Ердоган: Двуличието на Запада е очевидно

Реакциите след атаките в Париж били ислямофобски
13 яну 2015 08:21,
221
Ердоган: Двуличието на Запада е очевидно
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви снощи, че вижда двуличие в реакцията на Запада на терористичните атаки в Париж от миналата седмица, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Двуличието на Запада е очевидно", каза той. "Ние като мюсюлмани никога не сме участвали в тероризъм. Това, което стои зад тези зверства, е расизъм, език на омразата и ислямофобия", заяви турският президент и каза, че западните реакции на нападенията в Париж са били пропити с ислямофобия.

"Разузнавателната служба не следи ли онези, които са били освободени?", попита Ердоган на съвместна пресконференция с палестинския президент Махмуд Абас.

Двама от извършителите на нападенията в Париж - Амеди Кулибали и Шериф Куаши, са били в затвора, напомня АП.

Коментарът на Ердоган е направен в момент, когато към Турция се отправят въпроси за това как приятелката на един от извършителите на нападенията е преминала през Турция малко преди атаките и след това е влязла в Сирия, отбелязва АП.

Шефът на германското разузнаване призова Турция да положи повече усилия, за да попречи на екстремисти да прекосяват нейна територия и да се включват в редиците на "Ислямска държава" и други терористични организации.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който е редовна мишена на язвителните забележки на Ердоган, също бе критикуван от турския президент за участието му в шествието на единството в неделя в Париж.

"Как може човек, който е убил 2 500 души в Газа с държавен тероризъм, да маха с ръка в Париж?", попита Ердоган. "Как смее той да отиде там?", попита той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Каквото и да мислим за сегашна Турция , не може да се отрече последователната и силова политика на Ердоган спрямо световната заплаха : марксистко - расистката Израел ! По някои независими телевизии дадоха как с охраната , непоканения Биби / както го нарича / ББ разбутаха тълпата за да се доближат до елита .
113
2
 
4
 
! Отговори
uyy преди 9 години
***
112
2
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
***
111
4
 
10
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Г-н ЕРДОГАН, след туй Ваше велико изказване дето: Великите турски мореплаватели открили Новия свят, преди Викингите и Колумб, изказванията Ви взимам толкоз насериозно, колкото и твърдението Ви, че в Америка първото, което видели било джамия на един връх, та не знам за двойни стандарти, *** за ръсене на глупотевини в личната ми класация вече сте едни гърди пред убавците от БЮРМ.
110
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала на Ердоган! Има топки да каже истината на еврогейовете в лицето. И не забравя да *** евреина....хахаха. Бива си го.
109
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Защо тук не пишат юрушисти, къде е онзи АТАКИСТ, или от сараите не им позволяват да пишат?БСП и ЮРУШ са *** на хидроинженера!Да живее България!
108
4
 
4
 
! Отговори
до 177 преди 9 години
абе умнико, дето не си знае майката и бащата! всеки ден си говоря с УНИВЕРСИТЕТСКИ преподаватели от анкара, измир, истанбул - филолози, юристи, философи и математици, до един образовани и интелигентни хора, и за разлика от теб,родени в турция оригинални турци, а не някакви незнайни балкански семки! няма нито един нормален млад човек в турция,който да харесва/одобрява ердоган, всички се евакуират от тази държава заради този ненормалник. май трябва да разменяме население вече и да ви изпратим там!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ERDOGAN E APOLOGET NA TERORIZMA.DA BADE PROKLET TOI I NEGOVITE SPODVIGNIZI OT REPUBLIKA BALGARIA.
105
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
двуличие ли? двуличие е да вземеш френската азбука, да я нагодиш към турския език (народ без азбука и писменост) и да забраниш със ЗАКОН използването на буквите Q, W и Z, защото ги имало само в кюрдския език! В коя нормална държава забраняват на 1/4 от населението да използва 3 букви от азбука,а? Двуличие е да говориш за модерна държава и да построиш 50 джамии до светските университети за 3 месеца; да кажеш, че жените стават само да раждат деца. А членството в НАТО и кипърската окупация?
104
1
 
2
 
! Отговори
х преди 9 години
До петър169- Не не , други ще трябва да си ходят при Татарските си братя .
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТурция не е член на ЕС и следователно партията на Ердоган няма как да е член на семейството на Европеската народна партия най много наблюдател панятна тавариш
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно дали пишещите срещу Ердоган си спомнят че неговата партия е член на Европейската Народна Партия. На конгреса на неговата партия като гост от партията ГЕРБ бе Цветан Цветанов.
101
4
 
13
 
! Отговори
петър преди 9 години
Ердоган е прав - проблема ще се реши като първо бъде спрян всякакъв достъп на *** в Европа, а тези които вече са тук постепенно да бъдат върнати,там откъдето са дошли.Проблемите така ще се решат за вечни времена.
100
4
 
15
 
! Отговори
ех преди 9 години
Най-мразим когато хора който ич не харесвам са прави
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цру има бази за терористи в турция, израел, саудитска арабия
98
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
турция е една от създателките на световния тероризъм.приказките на ердоган са като "бандитът вика ,дръжте бандита"
97
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердогана НЕ Е много по различен от Кадафито Садам И Асад и те го играеха защитници на исляма и с терористи се биха и поткрепяха СИРИЯ примерно БЕ от ОЧАСНИЦИТЕ ВЪВ ПЪРВАТА ВОЙНАТА В ЗАЛИВА на страната на САЩ-- ДАЛИ му светва червена лампичка ТУРСКОТО ОБЩЕСТВО Е МНОГО ПО ДЕМОКРАТИЧНО но си носи белезите на анадола и ако тръгне по НАКЛОНЕНАТА плоскос САМ МОЖЕШ ДА събереш 2 и 2
96
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО ПЕС 161 161 Ердоган се заиграва с ДОСТА ПО СИЛНИ ОТ НЕГО как мислиш дали и колко ще му търпят анадолските номера ТОВА КОЕТО ГО ВЪРШИ Е МНОГО ОПАСЕН ПОКЕР а днешните войни са икономически и малко статистика от фронта ще послужи за ОТРЕЗНЯВАНЕ на преценките
95
19
 
7
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
ПОЗДРАВ НА ИЗТОЧНИТЕ ФЕНОВЕ С НОВАТА ЦЕНА НА ПЕТРОЛА ОТ 46 долара за барел И 65 рубли за долар и с чудесната Минимална заплата от 12400 рубли 189 лева И ПОМНЕТЕ ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО