Джихадистите вредят на исляма повече от карикатурите!

Лидерът на Хизбула: Те са най-лошите действия, които са навредили на пророка
Обновена: 9 яну 2015 20:00 | 9 яну 2015 20:00, Красимир Ангелов
67
Джихадистите вредят на исляма повече от карикатурите!
Лидерът на Хизбула шейх Хасан Насрала. Снимка: Reuters, архив

Джихадистите по света вредят на исляма повече от творбите, които се подиграват с пророка Мохамед, обяви ръководителят на ливанското движение Хизбула Хасан Насрала, без да споменава пряко атентата в редакцията на седмичника "Шарли ебдо", предаде Франс прес.

"В този момент е по-необходимо от всякога да се говори за пророка поради поведението на някои терористични групировки, които претендират да са вярващи", заяви Хасан Насрала.

Шиитското движение Хизбула се бие редом със силите на Башар Асад срещу бунтовниците в Сирия, които са джихадисти-сунити. Според движението, така то защитава Ливан от екстремизма.

"Чрез своите отвратителни, насилствени и нечовешки действия, тези групи навредиха на исляма и мюсюлманите повече, отколкото техните врагове, повече от книгите, филмите и карикатурите бяха обидили пророка", добави лидерът на Хизбула. По думите му това „са най-лошитедействия в историята, които са навредили на пророка".

Насрала обаче нито спомена, нито осъди атентата в сряда срещу редакцията на седмичника, при който загинаха 12 души. Той направи алюзия за случая само, като заяви че след зверствата, извършени от джихадистите в Ирак, в Сирия, в Ливан, в Пакистан, в Афганистан и в Йемен, "бичът достигна днес и страните, които изнесоха тези екстремисти към нашите страни".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ХизбулаХасан Насрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бургас, Бургас Насрала! Аман от лицемери!
16
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24, Бургас за територия на Хизбола ли се смята, защото те и там се сражаваха!Насрала, щом е толкова против тероризма нека да каже защо Хизбула взриви автобуса в Бургас?
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, Насрала изглежда порядъчен, но ако иска ислямът да изглежда различен трябва да направи две неща. Първо- да спрат да трепят хората си с камъни и да им режат главите за щяло и нещяло. Второ- да смекчат позицията си към Израел. Щът, не щът, трябва да се погодят.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довчерашните герои днес са терористи (ИДИЛ срещу всички), довчерашните терористи, днес са герои (Хизбула срещу ИДИЛ). Как се завъртя колелото...
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има коренна разлика между Хизбула и останалите групировки като ИДИЛ и Ал Кайда и тя е, че Хизбула се сражава на своя територия, а другите действат зад граница.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne na terorizma
11
8
 
9
 
! Отговори
михаил преди 9 години
един ден това е чака и българия
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра маневра на Насралла, умен е, дано само да е искрен... На този думите му тежат не само в Ливан, а и по другите арабски държави.
9
5
 
24
 
! Отговори
, преди 9 години
Ако имаше война против тероризма,а не за инсталиране на антихриста в Йерусалим под Велик"Израел"то признание щеше да има,че Сирия води война срещу терористи от 80 страни,а лидера им е наречен"диктатор"и Сирия бе терористично бомбардирана няколко пъти от сатанистките ционисти с надеждата за ответ и останалите да се избием заради тях.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nov svetoven red sizdaden ot izrael
7
5
 
3
 
! Отговори
Оф преди 9 години
Трябва ли да ви баннат, че написахте в стаята " насрала" или е "нараснала" хахахахха
6
6
 
18
 
! Отговори
Няма вече Страх! преди 9 години
Абе джихадисти и ислямисти.. И аллах ви е сърдит.. Земята ви неплодородна пустиня децата ви от глад умират образование нямате живеете за аллах а и той вие проклел да страдате.. вие сте Жалки хора.... Плашите с рязане на глави с расстрел на неверници.. Но Запомнете хубаво.. Нямате Власт над оная глава ,която сама е готова да се отдели от раменете си!
5
1
 
26
 
! Отговори
, преди 9 години
Затова пък военопрестъпника Нетаняху е споменал атантата срещу Франция,която призна Палестина с думите,че извършителите са изтъкани от"същото платно..от което са изтъкани тези в Иран,които искат да направя ядрено оръжие".Ах,слепи ли са хората.Лидерър на най-терористичния ционистки режим,който лъга преди ,че "Садам без съмнение работи и напредва в изработката на ядрено оръжие"и поръча на тези,които яздят да изтрият от картата Ирак,бомбардират Сирия,която води война с тероризма,насъскват за изтриване на картата на Иран,както изтриха Либия.Колко ще се оставят антихриста да измами душите ви.https
4
9
 
19
 
! Отговори
възродителен проце преди 9 години
Във Франция до 10-15 години ще изберат ислямски президент както в България Плевнелиев е от малцинството, а Костов и Борисов от малцинствата. В САЩ Обама стана. Тогава ислямските партии ще вземат властта над християнските както ДПС е ключова за България а българските отслабват.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много късно Европа прогледна, че с приемането на муслимите с хиляди си е отгледала змия в пазвата. Да, по СНН казаха за заложник в Монпелие в бижутерин магазин. Няма да им е лесно на франсетата тези дни. От сега трябва да се мисли, забрана на исляма, родените деца само с френски имена, искаш заем, може но ако имаш френски имена, искаш работа но само ако носиш френски имена и т.н. Иначе след време Франция ще се казва Френска Мюсулманска Република.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смело изказване, браво. Мюсюлманите да си почистят кочинката отвътре и никой няма да е против тях! Екстремизмът, независимо от коя религия е воден, е във вреда на всички.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Джихадистите вредят на исляма повече от карикатурите!"Затова САЩ ще продължи да създава нови джихадисти, както френския вестник ще продължи с карикатурите.