанието.

Самолетът на ЕърЕйша с 155 пътници и 7 души екипаж изчезна на 28 декември 40 минути след излитането от Индонезия за Сингапур.

Досега са намерени части от машината и 30 трупа. Черните кутии не са открити. Лошите метеорологични условия пречат на издирвателните операции в Яванско море.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се казва ЕЪР, а ЕР. Ер Ейжъ. И се произнася ЕРЕЙЖА.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЖалко е за хората. Не е най-важното как се изписва името на компанията, но е изключително дразнещо да четеш статии на неграмотни журналисти. Онази вчера беше поставила и кавички. Как да се довериш на информацията, като правят твърдоглава грешка още в заглавието? аз черпя информация и от други източници и вярвай, че такава екзотична глупост не се среща лесно, нито в наши, нито в чужди сайтове.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета втора статия по темата , чиито коментари са само и само относно българския правопис на 'AirAsia'...това ли е най-важното в цялата статия, при положение , че 160 човека са загинали? Аман от дребнави сънародници....
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2 и 3Air Asia се пише Еър Ейшъ
3
4
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Air Asia се пише Еър Ейшиа
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да се обърна към Анисия Иванова.Г-жа Иванова, моля ви написшете името на компанията вярно поне един път, в една от статийте си. От английски Air Asia се пише еар ейЖа. То бива и бива неграмотност, но все пак сте репортер по дяволите. Толкова ли нама накой в този сайт който да знае малко английски?! Срамота!!!Като се замисли човек, ядете хляба на някой грамотен човек дет се вика.
1
4
 
2
 
! Отговори
AUDI преди 9 години
Qsno e,4e samoleta e bil svalen narochno.stiga s tapi statii.