Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"

Държи "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено"
Обновена: 13 яну 2015 14:01 | 13 яну 2015 10:04, Елка Василева
247
Пророкът Мохамед ще е на първа страница на "Шарли ебдо"
Снимка: Twitter

Карикатура на пророка Мохамед ще бъде на първа страница на новия брой на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", който ще излезе в сряда с тираж до три милиона копия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В. "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли ебдо", разкри в Туитър как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи знак "Аз съм Шарли" под заглавие "Всичко е простено".

"Журналистите от сатиричния седмичник завършиха работа над първия брой на "Шарли ебдо" след терористичното нападение, при което загинаха 12 души", посочи "Либерасион".

Първа партида от 1 милион копия на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника MLP /Messageries lyonnaises de presse/, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина, предаде Франс прес. Още два милиона копия може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето.

Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където "Шарли ебдо" обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 копия.

Още по темата

Новият брой на "Шарли ебдо", който е известен със своите сатирични нападки към исляма и други религии, ще включва карикатури на Мохамед, както и на политици и други религии, съобщи адвокатът на изданието Ришар Малка.

При нормални обстоятелства "Шарли ебдо" излиза в 60-хиляден тираж, а обикновено се продават само 30 000 копия, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
12
 
! Отговори
sb преди 9 години
Братя християни,, мюсюлмани, будисти и т.н .. какво е това сега, ако не поредната провокация .. накрая ще вземе да стане страшно покрай простотии като тази .. кому е нужно сега да бъдат отново провокирани цяла маса вярващи хора ..
106
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой тука са много зле..дори и да си вярващ какво ти пречи карикатура на твоя си там бог на някакъв си вестник..трябва да убиеш за това ли? Ами малко ли се гаврят с Исус и буда и остналите религии по анимационни филми и т.н. и какво да не би Християните да са тръгнали да избиват редакции.?!?? Това мюслитата са болни промити мозъци които немогат да разграничат шегата и чистия морал, който те го нямат, а натякват на всички че го имат !
105
2
 
14
 
! Отговори
ккк преди 9 години
До АнонименСтархотен ПР на гърба на загиналите ....
104
1
 
9
 
! Отговори
@№ преди 9 години
Нали видяхте какво пишат на запад? Интернет щял да бъде арена на борбата с тероризма. Целият цирк бил, за да ни ограничат правата в нета. Боже, прости им, те не знаят какво вършат.
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До антихуморМоля ?! колите им били скапани друг път поне не са пушещи комуни като GTI Колите !
102
5
 
5
 
! Отговори
. преди 9 години
Bez da sym iastrebche , turchin , miusulmanin .... tezi zaslujavat da se otstrelqt oshte nqkolko ot tqh kato kucheta , sledvashtiq put da vidim kakvo shte slojat na koricata na pornografskoto si spisanie , frenski bokluci
101
12
 
36
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Християнин съм но не съм съгласен с тези провокативни карикатури,те обиждат най-вече честните истински вярващи мюсюлмани.Радикалистите точно това целят,да има поводи за задълбочаване на конфликта.
100
2
 
9
 
! Отговори
айде преди 9 години
Театъра мина да ,отчакваме 3 тата световна
99
7
 
4
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
До всички които казват, че никой нямал правото да се гаври с нечия религия. По нашите канали не се ли гаврят със свещениците ни? С Иисус колко скечове и комични кадри се излезли през годините във филмите? Тия дето реват сега, защо мълчаха през всичкото това време, когато християнството е било на топа?
98
3
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Mohamed1. Mu jena Hatidje 20g po vuzrastna ot nego.Bila e turgovka 5~6 vek i toi e rabotil pri neya.2.Jena dete 12g i tuk e srama.Koi se jeni za 12g dete?? Sami si otgovorete.3.Pochinal e ot epilepsiya i vsichki drugi religii znayat che tova e mnogo losho.Ako napishat tova shte svestyat mnogo myusyulmani da pomislyat sega koito ima dete na 12g dali shte go dade na nyakoi 30 nagore godini.Tuk e osnovata za analizite i protivodeistvie na terorizma bez nasilie.Moje da gresha..prosto mnenie
97
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненавиждам насилието, както и радикалния Ислям.Но никой няма моралното право да се гаври с ничия религия!!!!Тези псевдо журналисти и всички , които ги защитават,да си заврат "свободата на словото" в...Явно са си заслужили съдбата.
96
3
 
18
 
! Отговори
Аз не съм Шарли!!! преди 9 години
Тези май не си взеха поука да не дърпат брадата на пророка. И защо да е техният 11-ти септември. Та това са 12 човека някои с вина за публикациите. В световния търговски център загиналите са близо 3000 със загиналите в самолетите.Ами американската атака над сватбари в Ирак при която загинаха 41 цивилни и за тях ли е било техния 11-ти септември.Ако беше завод за гуми или магазин за бяла и черна техника едва ли щеше да се вее толкова по медиите ама нали си е от гилдията та нека да се шуми.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 18Този пост беше до Одисей 118, не 18
94
4
 
4
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
А колкото до референциите към убийствата на Брейвик в Норвегия: тоя вой го надват руснаците в опит да докажат някаква предубеденост на запада срещу исляма. Но истината е, че няма как единичен случай на социопат да се сравнява с редица атентати причинени от доктрина отхвърляща всичко, за което векове наред сме се борели в Европа.
93
1
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 9 години
Сунити са Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн (управляващите), Йордания - всички съюзници на САЩ. Там жените са НИЩО! Управляващите в Сирия са алавити (зороастрийци) празнуващи Коледа - те са им врагове, заедно с шиитите от Иран и Ливан. В Ирак повечето са шиити, управляващите са били в малцинство. Така че, аритметиката ти е грешна.Каквито сунити се бият срещу светската власт на Асад, това са "умерените" ислямисти тренирани в лагерите на СА, Йордания и т.н. приятелски режими на американците на които те изпращат инструктори и оръжие, включително и Хамери (гласувани от конгреса).
92
3
 
27
 
! Отговори
до Одисей преди 9 години
"Видяхте ли каква е разликата между вас андрешковци и свободна Франция в неделя французите показаха на цял свят защо са велика нация"Наистина ли го мислиш? Аз не видях "свободна Франция", а свободни телета, които в един глас мучаха - "свобода на словото". Без обаче да си дават сметка, че ако беше излязал някой с плакат "Шарли си го заслужаваше", свободата на словото щеше да му излезе през носа.
91
1
 
5
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
до 122Толерантност? Същият вестник си прави майтап с всякакви релгиозни общностти и политически субекти. Толерантност в случая трябва да се показва към свободата на словото, когато не е удобно това което се чува. Както са го правили всички освен господата мюсюлмани. Художникът, който представи България като ***, да не би да сме го застреляли? Пускаме нота на неодобрение и до там.
90
3
 
7
 
! Отговори
до Одисей преди 9 години
А ти не си ли Андрешко бе ...бо..ук????Май такива като теб,са най-големите Андрешковци....
89
4
 
13
 
! Отговори
ХРИ.ИФИНАНСИР.ТЕРОР. преди 9 години
А защо не показват убийствата на християнските войници,дето убиват хиляди мюсюлмани в Афганистан,Пакистан,Ирак,Алжир,и още много мюсюлмански държави,защо не ги показват или да ги признават,крадат всичките им подземни богатства,и другите им ценности защо не ги признават ЗАЩО???когато християните ако спрат да убиват,ако спрат да крадат и ако не напускат мюсюлманските страни,тези атаки ще продължат,първо християните влязоха в мюсюлманските страни и те първо трябва да спрат!!!
88
1
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 9 години
Да, чувал съм за Андеш Брейвик.