Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж

Арести във Франция на свързани със заподозрените за атаката
Обновена: 8 яну 2015 13:58 | 8 яну 2015 09:43, Елка Василева
188
Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж
Снимка: Reuters

В рамките на разследването на кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, полицията е извършила "няколко ареста" и е разпитала няколко души. Това заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Премиерът, който говори пред радио Ер Те Ел, отказа да посочи повече подробности въпреки настойчивите въпроси дали става дума за двама или трима задържани.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов от своя страна посочи по радио Европа 1, че в момента седем души са задържани за разпит в полицията.

Според съдебен източник става дума за седем души, мъже и жени, от обкръжението на двамата братя, извършили нападението и укриващи се от властите.

Арестите са били извършени в градовете Реймс и Шарлевил Мезиер, както и в района на Париж, пише Би Би Си.

Френската полиция публикува снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Те са родени в Париж в семейство от алжирски произход.

Още по темата

Полицията предупреди, че двамата са въоръжени и опасни.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението.

Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението.

Официално арестът му не е потвърден.

Междувременно за засилване на мерките за сигурност след нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ в Париж бяха прехвърлени сили на армията. Те охраняват редакции на медии, религиозни храмове, транспорта и други обекти, изискващи специално внимание. Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен.

Президентът на Франция Франсоа Оланд направи телевизионно обръщение и обяви тридневен национален траур. „Днес те са нашите герои“, каза Оланд за загиналите при нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
8
 
32
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Сега франсетата да се погрижат за такива като тия ***,а не да ни дават акъл какво да правим!!!!
117
9
 
35
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Искам сега да припомня на г-н френския посланик за неговото възмущение когато от трибуната на НС се каза в прав текст истината за *** във връзка с побоя над медици и апелира линейките да ходят там с полицейска охрана. ТА Г-Н ПОСЛАНИК, ДА ВИ ПИТАМ, ДАЛИ НЕ ПРЕОСМИСЛИХТЕ ПОЗИЦИЯТА СИ ВЕЧЕ???? Също да питам и г-жа Меркел, която заклейми антиислямското движение в Германия - Г-ЖО МЕРКЕЛ, ДАЛИ НЕ ПРЕОСМИСЛИХТЕ ПОЗИЦИЯТА СИ ВЕЧЕ? ВЪПРОСА МИ Е СЪЩО КЪМ ВСИЧКИ ЕВРОТОЛЕРАСТИ, АТЛАНТИЦИ И ДР.ПРЕДАТЕЛИ
116
9
 
38
 
! Отговори
Влад преди 9 години
Източноевропейците като изключим *** се адаптират във ЕС и то положително, те са носители на християнските ценности и култура за разлика от излямските главорези. ЕС е този който отвори врати за ислямският свят. И сега да сърбат попарата. Когато отидеш в една страна спазваш законите, говориш езика, а ако и от друга религия се отнасяш с уважение с религията на мнозинството! Ако ли не ядеш сопата яката независимо дали си Багдати или Осмати!!
115
8
 
36
 
! Отговори
Влад преди 9 години
Спомням си преди България да влезе в ЕС колко силно се разискваше от европейските лидери как българите и румънците щели да залеят Европа. В същото време ЕС се напълни със мангуши от къде ли не! Докато с източно - европейците трябва да се внимава. А за тия Куаши да му мислят французите! Като колонизираха Алжир и осеминиха наред алжирките сега да си носят последствията! Но моля моля! Да не ни нареждат заедно със тези субекти!
114
10
 
35
 
! Отговори
Коцето преди 9 години
"Двамата били заподозрени благодарение на лична карта на единия". Хахаха. Нещо са се объркали нашите партньори отвъд Атлантика - сега е януари, не е 11.09.
113
9
 
35
 
! Отговори
681 преди 9 години
Двойният западен аршин им изигра лоши номера!
112
8
 
40
 
! Отговори
Да си го кажем ... преди 9 години
Войната с Исляма отдавна е започнала, само че чакат Папата да се покаже някой ден на прозореца, за да я обяви официално!А политиците в Европа си траят за сега, за да не си развалят рахатлъка с Пророка.Само, че гинат хората, но явно това е нещо нормално ...
111
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези са от ДПС
110
9
 
39
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен138Тея са с френско гражданство защото са родени там. Кой да е виновен че са родени там? Ти преди да пишеш нещо, прочел ли си нещо? Или само драскаш щото нямаш какво да правиш. Майката и бащата са от Алжир и се местят да живеят във Франция преди много години. Братята се раждат във Франция. Още веднъж го прочети това преди да ми отговориш.
109
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички амуджи незабавно да бъдат натирени към клоаките, от които се довлекоха на Континента, за да оставят мазната си диря!
108
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе, тея са с френско поданство,кой е виновен тогава !!! ами Франция разбира се кво правят там тия ?? те Германците са прави и за това стачкуват в момента, за това трябва кой от където е дошъл вън ..същото трябва и тук да бъде всички тия трябва да се върнат там от където са пристигнали,а не да ги хранят и поданици да ги правят.
107
9
 
52
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
защо ми е да скърбя за грозни ***, които на 90% от тях в главата им е тъпия им алахчо и оня другия изверг и ест. завладяването на света само от мюсли. Има си предавания в които обикновенни *** си казват че просто това искат, няма какво да се лъжем това им е начукано в главите и няма отърване! ТЕ НЕМОГАТ ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНО В НОРМАЛНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ и това е !
106
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми от някакъв си КАУШ ко може да се очаква...
105
8
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Армията помага на полицията,като охранява цивилни обекти в Париж.А ние не смеем да пратим нашата армия по границата,щото Турция щяла да ни се обиди.
104
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ вестникарски редакции да влязнат еи такива които подръжаха Стани6ев Доган и Сидеров.
103
10
 
49
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Ако искаш да изсъхне едно дърво ,трябва да му изкорениш корена а не да му подрязваш клонките.Но ако има цяла гора дървета......Просто запалете гората.Тя се намира на изток от България на запад от Индия и на ЮГ от Русия чак до океана !
102
16
 
52
 
! Отговори
ахтунг преди 9 години
е добре де , осъждам всякакъв вид атентати , това не е начинът за решаване на проблемите ноооооооо защо светът не скърби така за всекидневните жертви в Сирия , Ирак , Либия , а през последната година и Украйна Защо само французи , англичани , американци , германци са хора , а всичко останало е "плевел" ????Кой разбута целият арабски свят , кой разбута Украйна , кой вкара хората в братоубийствени войни ?????
101
11
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е НА ТОВА СЕ КАЗВАТ *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
100
20
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От коментарите става ясно, че комунистите в България със злорадно задоволство приемат това, което се случи в редакцията на парижкия вестник.
99
21
 
41
 
! Отговори
до Буревестник преди 9 години
Не си буревестник, а птиче червенушка.Къде беше когато Съветската армия ликвидира 2.5 милиона в Афганистан?